Kuraklık Meyve ve Sebzeyi Es Geçti - Son Dakika
Yerel

Kuraklık Meyve ve Sebzeyi Es Geçti

Kayseri’de manavcılık yapan Atilla Yıldız, yurt genelinde etkili olan kuraklığın meyve ve sebze fiyatlarını etkilemediğini söyledi.

04.05.2014 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'de manavcılık yapan Atilla Yıldız, yurt genelinde etkili olan kuraklığın meyve ve sebze fiyatlarını etkilemediğini söyledi.

Yurt genelinde etkili olan kuraklık, meyve ve sebze fiyatlarını etkilemesi. Kayseri'de uzun yıllardan beri manavcılık yapan Atilla Yıldız, fiyatlarda artış olmadığı söyledi. Yıldız, "Kuraklık meyve ve sebze fiyatlarını şimdilik etkilemedi gibi gözüküyor ama uzmanların dediğine göre 2015'e kadar bu kuraklığın fiyatları etkileyeceğini söylediler ama şuanda tam aksine oldu. Nisan'ın başların 2-2.5 TL olan biberin kilosu şuanda tezgahlarda 1.5-2 TL arasında yer buluyor" dedi.

Yıldız ayrıca, "Şuanda fiyatlar gayet normaldir. Halde yeni çıkan meyvelerin fiyatları da normal. Fiyatlarda yüzde 50'nin üzerinde düşüş var. Önümüzdeki günlerde arz talep dengesine göre düşebilir veya yükselebilir ama şuanda fiyatlar çok normal" ifadelerini kullandı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kuraklık Meyve ve Sebzeyi Es Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement