Kurban Piyasasında Durgunluk Hakim - Son Dakika
Güncel

Kurban Piyasasında Durgunluk Hakim

Kurban Piyasasında Durgunluk Hakim

Şanlıurfa'da Kurban Bayramı'na sayılı günler kala hayvan pazarında durgunluğun hakim olduğu gözlendi.

20.09.2015 12:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da Kurban Bayramına altı gün gibi kısa bir süre kalmasına rağmen hayvan pazarında beklenen hareketlilik yok. Satıcılar giderlerin yüksek olmasından dolayı fiyatlarında yüksek olduğunu bu yüzden satış yapamadıklarını belirtti.

Kurban bayramına sayılı günler kala birçok vatandaş yavaş yavaş bayram hazırlığına başladı. Maddi gücü oların en önemli hazırlığı ise bayramda kurban kesmek olacak hiç şüphesiz. Fakat bu yıl satış yerlerinde halen beklenen hareketlilik yok. Birçok besici giderlerin yüksek olması fiyatlara da yansıdığını bu yüzden istenilen satışın olmadığını belirtiyorlar. Alıcılar ise fiyatın yüksek olmasından dolayı son günleri bekliyorlar. Kurban fiyatların bu yıl geçen yıla göre daha yüksek olduğunu söyleyen besici Nusret Yıldız, "Tahmini olarak küçük baş şuan 750 ile 800 TL arasında satılıyor. 70 kilo civarı ağırlığı olan bir kurban ortalama 8 yüz TL'ye satılıyor. İleriki günlerde eğer mal dışarıya giderse fiyatlar daha da arta bilir. Fiyatın yüksel olmasının sebepleri ise başta yem geliyor" dedi.

PİYASADAKİ DURGUNLUK SATIŞLARI VURDU

Bir diğer besici Lütfü Demir ise, fiyatlar oldukça yüksek olduğunu ve bundan dolayı da kimsenin almadığını belirterek şunları söyledi: "Yem ve arpa fiyatlarının yüksek olması hayvan fiyatlarını da etkiliyor. Piyasadaki son durgunluk bizi de etkiledi ister istemez. Şuan küçük başta kilosu 8 TL'den satılıyor. Ama fiyatlar yüksek olduğu içinde kimse alamıyor." Besici Müslüm Özgür de "Bu yıl fiyatlar oldukça pahalı. Küçükbaş 700 TL'den başlıyor bin TL'ye kadar çıkıyor. Büyükbaş fiyatları ise 12 bin TL'ye kadar çıkıyor. Fiyatların yüksek olmasın sebebi ise piyasada hayvanın az olduğu söylentisi. Vatandaşta yılda bir kestiği için gözüne gelmiyor fiyat. 100 TL fazla olsun iyi olsun diyorlar. Umutluyuz bu yıl. Son günlere doğru satışlar başlar. Hepsinin satılacağını umut ediyoruz" dedi.

KÜÇÜKBAŞ 450 TL'DEN BAŞLIYOR

Genel olarak yüksek fiyattan dolayı piyasanın durgun olduğunu belirten diğer besiciler şunları söyledi:

Mehmet Çelik: Bu yıl fiyatlar hiç iyi değil. Hayvan sayısı oldukça fazla fakat durgunluk var. Türkiye'deki durgunluk hayvan satışlarına da yansımış durumda. Küçükbaşta fiyatlar 450 TL'den başlıyor. Geçen yıllardaki fiyatlarla bu yılki fiyatlar aynı.

Mehmet Yolcu: Çok pahalıda değil fiyatlar çokta ucuz değil. İyi güzel bir büyükbaşın fiyatı 10 bin TL'ye kadar çıkıyor. Bunun yanında 3 bin TL'ye kadar da büyükbaş bulunuyor. Satışlar şuan durgun. İleride ne olur daha tam belli değil.

İsmail Yolcu: Şuanda fiyatlar oldukça pahalı. Ama bayrama kadar ne olur onu bilemiyoruz. Şuanda ne alıcılar bu durumdan memnun nede satıcılar. Ama bayramdan sonra ister istemez fiyatlar düşer. Büyükbaşta fiyatlar 3 bin ile 12 bin TL arasında değişiyor.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Kurban Piyasasında Durgunluk Hakim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement