Kürkçü: Başbakan'ın Sorularıma Verecek Cevabı Yoktu - Son Dakika
Güncel

Kürkçü: Başbakan'ın Sorularıma Verecek Cevabı Yoktu

Başbakan, Avrupa Konseyi'nde kendisine İngilizce soru soran HDP'li Kürkçü'ye "Türk Başbakanı'na Türkçe hitap etmesini isterdim" dedi. Kürkçü'den anında yanıt geldi.

19.04.2016 17:06  Güncelleme: 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Avrupa Konseyi Genel kurulunda soruları yanıtlamıştı. Kendisine soru yöneltenlerden biri de HDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü'ydü. Ama Kürkçü, Türkçe AKPM'de Ocak 2016'dan itibaren çalışma dillerinden biri olmasına rağmen, İngilizce soru yöneltmişti. Davutoğlu, buna sert tepki göstermişti. Davutoğlu'nun eleştirilerine Kürkçü, Twitter'dan cevap verdi: "Başbakanın sorularıma verecek cevabı yoktu. AKPM'ye seslenmek yerine iç piyasaya "Türkçe konuş" mugalatasını sundu ve AKPM'de kaybetti" dedi.

Kürkçü, Twitter üzerinden şunları dile getirdi:

"AKPM'NİN 2 RESMİ DİLİ: FRANSIZCA VE İNGİLİZCE"

"AKPM'nin iki resmi dili var: Fransızca ve İngilizce. Eğer Türkçe resmi dil olsaydı elbette Türkçe konuşmayı tercih ederdim. 2015'ten itibaren AKPM parlamenter meclisinde, Almanca, İngilizce, Fransızca, İtalyanca, Rusça, İspanyolca ve Yunanca'nın yanında Türkçe çeviri de sunuluyor.

"AKPM'DE TÜRKİYE KAMUOYUNA SESLENMİYORUZ"

Ancak toplantı kayıtları, yazışmalar, başvurular, açıklamalar, internet yayını ve sosyal medya yayınları resmi dillerde yapılıyor. Resmi dillerde yapılmayan konuşmalar resmi kayıtlara çevirmenlerin dile hakimiyetine ve çeviri hızına hızına bağlı olarak geçiyor. Muhataplarınıza düşüncenizi aracısız anlatmak yerine, ister istemez fikrinizi aşındıran bir çeviriye bağlı kalmakta ısrar anlamsız. AKPM'de Türkiye kamuoyuna değil, düşüncelerimizi bize hak vermesini beklediğimiz başka halkların temsilcilerine sesleniyoruz.

"HERKES DEDİĞİMİ ANLADI"

İngilizce mesajım, yüzde 99'u İngilizce konuşan AKPM üyelerine aracısız ulaştı ve kayıtlara kendi sözcüklerimle geçti.

"BAŞBAKAN'IN SORULARIMA VERECEK CEVABI YOKTU"

Herkes dediğimi anladı. Başbakan'ın sorularıma verecek cevabı yoktu. AKPM'ye seslenmek yerine iç piyasaya "Türkçe konuş" mugalatasını sundu ve AKPM'de kaybetti. Sorum basitti: 'Kürt sorunun çözümü için savaştan başka bir yol düşünüyor musunuz' O, 'Son terörist temizleninceye kadar hayır' dedi. AKPM çoğunluğu gözünde, Türkiye'de milliyetçi kampanya gaz vermek için barışa yaslanan bir lider olmaktansa bir savaş ağası konumuna düştü. Davamızı anlatmaya devam edeceğiz, Türke Türkçe, Kürde Kürtçe Avrupalılara anladıkları dilde. Anlayan anladı. Mugalata boşuna" dedi.

Kürkçü: Başbakan\'ın Sorularıma Verecek Cevabı Yoktu

Son Dakika Güncel Kürkçü: Başbakan'ın Sorularıma Verecek Cevabı Yoktu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (21)

  • Alı Demir: kürkçü sen şerefiyle ölmeyi bile becerememiş bir samanlık güzelisin.. daha ne konuşuyorsun??? 63 2 Yanıtla
  • ZAZA ELAZIĞ: sayın kürkçü gayet normal bir uslupla soru soruyor.ama ırkçılıkta sınır tanımayan devlet aklı hala Türkçe neden tercih etmedin diye soruyor.bu soruyu sormadan yıllardır kürtlere yönelik aşağlayıcı bir bakışla dillerini yasaklayıp asimile etmek için neler yaptığını unutarak soruyor.orda ister kürtçe ister Ermenice ister almanca sorabilir ancak insanlıkta çag atlamamışlar bu soruyu sorar. 29 29 Yanıtla
  • x man: Kürkçü galiba sen vatan hayinisin he ?? Cevabını bekliyoruz... Ne cevap vereceksin ? 32 6 Yanıtla
  • satırdan değil sadırdan sözler: Cevabını aldin kürkçü gazoz kapağı yaptı seni Davutoğlu 23 8 Yanıtla
  • usta tekin : bundan sonra seni hiç kimse kurtaramaz samanlık sıytarısı solcu müsvetesi 19 4 Yanıtla
  • ZEHRA: Hiçbir ülkede böyle hainler mecliste yer alıp birde devletten maaş almazlar.Haram zıkkım olsun bu ülkede aldığınız hizmetler vatan hainleri.... 20 3 Yanıtla
  • Beş para etmeyen kürk: Kürkçü .. bir lafa bakarım lafmıdır birde söyleyene bakarım adammıdır.. birde surata bakarım oda malum 11 8 Yanıtla
  • erol : ulan sorabilecek sorum yoktu desene orada rezil olmamak için soramadım dede anlayalım. 16 3 Yanıtla
  • Ali Oz: Cevap karsisinda mal gibi kalan kimdi beyler? Ayni yayindan bahsediyor degil mi? 10 2 Yanıtla
  • .....: Sen doğru ol eğri mutlaka belasını bulacaktır. 4 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.


Advertisement