Kurt Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Kurt Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor

Kurt Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor

AK Parti Diyarbakır'ın Sur İlçe Belediye Başkan adayı Abdurrahman Kurt seçim çalışmalarını sürdürüyor.

15.03.2014 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Sur İlçe Belediye Başkan adayı Abdurrahman Kurt seçim çalışmaları kapsamında Bağıvar, Karpuzlu, Seyfimülük ve Karpuzlu mahallelerini ziyaret ederek, vatandaşların sorunlarını dinledi.

Bağıvar Mahallesi esnafını gezen Abdurrahman Kurt'a, Ak Parti İlçe Başkanı Şafak Yontürk, Kadın ve Gençlik kolları üyeleri ile Meclis üyeleri katıldı. Esnaf ziyaretlerinden sonra ilçeye bağlı köylere giden Kurt, burada vatandaşların sorunlarını dinledi. Daha sonra Sur ilçesine bağlı Karpuzlu köyüne geçen Kurt, burada önce sorulması gerekenin, temel insan haklarından olan temiz çevre hizmeti alabilmekle ilgili sorunlar olduğunu belirtti.

BASİT ALT YAPI İŞLERİ HENÜZ YAPILMADI

Basit altyapı işlerinin henüz yapılmadığını ifade eden Kurt, "Hala geçmişte belde olup şimdi mahalle olmuş ilçelerimizin içerisinde, köylerde bile görmediğimiz açıktan akan dereler ve etrafa saçılmış çöpler gördük. Çöplerin toplanmadığını, derelerin ıslah edilmediğini, kanalizasyonun yapılmadığını, yolların yapılmadığını gördük. Dolayısıyla burası adeta bir sosyal enkaz durumunda. Burada yapılması gereken öncelikli projelerin ötesinde bu altyapı hizmetini bir an önce ilk yıl içerisinde tamamlamaktır. Yani burada temiz çevre, altyapı hizmetleri, yol, su, kanalizasyon hizmetlerinin bir şekilde normal bir seviyeye ulaştırılması gerekiyor. Daha sonra bu beldelerimizde gördüğünüz gibi Dicle Nehri'nin kenarındayız ama hiçbir dere ıslah edilmemiş, çevre düzenlemesi yapılmadığı için bu güzellik adeta bakımsızlıktan güzelliğini kaybetme aşamasına gelmiş. Bunların bir an önce yapılması gerekiyor. Bir başka boyutuyla baktığımız zaman işte yollarımızın durumundan dolayı insanlarımız evlerine çamurlar içerisinden geçerek gidiyor. Burası bir belde, yani şehre en yakın mahalle statüsünde. Dolayısıyla buralarda spor tesislerinden tutunda, çevre düzenlemesine gelene kadar öncelikle temel insan haklarının zorunlu kıldığı altyapı hizmetlerini acilen buraya ulaştırmak gerekiyor. Sağlıklı bir çevrede çocuklarımızın yaşayabilmesi adına bunları yapmak gerekiyor. Bunlarda siyasal sorunlar arkasına gizlenerek saklanmış sorunlar maalesef" dedi.

HİZMETE TALİP OLDUK

Hükümetin Şanlıurfa'ya gönderdiği para ile Diyarbakır'a gönderdiği paranın aynı olduğundan dolayı insanların kafasında hizmetin niye eksik gelmiş sorularının belirdiğini aktaran Kurt, buraya bu hizmete talip olarak geldiklerini kaydetti. Kurt, "Bu konuda altyapımız, tecrübemiz, belediyecilik birikimimiz, 1994 yılında Başbakanımızla yürüttüğümüz İstanbul'daki belediyecilik çalışmalarının da artık Diyarbakır'a yansımasını istiyoruz. Diyarbakır halkı, köylüsü, beldelisi, mahallelisi Bursa'daki insanlarımız kadar eşit şartlara, temiz çevreye ve sağlıklı altyapıya ihtiyaç duymakta. Bunlar bir an önce tamamlanıp arkasından da sosyal belediyecilik hizmeti, çocuklarımız için spor alanları, yeşil alanlar, eğitim ve kültürel anlamda gelişim sağlayacak alanlar bir an önce oluşturulmalıdır. Biz bütün bunları yapabilecek kapasitedeyiz. Diğer adaylarımıza baktığımız zaman maalesef gördüğümüz şey şu, bu adaylarımızın profilinde sadece partilerinin sloganı olmak adına yola çıkış var. Bu partinin burada yapabileceği hizmetlere yönelik bir donanımı ve bu anlamda yeterliliği göremiyoruz" şeklinde konuştu.

SUR İLÇESİ'NİN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK

Abdurrahman Kurt, Diyarbakır ve Sur ilçesinin kaybedecek 5 yılının daha olmadığını belirterek, yaraların bir an evvel sarılması gerektiğini söyledi. Kurt, "Dolayısıyla biz bir 5 yıl daha kaybedip, bu 5 yıl içerisine adeta 100 yıl sökülemeyecek hataları eklememek adına, örneğin Kırklardağı'ndaki Diyarbakır'ın kalbine saplanmış hançer gibi hançerleri kendi yüreğimize saplamamak adına bu göreve talip olduk. Eğer bu millet bu hizmete bizimle devam etmek isterse bizimde bu göreve hazır olduğumuzu bilsinler. Yapabileceğimiz işlerde slogan atmaya gelmedik, çözüm üretmeye geldik. Halkımız da her gittiğimiz yerde bunu bize söylüyor. Özellikle bu anlamda baktığımız zaman insanlarımızın Kürt sorununu sosyal enkazlarına da ilişkin yanlara dönük taleplerinin çok derinleştiğini görüyoruz. Bir nevi aldatılmışlık duygusu içerisindeler. Burada çok sıradan yapılması gereken hizmetlerin yapılmıyor olması, insanlara gereken saygı ve hürmetin gösterilmiyor olması ciddi bir kızgınlık yaratmış durumda. Biz bunları telafi etmeye, onarmaya, halkımızın yaralarına derman olmaya geldik" diye konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Kurt Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement