BALIKESİR - Kurban Bayramı tatili Kuzey Egeli turizmcilerin yüzünü güldürdü - Son Dakika
Güncel

BALIKESİR - Kurban Bayramı tatili Kuzey Egeli turizmcilerin yüzünü güldürdü

Kurban Bayramı tatilini geçirmek için Ege Denizi'nin kuzeyinde yer alan Edremit Körfezi ve Çanakkale'yi tercih eden tatilciler, işletmeciler ve esnafın yüzünü güldürdü.

28.07.2021 11:43  Güncelleme: 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurban Bayramı tatilini geçirmek için Ege Denizi'nin kuzeyinde yer alan Edremit Körfezi ve Çanakkale'yi tercih eden tatilciler, işletmeciler ve esnafın yüzünü güldürdü.

Kuzey Ege'nin eşsiz manzaraya sahip Kaz Dağları ve Madra Dağı etekleri ile Ege Denizi'nin kıyısında kurulu merkezler, 1 Temmuz'da başlayan normalleşme sürecinde de büyük ilgi görüyor.

Yılda ortama 3 milyon gecelemenin olduğu Balıkesir'in 145 kilometrelik sahil şeridinde yer alan Ayvalık, Gömeç, Burhaniye ve Edremit ilçelerindeki turistik tesisler, Kurban Bayramı tatilini yüzde 100 dolulukla geçirdi.

Tedbirlerin izin verdiği oranda ayrılan yatakların tamamı dolan bölgede, yoğunluğun eylüle kadar sürmesi bekleniyor.

Kuzey Ege'nin önemli turizm destinasyonları arasında yer alan Çanakkale'nin Gökçeada ve Bozcaada ilçelerindeki tesisler de bayram tatilinde doldu. Adalara gelerek sıcak havayı denizde geçirmek isteyen yüzlerce kişi plajlara akın etti.

"Herhangi olumsuzluk yaşanmadı"

Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, AA muhabirine, tedbirler sayesinde bayram tatilinde herhangi olumsuzluk yaşanmadığını söyledi.

Bayramdaki bu büyük hareketliğin ilçe ekonomisi için çok faydalı olduğunu vurgulayan Görgülüarslan, "Umarım geçirmiş olduğumuz bayram, esnafımız ve işletmecilerimizin sıkıntılarının giderilmesine dönük güzel bir adım olur." diye konuştu.

Ayvalık Belediye Başkan Vekili Melih Arslan da Kurban Bayramı tatilinin ilçe ekonomisine olumlu yansıdığını ifade etti.

Esnafın yüzünün güldüğünü anlatan Arslan, "İlçemiz yoğun bir kalabalığı ağırladı. Otellerimiz, pansiyonlarımız, restoranlarımız hemen hemen hepsi doluydu. Bu gibi yoğunlukların Ayvalık esnafı ve işletmecileri için daha fazla olmasını temenni ediyorum. İlçede belediyecilik anlamında meydana gelebilecek her türlü sorunları gidermeye çalışıyoruz. Giderdiğimize de inanıyoruz." dedi.

Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Mustafa Büyükçıvgın ise bayram tatilinde ilçe nüfusunun 1 milyona yaklaştığını dile getirdi.

Büyükçıvgın, yoğunluğun tüm sezon boyunca sürmesini beklediklerini belirtti.

"Gezi teknecileri olarak bu durumdan son derece memnun kaldık"

Ayvalıklı Gezi Teknesi İşletmecisi Mehmet Pekinli, bayram tatilinin umduklarından çok daha iyi geçtiğini, kışın atlattıkları fırtınanın yaralarını az da olsa sardıklarını söyledi.

İyi geçen bayram tatili sayesinde yüzlerinin güldüğünü ifade eden Pekinli, "Cumhurbaşkanımız da sağ olsun bayram için vatandaşlarımıza 9 gün tatil izni verdi. Herkes tatile geldi. Bizler gezi teknecileri olarak bu durumdan son derece memnun kaldık." diye konuştu.

Kazdağları eteklerinde iki butik otel de işleten Güre Turizm Tanıtım Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Bostancıoğlu ise bayram tatilinin kendileri için beklenmedik şekilde yoğun geçtiğini belirtti.

Bostancıoğlu, insanların kalabalık oteller yerine daha sakin olanları tercih ettiğini anlatarak, "Çok güzel bir kalitede misafir kitlesi yakaladık. Dönüşler de çok olumlu oldu. Yıl boyunca 2-3 kez daha geleceklerini belirten misafirlerimiz oldu. Bayram süresince yüzde 100 doluluğumuz vardı." dedi.

Edremit'in Güre Mahallesi sahilinde 5 yıldızlı termal otelin gelen müdürü Ceyhun Özsan, misafirlerin çok mutlu ayrıldığını dile getirdi.

Özsan, Güvenli Turizm Sertifikası kriterlerinin önemini vurgulayarak, "Bütün misafirlerimizi güvenli ve sağlıklı turizmde tatillerini yapmaya bekliyoruz." ifadesini kullandı.

"Kurban Bayramı tatili Çanakkale'deki turizmciler için güzel geçti"

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Çanakkale Bölge Başkanı Ahmet Çelik de bayram süresince otellerin doluluk oranının yüzde 90'ların üstüne çıktığını dile getirerek, şunları kaydetti:

" Gelibolu Yarımadası, şehitlikler, Troya Antik Kenti, Yeni Troya Müzesi, Asos bölgesi ve adalara baktığınız zaman yüzde 100'lere ulaştığını görebiliyoruz. Yurt dışında yaşayan Türklerin geçen yıllara göre bu sene çok ilgi gösterdiğini gördük, bu bizi mutlu etti. Bütün bu durumu değerlendirdiğimizde Avrupa'dan girişler çok yoğun olduğu için uzun feribot kuyrukları oluştu. Dolayısıyla biz turizmciler bu ağır yükü hafifletecek köprünün bir an önce bitmesi sayesinde daha fazla insanın şehrimizde kalacağını bir kez daha tecrübe ettik. Kurban Bayramı tatili Çanakkale'deki turizmciler için güzel geçti diyebiliriz. Tatil iç turizme de bir nebze nefes aldırdı."

BALIKESİR - Kurban Bayramı tatili Kuzey Egeli turizmcilerin yüzünü güldürdü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel BALIKESİR - Kurban Bayramı tatili Kuzey Egeli turizmcilerin yüzünü güldürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?
    01:09 Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?

    OpenAI tarafından geliştirilen ve Microsoft'a ait Copilot, en popüler yapay zeka sohbet botları arasında yer alıyor. Copilot, GPT-4'ü ücretsiz sunuyor, ücretsiz şekilde internete erişebiliyor, popüler hizmetlere entegre edildi, Copilot ile DALL-E ücretsiz ve Windows 10 üzerinden kullanılabilir.

  • Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları
    01:09 Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları

    SDN ekranlarının sevilen serisi Teknoloji Testi'nin bugünkü konuğu popüler şarkıcı Murat Boz oldu. Murat Boz, vivo V30'un tasarımını, kamerasını, pil ömrünü ve diğer özelliklerini beğendiğini söyledi. Ayrıca yapay zeka, sanal gerçeklik ve uzay teknolojileri gibi konulardaki görüşlerini de paylaştı. Videoda aksesuarlar ve yeni teknolojiler hakkında da sohbet edildi.

  • Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti
    01:09 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti

    DNA testiyle ünlü oyuncu Metin Akpınar'ın kızı olduğunu kanıtlayan Duygu Nebioğlu, şimdi de annesi Suphiye Orancı'ya ulaşabilmek için Müge Anlı'nın programına katıldı. Suphiye Hanım'ın çocuklarının biyolojik babasıyla ilgili iddialar da programda ele alındı. Ümit Besen ise bahsi geçen kadını tanımadığını ve olaylarla hiçbir ilişkisinin olmadığını belirtti.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    01:04 Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı. Sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle çıkan olayda, yaralılar hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek
    00:54 Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek

    TFF 2. Lig Kırmızı Grup lideri Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, Diyarbakır'a hafta sonu 1 milyon kişinin geleceğini açıkladı. Elaldı, taraftarlardan anlayış beklediklerini belirtti.


Advertisement