Kurban Bayramı'nda Sağlık Önerileri - Son Dakika
Yaşam

Kurban Bayramı'nda Sağlık Önerileri

Kurban Bayramı\'nda Sağlık Önerileri

Adıyaman Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, yaklaşan Kurban Bayramı'nda sağlık için dikkat edilmesi gereken konuları anlattı.

10.10.2013 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, yaklaşan Kurban Bayramı'nda sağlık için dikkat edilmesi gereken konuları anlattı.

Yaşamın her döneminde önemsenmesi gereken hususların başında sağlığın geldiğini kaydeden Sağlık Müdürü Mehmet Emi Taş, sağlığı korumanın yaşam kalitesini arttırdığını söyledi.

Sağlıklı bir bünye aynı zamanda mutluluk, huzur ve esenliğin adresi olduğunu ifade eden Taş, şunları söyledi:

"Toplum olarak hastalanmadan önce sağlığımızı korumanın önemine dikkat çekmemiz gerekmektedir. İdrak edeceğimiz Kurban Bayramı dolayısıyla 9 günlük bir zaman sürecinde hareketli bir yaşamın içine girecek ve tatlı bir telaş yaşayacağız. Bu süre zarfında sağlıklı beslenmeye, kişisel hijyen ve çevre temizliğine azami özen göstererek daha sağlıklı bir yaşam sürmek bizim elimizde. Kurban ibadetini yerine getirirken kesinlikle belirlenen kurallara uymalı, çevre kirliliğinin önüne geçmeliyiz.

Kurban kesimi için valilik ve belediye tarafından belirlenen yerleri tercih etmeli ve umuma açık alanlarda kurban kesimi yapılmamalı. Kesimi yapanların tecrübeli kişiler olmasına dikkat etmemiz gerekir. Aksi takdirde istenmedik üzücü olaylarla karşılaşabiliriz. Sağlığımızı riske etmeden bu görevi yerine getirerek çevreye rahatsızlık vermememiz gerekir. Kurban etlerini hijyenik ortamlarda muhafaza ederek dağıtımını da hijyen kurallarına uyarak gerçekleştirmeliyiz.

Kurban Bayramı tatili boyunca bütün hastane acillerimiz, 112 Acil sağlık hizmetleri istasyonlarımız ve ağız diş sağlığı merkezimizin acil polikliniği 24 saat hizmetinizde olacaktır. Bayram boyunca özellikle kronik rahatsızlığı olanların tedavilerini aksatmamaları, beslenme ve diyetlerine özen göstermeleri sağlıkları için oldukça önemlidir.

Kurban bayramını bir bayram tadında geçirmek, sağlık, huzur ve mutluluk içinde bir yaşam sürmek, dostluk, kardeşlik ve barış ikliminde bir ortam oluşturmak dileğiyle tüm halkımızın bayramını tebrik ediyorum." - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Kurban Bayramı'nda Sağlık Önerileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement