Kur'an Kursu Öğrencilerinin Yıl Sonu Etkinliği - Son Dakika
Eğitim

Kur'an Kursu Öğrencilerinin Yıl Sonu Etkinliği

Dörtyol ilçesinde, Kur'an kurslarında eğitim gören öğrenciler için yıl sonu etkinliği düzenlendi.

15.08.2018 09:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dörtyol ilçesinde, Kur'an kurslarında eğitim gören öğrenciler için yıl sonu etkinliği düzenlendi.

Dörtyol Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Dörtyol Kaymakamı Murat Bulacak, etkinlikte yaptığı konuşmada, yaz tatili boyunca çocuklarını Kur'an kursuna gönderen ailelere teşekkür etti.

Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu ise, iki ay süren Kur'an kursuna katılan öğrencilerin kısa süre içerisinde temel dini bilgileri ve namaz dualarını öğrendiklerini belirtti.

Kur'an hizmetinde akla Dörtyol ilçesinin geldiğini ifade eden Kavillioğlu, "5 yıl önce Hatay'da göreve başladığımda Dörtyol'da bir yatılı kız Kur'an kursu vardı. Şimdi 2 erkek yatılı Kur'an kursumuz daha var. Hatay'da bin hafız öğrencimiz var. Hedefimiz yılda 100 hafız öğrenci yetiştirmekti o hedefe ulaştık. Şimdi hedef 250 hafız yetiştirmektir." diye konuştu.

Öğrenciler tarafından hazırlanan çeşitli etkinlikler sunuldu.

Programa, AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Toksoy, İlçe Müftüsü Bilal Kadı ve veliler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Eğitim Kur'an Kursu Öğrencilerinin Yıl Sonu Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ağrı'da Jandarma Personelleri Mahremiyet Eğitimi Verdi
    10:15 Ağrı'da Jandarma Personelleri Mahremiyet Eğitimi Verdi

    Ağrı İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği personelleri, Milli Eğitim Müdürlüğü görevlileri ile birlikte Balıksı ve Yakınca ilkokullarında mahremiyet konusunda eğitim verdi. Toplamda 283 kişiye verilen eğitimde KADES uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı ve broşürler dağıtıldı. Jandarma personelleri öğrencilere Jandarma dergisi ve hediyeler verdi.

  • PAÜ ile Gülümse Festivali, Asrın Felaketinden Etkilenen Çocuklar İçin Düzenleniyor
    10:05 PAÜ ile Gülümse Festivali, Asrın Felaketinden Etkilenen Çocuklar İçin Düzenleniyor

    Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Alternatif Genç Topluluğu ve Çağın Hukukçuları Topluluğu öğrencileri, Asrın Felaketinden etkilenen çocuklar için Hatay'ın Samandağ ilçesinde 20-21 Nisan 2024 tarihleri arasında 'PAÜ ile Gülümse' festivali düzenleyecek. Festival kapsamında nakdi bağışlar toplanırken, oyuncak ve kırtasiye malzemeleri de stantlara bağışlanabilecek. Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan da festivali destekleyerek Hatay'a katılacağını belirtti. Festivalde çocuklar için oyun istasyonları, tiyatro gösterileri ve 'Mavi Tur' etkinliği düzenlenecek.

  • Yaşar Üniversitesi Hukuk Topluluğu, TBMM Simülasyonu Gerçekleştirdi
    10:04 Yaşar Üniversitesi Hukuk Topluluğu, TBMM Simülasyonu Gerçekleştirdi

    Yaşar Üniversitesi Hukuk Topluluğu ve ADHOC Derneği, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) simülasyonunu gerçekleştirdi. Öğrenciler, simülasyonda milletvekili rolüyle kanun teklifleri sundu ve meclisin ilerleyiş sürecini deneyimledi. Etkinlik, çalıştay, grup toplantıları, komisyon toplantıları ve genel kurul görüşmeleri gibi faaliyetleri içeriyordu. Katılımcılar, meclis ve milletvekilliği deneyimi yaşadıklarını belirtti.

  • Çıldır Anaokulunda 7 Mart Dünya Tiyatrolar Günü Etkinliği
    10:04 Çıldır Anaokulunda 7 Mart Dünya Tiyatrolar Günü Etkinliği

    Çıldır Anaokulu öğrencileri ve öğretmenleri tarafından düzenlenen etkinlikle 7 Mart Dünya Tiyatrolar Günü kutlandı. Karagöz-Hacivat gölge oyunuyla tanışan çocuklar, eğlenceli ve eğitici etkinliği büyük bir ilgiyle takip ettiler. Öğrenciler, özel parmak kuklaları, el kuklaları ve çeşitli sanat etkinlikleriyle günün anlam ve önemini vurgulayan çalışmalar yaptılar.

  • Düzce Üniversitesi'nde Free Mover Programı Başladı
    09:24 Düzce Üniversitesi'nde Free Mover Programı Başladı

    Düzce Üniversitesi, öğrencilerin yurt dışında misafir öğrenci olarak öğrenim görmelerini sağlayan Free Mover programını uygulamaya başladı. Program kapsamında Gürcistan Üniversitesi'nden iki öğrenci Düzce Üniversitesi'nde eğitim görüyor. Programın amacı, öğrenci değişimini arttırmak ve farklı ülkelerle iş birliğini geliştirmektir.

  • Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Eğitim İş ve Eğitim Sen'i ziyaret etti
    09:23 Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Eğitim İş ve Eğitim Sen'i ziyaret etti

    Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Eğitim İş ve Eğitim Sen temsilcileriyle bir araya gelerek talep ve önerilerini dinledi. Başkan Günel, öğretmen ve öğrencilerin yanında olduğunu belirtti ve yeni kütüphane ve kitap kafelerin sayısını artıracağını söyledi.

  • Erciyes Üniversitesi'nde Sıfır Atık Günü etkinliği düzenlendi
    09:07 Erciyes Üniversitesi'nde Sıfır Atık Günü etkinliği düzenlendi

    Erciyes Üniversitesi, '30 Mart Sıfır Atık Günü' dolayısıyla etkinlik düzenledi. Etkinlikte, çevre sorunları ve temiz üretim konularında bilinç oluşturulması hedeflendi. Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, kaynakların sınırlı olduğunu vurgulayarak, çocuklarda sıfır atık bilincinin oluşturulmasının önemine dikkat çekti. Programda, üniversitenin sıfır atık yolculuğu ve plastik atıklarla ilgili sunumlar yapıldı.

  • KAYÜ'de Mart Kütüphaneler Haftası etkinliği düzenlendi
    09:03 KAYÜ'de Mart Kütüphaneler Haftası etkinliği düzenlendi

    Kayseri Üniversitesi (KAYÜ), Mart Kütüphaneler Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, kitap okumanın önemini vurguladı. Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, öğrencilerin kişisel gelişimine katkıda bulunacak kitapları hediye etti.

  • Bayburt Valisi Eldivan, Ağlarbaba Kız Öğrenci Yurdu'nda İftar Programında Öğrencilerle Buluştu
    08:58 Bayburt Valisi Eldivan, Ağlarbaba Kız Öğrenci Yurdu'nda İftar Programında Öğrencilerle Buluştu

    Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Ağlarbaba Kız Öğrenci Yurdu'nda barınan öğrencilerle iftar programında bir araya geldi. Vali Eldivan, iftar sonrasında öğrencilerle sohbet ederek sorunlarını dinledi ve taleplerini aldı. Vali Eldivan, taleplerin çözümü için ilgili kurum amirlerine talimat verdi. Vali Eldivan, öğrencilere Ramazan ayının hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak derslerinde ve sınavlarında başarılar diledi.


Advertisement