Kursiyer kadınlara gezi ödülü - Son Dakika
Yaşam

Kursiyer kadınlara gezi ödülü

Kursiyer kadınlara gezi ödülü

Samsun Büyükşehir Belediyesi, kadınların aile ekonomilerine katkı sağlayarak, iş gücüne katılımlarını artırmak amacıyla düzenlediği el sanatları kurslarını başarıyla tamamlayanları gezi ile ödüllendirdi.

16.09.2021 14:36  Güncelleme: 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Büyükşehir Belediyesi, kadınların aile ekonomilerine katkı sağlayarak, iş gücüne katılımlarını artırmak amacıyla düzenlediği el sanatları kurslarını başarıyla tamamlayanları gezi ile ödüllendirdi. Düzenlenen geziler kapsamında kadın kursiyerler, Samsun, Amasya, Sinop ve Karabük'ün tarihi ve turistik ilçelerini gezdi.

Ev hanımlarını ev stresinden uzaklaştırmak ve sosyalleşmelerini artırmak amacıyla el sanatları kurslarını yeniden açan Samsun Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, 2021 yılının ilk mezunlarını verdi. İlkadım Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile Kadıköy Mahalle Kültür ve Yaşam Merkezi'nde geçen nisan ayında başlayan aşçılık, bağlama, gümüş kazaziye, örgü, dikiş, ön muhasebe, plates ve takı tasarım gibi kurslar sona erdi. Hem öğrenen hem de keyifli zaman geçiren 350 kadın kursiyer, aldıkları eğitimi, üretim ve satışla taçlandıracak.

5 ay süren kurslara düzenli katılan ve eğitimlerini başarıyla tamamlayan kadınlara sürpriz yapan Büyükşehir Belediyesi, onları geziyle ödüllendirdi. Düzenlenen gezilere katılan kursiyer ev hanımları, Vezirköprü Şahinkaya Kanyonu, Ladik Ambar Köy, Amasya, Borabay, Karabük, Safranbolu, Amasra ve Sinop'u gezdi. Gittikleri yerlerin doğal güzelliklerine hayran kalan kadınlar, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na teşekkür eden ev hanımları, "Uzun süredir birlikte eğitim aldık, çalıştık. Kursiyerler olarak burada aile olduk. Çok güzel zamanlar geçirdik. Kurslara katıldığımız için çok mutluyuz. Bizlere bu desteği ve imkanları sağlayan Büyükşehir Belediyesi ve yönetimine şükranlarımızı sunuyoruz" ifadelerini kullandı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Kursiyer kadınlara gezi ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt'e hayırlı olsun ziyareti atlı gerçekleşti
    15:55 Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt'e hayırlı olsun ziyareti atlı gerçekleşti

    Körfez ilçesinde yaşayan Sümmani Yılmaz, tekrar Belediye Başkanı seçilen Şener Söğüt'e hayırlı olsun ziyaretine atıyla gitmeyi tercih etti. Söğüt, Yılmaz'a ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

  • Malatya İl Müftülüğü'ne atanan Ramazan Dolu göreve başladı
    15:52 Malatya İl Müftülüğü'ne atanan Ramazan Dolu göreve başladı

    Malatya İl Müftülüğü'ne atanan Ramazan Dolu, sarık ve cübbe giyme töreni ile görevine resmen başladı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Eski müftü Şahin Yıldırım, hizmetlerini anlattı. Yeni müftü Ramazan Dolu, Malatya'ya hizmet etmekten mutluluk duyduğunu belirtti. Vali Ersin Yazıcı ise Yıldırım'ın iyi bir idareci olduğunu söyledi ve Dolu'ya başarılar diledi. Vali, din görevlilerine de destek çağrısı yaptı.

  • Edirne'de trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı
    15:45 Edirne'de trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı

    Edirne'nin Keşan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, 1 kişi hayatını kaybederken 2 kişi de yaralandı. Keşan istikametinde seyreden bir hafif ticari araç, arkadan gelen bir otomobilin çarpması sonucu şarampole uçarak takla attı. Kazada yaralananlar hastaneye kaldırıldı, ancak bir kişi tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kazaya karışan otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Soruşturma devam ediyor.

  • Düzce Belediyesi İtfaiyesi, Orhangazi Mahallesindeki Ev Yangınına Müdahale Etti
    15:44 Düzce Belediyesi İtfaiyesi, Orhangazi Mahallesindeki Ev Yangınına Müdahale Etti

    Düzce Belediyesi İtfaiyesi, Konuralp bölgesi Orhangazi Mahallesinde meydana gelen ev yangınına kısa sürede müdahale ederek kontrol altına alınmasını sağladı. Yangında evde maddi hasar meydana geldi.

  • Yüksek nem nedeniyle Antalya'da görüş mesafesi azaldı
    15:34 Yüksek nem nedeniyle Antalya'da görüş mesafesi azaldı

    Antalya'da yüksek nem oranı nedeniyle seyir teraslarından kenti görmek zorlaştı. Meteoroloji yetkilileri, nem bulutunun görüş mesafesinde olumsuz etkiler yaratmadığını belirtti. Bölgede sağanak yağışların beklendiği ve vatandaşların meteoroloji haberlerini takip etmeleri gerektiği uyarısında bulunuldu.

  • Ünye Limanı'nda çıkan yangın söndürüldü, 1 kişi dumandan etkilendi
    15:24 Ünye Limanı'nda çıkan yangın söndürüldü, 1 kişi dumandan etkilendi

    Ordu'nun Ünye Limanı'nda demirleyen çimento yüklü kuru yük gemisinin kaptan köşkünde çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangında dumandan etkilenen 1 kişi hastaneye kaldırıldı.

  • İzmit'te market yangınında 34 araç, 84 personel müdahale ediyor
    15:20 İzmit'te market yangınında 34 araç, 84 personel müdahale ediyor

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde çıkan market yangınında 34 araç ve 84 personel ile müdahale ediliyor. Yangın, hızlı bir şekilde söndürme çalışmaları devam ediyor.

  • Samsun'da akreple temas eden kişi otobüste fenalaşarak öldü
    15:18 Samsun'da akreple temas eden kişi otobüste fenalaşarak öldü

    Samsun'un Havza ilçesinde akreple temas ettikten sonra yolcu otobüsünde fenalaşarak öldüğü öne sürülen kişinin cenazesi Kayseri'de defnedildi. Bilal Y. (56) için Hulusi Akar Camisi'nde tören düzenlendi ve cenazesi Kocasinan ilçesi Hasancı Mahallesi'nde toprağa verildi. Tören sonrası basın mensuplarıyla katılımcılar arasında arbede yaşandı. Bilal Y'nin akreple temas ettiği ve psikolojik rahatsızlığı olduğu iddia edilmişti.

  • Osmangazi Belediyesi'nin eski müdürü Yüksel Aslan vefat etti
    15:16 Osmangazi Belediyesi'nin eski müdürü Yüksel Aslan vefat etti

    Osmangazi Belediyesi'nin Ruhsat ve Denetim eski müdürü Yüksel Aslan, amansız hastalık sonucu vefat etti. Belediye bahçesinde düzenlenen törende mesai arkadaşları tarafından dualarla uğurlandı.


Advertisement