Kur'an kurslarında eğitim sürüyor - Son Dakika
Yaşam

Kur'an kurslarında eğitim sürüyor

Kur\'an kurslarında eğitim sürüyor

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın talimatıyla 5 Temmuz-20 Ağustos tarihleri arasında planlanan 2021 Yılı Yaz Kur'an Kursları Türkiye genelinde olduğu gibi Kilis ve ilçelerinde de devam ediyor.

03.08.2021 10:31  Güncelleme: 10:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın talimatıyla 5 Temmuz-20 Ağustos tarihleri arasında planlanan 2021 Yılı Yaz Kur'an Kursları Türkiye genelinde olduğu gibi Kilis ve ilçelerinde de devam ediyor.

Kilis Müftülüğü İl Özel İrşat ekibi, İl Müftüsü Abdurrahman Şahin ve beraberindeki din görevlileri Elbeyli ilçesinde eğitime devam eden Mihti Kaplan Camii ve Geçerli Camii Yaz Kur'an Kursları'na rehberlik, denetim ve irşat maksadıyla ziyaretlerde bulundular.

Ziyarette öğrencilerle bir araya gelen İl Müftüsü Abdurrahman Şahin, öğrencilerle birebir ilgilendi. Öğrencilerin isteklerini dinleyen Şahin, "Öğrencilerimizin dinimizi öğrenmede yaz kursları önemlidir. Kurslara devam etmeleri için pandemi kurallarına dikkat ediliyor" dedi.

Yaz Kur'an Kursu öğretici hocalarından da yürütülen eğitim-öğretim hakkında bilgileri alan İl Müftüsü Şahin, daha etkin ve verimli bir eğitim verilebilmesi konusunda öğreticilerle istişarelerde bulundu. - KİLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Kur'an kurslarında eğitim sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Isırığı bir insanı öldürmeye yetiyor: Engerek yılanı böyle görüntülendi
    09:47 Isırığı bir insanı öldürmeye yetiyor: Engerek yılanı böyle görüntülendi

    Elazığ'dan Tunceli'ye geziye giden bir kişi, Türkiye'nin en zehirli 15 türünden biri olan koca engerek yılanını görüntüledi. Aytaç Aytemur, Pertek Kalesinde gezinirken yaklaşık 2 metre uzunluğundaki yılanı cep telefonuyla kaydetti. Koca engerek yılanı daha sonra gözden kayboldu. Yılanın bir ısırığı insanı öldürebiliyor.

  • Malatya'da Gaz Tüpü Patlaması: Bir Kişi Yaralandı
    09:40 Malatya'da Gaz Tüpü Patlaması: Bir Kişi Yaralandı

    Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde bir kişi, çakmağına gaz dolumu yaparken gaz tüpünün alev alıp patlaması sonucu yaralandı. Olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralı, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Tunceli'de güvenlik korucularına afet ve acil durum eğitimi verildi
    09:40 Tunceli'de güvenlik korucularına afet ve acil durum eğitimi verildi

    Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde görev yapan güvenlik korucularına, afet ve acil durum eğitimleri verildi. Tunceli Jandarma Arama Kurtarma (JAK) uzman ekipler tarafından teorik ve pratik şekillerde verilen eğitimlerle, güvenlik korucularının doğal afetlerde arama kurtarma faaliyetlerindeki imkan ve kabiliyetinin artırılması hedefleniyor.

  • Bayburt Belediyesi Su Kesintisi Uyarısı
    09:38 Bayburt Belediyesi Su Kesintisi Uyarısı

    Bayburt Belediyesi, su üretim kaynaklarında yapılan bakım onarım çalışmaları nedeniyle yarın 5 saatlik su kesintisi olacağını duyurdu.

  • Bağcılar'da zincirleme kaza: 3 yaralı
    09:35 Bağcılar'da zincirleme kaza: 3 yaralı

    Bağcılar'da bir sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu 5 aracın karıştığı kazada yaralanan 3 kişi sağlık ekipleri tarafından hastaneye sevk edildi. Kaza, sabah saatlerinde Bağcılar Batışehir yolunda meydana geldi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken sağlık ekipleri yaralanan 3 kişiyi hastaneye sevk etti. Araçların çekici ile yoldan çekilmesinin ardından trafik normale dönerken polis ekipleri kazaya ilişkin çalışma başlattı.

  • Seyir halindeki tır alev aldı
    09:34 Seyir halindeki tır alev aldı

    Şanlıurfa-Mardin kara yolunda seyir halindeki bir tır alev aldı. Tırın dorse kısmının yandığını fark eden sürücü, aracı yol kenarına park etti. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü. Yangının çıkış nedeniyle ilgili araştırma devam ediyor.

  • Şanlıurfa-Mardin kara yolunda seyir halindeki bir tır alev aldı
    09:29 Şanlıurfa-Mardin kara yolunda seyir halindeki bir tır alev aldı

    Şanlıurfa-Mardin kara yolunda seyir halindeki bir tırın dorse kısmı alev aldı. Sürücü aracı yol kenarına park ederek itfaiye ekiplerine haber verdi. Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

  • Kırşehir Belediyesi, Çukurçayır Mahallesi'nde Mehmet Yılancı Parkı'nı hizmete açtı
    09:24 Kırşehir Belediyesi, Çukurçayır Mahallesi'nde Mehmet Yılancı Parkı'nı hizmete açtı

    Kırşehir Belediyesi, Çukurçayır Mahallesi'nde yapımını tamamladığı Mehmet Yılancı Parkı'nı vatandaşın hizmetine sundu. Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin çalışmalarıyla yeşil alanların sayısı artırılmaya devam ediyor.

  • Kahramanmaraş'ın yeni cazibe bölgesi: 'Kuzey Çevre Yolu'
    09:23 Kahramanmaraş'ın yeni cazibe bölgesi: 'Kuzey Çevre Yolu'

    Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde hasar almayan Kuzey Çevre Yolu bölgesi, cazibesini artırıyor. Deprem sonrası binaların zarar görmediği bu bölge, zeminin sağlam olması nedeniyle ilgi çekiyor. Şehir merkezindeki birçok iş yeri deprem sonrası bu alana taşındı. Esnaflar, yolun tamamlanmasıyla birlikte daha fazla faaliyetin olacağına inanıyor.

  • Bilecik'te atık kartondan çıkan yangın hasara sebep oldu
    09:20 Bilecik'te atık kartondan çıkan yangın hasara sebep oldu

    Bilecik'in Bahçelievler Mahallesi İstiklal Caddesi üzerinde bulunan bir iş yerinin atık karton bölümünde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, 112 Acil servis ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri kısa sürede yangına müdahale ederek söndürdü. Yangın sonucunda herhangi bir yaralanma veya can kaybı yaşanmazken, maddi hasar meydana geldi. Ekipler olayla ilgili araştırma başlattı.


Advertisement