Küresel İklim Değişikliğini Fırsata Çevirdi - Son Dakika
Güncel

Küresel İklim Değişikliğini Fırsata Çevirdi

Kocaeli'de faaliyet gösteren firmanın ürettiği benzin ve dizelle çalışan seyyar yangın tulumbaları, Türkiye'nin yanı sıra, yangın ve su baskını gibi doğal afetlerin yaşandığı dünyanın farklı bölgelerindeki ülkelerden talep görüyor.

06.12.2018 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İBRAHİM AKTAŞ - Kocaeli'de faaliyet gösteren firmanın ürettiği benzin ve dizelle çalışan seyyar yangın tulumbaları, Türkiye'nin yanı sıra, yangın ve su baskını gibi doğal afetlerin yaşandığı dünyanın farklı bölgelerindeki ülkelerden talep görüyor.

Kartepe ilçesindeki fabrikada 2010'da seri üretime geçen firmanın geliştirdiği yerli seyyar yangın tulumbaları, itfaiye aracına ihtiyaç duymadan yüksek basınçlı su elde ederek, yangınlara müdahale ile su baskınlarında da tahliye amacıyla kullanılıyor.

Özellikle yangın, sel ve su baskınlarının yaşandığı bölgelerden talep gören ürünle, hem ithalatın önüne geçildi hem de dünyaya ihraç edilen bir marka oluşturuldu.

-"Talep üzerine üretime başladık"

Kube Pompa Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2009'da firmanın temellerinin atıldığını, talep üzerine yaptıkları çalışmalar sonucunda da seyyar yangın tulumbaları üretmeye başladıklarını söyledi.

Ürünlerinin, sel baskınlarında su tahliyelerinde ve yangınlara müdahalede kullanıldığını dile getiren Küçük, "Diğer ürünlerden ayırt edici en önemli özelliklerini 10 metreden çekim yapması, çamurdan etkilenmemesi, mekanik bir sistem olması sebebiyle kullanımının çok kolay olması, arıza durumunda dahi olsa bunu çok kolay bertaraf edip ürünün tekrar aktif hale gelmesi olarak sıralayabiliriz." dedi.

Küçük, ürünlerinin büyükşehir belediyelerinin itfaiye birimleri ile İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Kocaeli Üniversitesi'nde (KOÜ) testlerinin yapıldığını, olumlu raporlar sayesinde seri üretime geçme kararı aldıklarını anlattı.

Ürünlerinin patentlerini aldıklarını belirten Küçük, şunları kaydetti:

"Üretimimizi yapıyoruz, aynı zamanda Ar-Ge çalışmaları devam ediyor. Yenilikçi olmak zorundayız. Dünya piyasasında rekabet etmek istiyorsak bunu yapmak zorundayız. Çünkü rakip firmalarımız eski olan firmalar, piyasada güçlü firmalar. Bu ürünü üretmemizin en önemli nedeni iklim şartlarının değişmesi. Dünyanın farklı yerlerinde çok ciddi sel ve yangın afetleri olduğu için bireysele varana kadar ürünü indirmeyi hedefliyoruz. Dünya pazarında çok büyük pay var, bundan da en yükseğini almaya çalışacağız."

-"2019'da ihracat hedefimizi yükseltmeyi amaçlıyoruz"

Küçük, hedeflerinin dünya pazarında yer almak olduğunu ifade ederek, buna yönelik çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Dünya çapında bir distribütörlük sözleşmelerinin olduğunu dile getiren Küçük, "Bu sene itibarıyla ihracata da başladık. Önümüzdeki yıl için hedeflerimiz daha da büyük. Bu yolda çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda iç piyasada TSK ve belediyelerle görüşmelerimiz devam ediyor." dedi.

Küçük, ihracatta ABD ve Avrupa'ya açılmayı hedeflediklerini vurgulayarak, özellikle yangın ve su baskınları gibi doğal afetlerin yaşandığı ülkelerden firmaların ürünlerini incelemek için görüşmeler yaptıklarını anlattı.

ABD ve Yunanistan'da yaşanan yangın ile Avrupa'da meydana gelen su baskınları sonucu bu ülkelerden yetkililerin kendileriyle temasa geçtiğine işaret eden Küçük, "Şu an Malezya ve Endonezya'ya ihracat yaptık. ABD, Fransa, Avusturya, Yunanistan, Tunus, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkeleri de ihracat yaptığımız ülkelere ekleyip, 2019'da ihracat hedefimizi yükseltmeyi amaçlıyoruz. 2023 hedefimiz üretim kapasitemizin yüzde 70'ini ihraç etmek." diye konuştu.

-"Hedefimiz, yerli ürünümüzü dünya pazarına ulaştırabilmek"

Küçük, yerli marka ürünlerini üretmeden önce söz konusu ürünün yurt dışından ithal edildiğine dikkati çekerek, ülkedeki kurum ve kuruluşlardan ürünlerine olumlu dönüşler olmasıyla bunun önüne geçildiğini kaydetti.

Türkiye'nin böylece ithale eden değil, ihraç eden bir ülke konumuna geldiğine işaret eden Küçük, yolun başında olduklarını, yapacakları çalışmalarla sektörde dünya pazarında söz sahibi olabileceklerini belirtti.

Küçük, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerli üretimin desteklemesi için önemli adımların atılmasını sağladığını hatırlatarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Biz de bu yolda sayın Cumhurbaşkanımızın destekleri sayesinde ilerlediğimizi düşünüyoruz. Çünkü KOSGEB ve TÜBİTAK gibi kuruluşlardan destek alıyoruz. Büyükşehir belediyelerimizden de destekler alıyoruz, ürünlerimizin kullanılması ve alınması konusunda. Şu an hedefimiz, yerli ürünümüzü ve markamızı dünya pazarında gerekli yerlere ulaştırabilmek. Ürünümüzün bir üst modelini de üretmeyi planlıyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Küresel İklim Değişikliğini Fırsata Çevirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Seçimlerden Sonra Fiyat Artışları Bekleniyor
    17:31 Seçimlerden Sonra Fiyat Artışları Bekleniyor

    Türkiye Terziler, Konfeksiyoncular ve Giyim Sanatkarları Federasyonu ve Eskişehir Tuhafiyeciler Esnaf Odası Başkanı Ali Sefa Şen, yerel seçimler sonrası kemer sıkma politikalarında artış yaşanmasını beklediklerini söyledi. Şen, enflasyonun tek haneli rakamlara düşürülmesi gerektiğini ifade etti ve seçimlerden sonra fiyat artışları olacağını tahmin ettiklerini belirtti.

  • Muğla'da Boşanma Aşamasındaki Eşini Silahla Öldüren Zanlı Tutuklandı
    17:29 Muğla'da Boşanma Aşamasındaki Eşini Silahla Öldüren Zanlı Tutuklandı

    Muğla'nın Ortaca ilçesinde boşanma aşamasındaki eşini sokakta silahla vurarak öldüren zanlı, tutuklandı. Vedat G., Terzialiler Mahallesi'nde karşılaştığı eşi Neşe G. ile arasında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine silahını çekerek ateş etmişti. Neşe G. olay yerinde hayatını kaybederken, Vedat G. polisin ikna çabaları sonucu silahını bırakarak gözaltına alındı.

  • Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde trafik kazası: 1'i ağır 5 kişi yaralandı
    17:27 Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde trafik kazası: 1'i ağır 5 kişi yaralandı

    Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, S.D. idaresindeki 37 HD 864 plakalı otomobil, Yolçatı mevkisinde şarampole devrildikten sonra elektrik direğine çarptı. Kazada, sürücü ile araçta bulunan 4 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerince Karakoçan Devlet Hastanesine kaldırıldı.

  • Mersin'de hafif ticari araç ile ambulans çarpıştı
    17:26 Mersin'de hafif ticari araç ile ambulans çarpıştı

    Mersin'in Mut ilçesinde, hafif ticari araç ve ambulansın çarpışması sonucu araçlarda hasar oluştu. Kazada yaralanan ambulans sürücüsü başka bir ambulansla hastaneye götürüldü.

  • Aydın'da uyuşturucu ticareti yapan şüpheli tutuklandı
    17:26 Aydın'da uyuşturucu ticareti yapan şüpheli tutuklandı

    Aydın'ın Efeler ilçesinde uyuşturucu ticareti yaptığı suçlamasıyla gözaltına alınan şüpheli tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından takibe alınan M.G.C, Çeştepe Mahallesi'nde yakalandı. Şahsın aracında ve üzerinde yapılan aramada 50 gram sentetik uyuşturucu ve silah ele geçirildi. Şüpheli, adliyeye sevk edildikten sonra çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. Ayrıca M.G.C'nin gasp ve adam yaralama suçlarından da arandığı belirlendi.

  • Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, gençleri cami ve gençlik merkezleriyle buluşturmak için çaba harcıyor
    17:26 Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, gençleri cami ve gençlik merkezleriyle buluşturmak için çaba harcıyor

    Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Beylikdüzü'nde gerçekleştirdiği açılışlarda gençleri cami ve gençlik merkezleriyle buluşturmanın önemine vurgu yaptı. Erbaş, gençlerin geleceğin en büyük zenginliği olduğunu belirterek, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak ülkenin her şehrinde gençleri desteklemek için çalıştıklarını ifade etti. Açılışlarda yapılan konuşmalarda gençlerin camilere ve gençlik merkezlerine yönlendirilmesi, değerlerin öğrenilmesi ve vatan sevgisinin geliştirilmesi vurgulandı.


Advertisement