Kurban Bereketi Türkiye'den Dünyaya Yayıldı - Son Dakika
Güncel

Kurban Bereketi Türkiye'den Dünyaya Yayıldı

Kurban Bereketi Türkiye\'den Dünyaya Yayıldı

Türkiye'de faaliyet gösteren yardım kuruluşları, Kurban Bayramı'nda dünyanın farklı bölgelerindeki 5 milyon mazlumu sevindirdi.

16.09.2016 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CEM GENCO - Türkiye'de faaliyet gösteren yardım kuruluşları, Kurban Bayramı'nda dünyanın farklı bölgelerindeki 5 milyon mazlumu sevindirdi.

Bayram dolayısıyla hayırseverlerin yaptığı kurban bağışlarıyla, savaş bölgeleri başta olmak üzere Suriye'den Etiyopya'ya, Gazze'den Kenya'ya kadar farklı coğrafyalardaki mazlumların yüzü güldü.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Merkezi İsviçre'deki Tut Elimi Derneği, Gezgin Gurmeyiz üyeleri, Biseg Gönüllüler Derneği, Yardımeli Derneği, Yeryüzü Doktorları, Biz Ümmetiz Platformu ve Avrasya Vakfı, İlim Hizmet Yardımlaşma ve Araştırma Derneği (İHYADER), Hayrat Yardım Derneği, İnsanı Müdafa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER) ve Deniz Feneri Derneği, ihtiyaç sahibi insanlara kurban eti ulaştırdı.

İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi Basın Danışmanı Burak Karacaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vakıf olarak 43 bin 155 hisse kurbanı, 2 milyona yakın kişiye ulaştırdıklarını söyledi.

Bu yıl kurban organizasyonunu 5 kıtada 89 ülke ve bölgede gerçekleştirdiklerini anlatan Karacaoğlu, şöyle dedi:

"Kurban organizasyonu dolayısıyla dünyanın dört bir yanına dağılan İHH ekipleri, kendilerini dört gözle bekleyen kardeşlerine sadece kurban eti götürmekle kalmadı. Aynı zamanda hayat koşullarını iyileştirmeye yönelik projelerle de onların yanında yer alıyor. Cami, mescit, su kuyuları, eğitim merkezleri, meslek edindirme kursları, sağlık çalışmaları, yetimhane binaları ve birçok projenin temelleri ya da açılışları bu ziyaretler sırasında atılıyor."

Karacaoğlu, ağırlıklı olarak kriz ve savaş bölgelerinde kurban çalışması yapıldığını, bu ülkelerin yanı sıra dünyada Müslümanların yaşadığı ve ihtiyaç duyulan diğer bölgelere de ulaşarak kurban kesimleri ile dağıtımları gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

"Malavi ve Etiyopya'da 100 bin kişiye ulaşıldı"

Merkezi İsviçre'de bulunan Tut Elimi Derneği, Gezgin Gurmeyiz üyeleri ve Biseg Gönüllüler Derneğince Malavi ve Etiyopya'da ihtiyaç sahiplerine kurban eti ulaştırıldı.

Gezgin Gurmeyiz editörü Turgut Tunç, bayram süresince Afrikalı ailelerin sofralarına kurban eti ulaştırmak için çalıştıklarını aktararak, "Malavi ve Etiyopya'da 100 bin kişiye kurban eti takdim ettik. Onların biraz olsun sevinçlerine tanık olduğumuz için mutluyuz. Bizler ailemizden ayrı bir bayram daha geçirsek de bu insanların mutlulukları her şeye bedeldir." dedi.

Biz Ümmetiz Platformu ve Avrasya Vakfınca Hatay'ın Reyhanlı ilçesi ve Suriye'nin farklı noktalarındaki 12 bin aileye kurban eti ulaştırıldı.

İMKANDER tarafından Suriye'nin Cerablus, Hama ve Çobanbey'de kesilen kurbanlar 15 bin aileye dağıtıldı.

Farklı kıtalardaki mazlumlar sevindirildi

Deniz Feneri Derneği, 5 kıta ve 33 ülkede 12 bin 800 hisse kurbanı dağıtarak ihtiyaç sahiplerini sevindirdi.

Derneğin genel başkanı Mehmet Cengiz, bayramda dünyanın dört bir yanına ulaştıklarını aktardı.

Ekiplerinin Müslümanların yaşadığı ve ihtiyaç duyulan bölgelere ulaşarak kurban kesimlerini ve dağıtımlarını gerçekleştirdiğini ifade eden Cengiz, bu yıl Kurban Bayramı'nda 300 bin ihtiyaç sahibini sevindirdiklerini dile getirdi.

İHYADER Yönetim Kurulu Başkanı Harun Budaklar, Gazze, Kudüs ve Afrika'da 10 bin kişiye yardım ulaştırdıklarını belirterek, "Bayramın yardımlaşma güzellikleri mazlum ve mağdur insanlarla yaşayarak onların dertleriyle dertleniyoruz. Sofralarında et kalplerinde de bir sevinç bırakmak adına derneğimiz kardeşlerimizin yanında oldu. " ifadesine yer verdi.

Tedavi desteği de sağlandı

Yardımeli Derneği, 35 ülke 45 bölgede 800 bin kişiye kurban eti dağıtımı gerçekleştirdi.

Yeryüzü Doktorları, Afganistan, Yemen, Somali, Çad, Nijer, Uganda, Gambiya ve Kenya'da 13 bin 902 hisse kurbanın etini 800 bin ihtiyaç sahibi insana yolladı. Kurban organizasyonunun yanı sıra Çad ve Nijer'de dahiliye ve çocuk hastalıkları uzmanı, aile hekimi ve eczacılardan oluşan gönüllü sağlık ekipleri, yüzlerce kişiyi muayene ile tedavi etti, ücretsiz ilaç dağıttı.

"15 yıldır et yemeyen insanlara ulaştık"

Hayrat Yardım Derneği Başkanı Hakkı Aygün, Gürcistan'da Kenya'ya 46 ülkede 800 bin insana ulaşmanın sevincini yaşadıklarını anlattı.

Etiyopya'da 15 yıldır et yemeyen insanlara ulaşmanın mutluluğu tarif edilemez olduğunu dile getiren Aygün, "Bize bu imkanı veren Allah'a şükürler olsun. Başta bizi tercih eden bağışçılarımıza teşekkürü borç biliyoruz. Dünyanın dört bir yanına giderek bize verilmiş emanetleri yerine ulaştıran gönüllülerimizi ve bayramın son gününe kadar dernek merkezimizde bulunan çalışanlarımıza da minnettarım." sözlerine yer verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kurban Bereketi Türkiye'den Dünyaya Yayıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement