Kürtaj olan kadın, eve gelince bebeğini düşürdü - Son Dakika
3.Sayfa

Kürtaj olan kadın, eve gelince bebeğini düşürdü

Kürtaj olan kadın, eve gelince bebeğini düşürdü

İstanbul'da yaşayan kadın hamileliği sırasında bebeğinin kalp atışının durduğunu öğrenince hastanede kürtaj oldu. Kadın eve gelince akşam vakti kusmaya başladı. Kanaması da olan kadın, kürtaj yaptırdığı halde bebeğini düşürdü. Gördüklerinden dolayı travma yaşayan talihsiz kadın hastane ve işlemi yapan doktorlardan şikayetçi.

06.09.2021 09:19  Güncelleme: 09:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ataşehir'de yaşayan Ümmühan ve Orhan Acun çifti, geçtiğimiz yıl başlarında üçüncü çocuklarının olacağını öğrendi. Hamileliği 13 haftaya ulaşan Ümmühan Acun, 30 Mart 2020'de muayene için hastaneye gitti.

BEBEĞİN KALP ATIŞI DURDU

Doktor Asuman S., bebeğin kalp atışının duyulmadığını belirterek ultrason için hastanedeki başka bir doktora gönderdi. Ayrıntılı ultrasonda da bebeğin kalp atışının durduğunun belirlenmesi üzerine kürtaj kararı alındı.

AKŞAM SAATLERİNDE KUSMAYA BAŞLADI

İddiaya göre, kürtajın ardından akşam saatlerinde evine gönderilen Acun kusmaya başladı. Sabah'ın haberine göre bu sırada kanaması da oluşan Ümmühan Acun'un rahminden bir parça düştü.

BEBEĞİNİN DÜŞTÜĞÜNÜ GÖRDÜ

Parçaya bakıp inceleyen Acun, bunun cenin olduğunu görünce dehşete kapıldı. Hemen eşini arayarak yardım istedi. Ümmühan Acun ile eşi, kürtaj işlemini gerçekleştiren hastaneyi aradı. İddiaya göre, hastane yönetimi, rahimden düşenin cenin değil kan pıhtısı olduğunu, rahatsızlığı varsa hastaneye gelmesi gerektiğini söyledi.

"RAHMİNDEN ÖLÜ CENİN DÜŞTÜ"

Ümmühan Acun, avukatı Merve Uçanok aracılığıyla, İstanbul Anadolu Tüketici Mahkemesi'nde hastane ve doktor Asuman S. hakkında dava açtı. Ümmühan Acun'a hastanenin bir ambulans bile göndermediğini dava dilekçesinde belirten avukat Merve Uçanok, "Olayın ardından yapılan incelemelerde Adli Tıp uzmanı rahimden düşen cismin fetüs olduğunu teyit etmiştir. Fetüsün 5-6 santimetre boyunda, 50 ila 100 gram olduğu, kolları ve bacaklarının oluştuğu ancak cinsiyetinin belli olmadığı ifade edilmiştir. Davalı hastane doktorları tarafından gerçekleşen kusurlu işlem yüzünden Ümmühan Acun, evinde yalnız başına kalmış iken rahminden ölü cenin düşmüştür" ifadelerini kullandı.

TRAVMA YAŞADI

Ölümden dönen Ümmühan Acun'un maddi ve manevi zarara uğradığını dilekçesinde anlatan Avukat Merve Uçanok, "Ümmühan Acun, eşi evde olmadığı için bir yandan canının derdine düşmüş, diğer taraftan da evde bulunan iki çocuğunun olayı görmesini engellemeye çalışmıştır. Bu travmatik olay nedeniyle Ümmühan Acun, bir daha çocuk sahibi olmayı denemekten korkmaktadır. Bedenindeki zararın giderilmesi için tedavi olmak ve ilaç kullanmak zorunda kalmıştır. Tüm bu nedenlerle 50 bin lira manevi, bin 755 lira da maddi tazminatın davalı hastane yönetiminden ve doktordan tahsilini istiyoruz" dedi.

Son Dakika 3.Sayfa Kürtaj olan kadın, eve gelince bebeğini düşürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kuşadası'nda İşletme Önünde Silahlı Kavga: 2 Tutuklama
    21:06 Kuşadası'nda İşletme Önünde Silahlı Kavga: 2 Tutuklama

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bir işletme önünde meydana gelen silahlı kavga olayına karışan ve adliyeye sevk edilen 6 şüpheliden ikisi tutuklandı. Olayda kullanılan av tüfeği ile birlikte toplam 2 adet ruhsatlı av tüfeğine el konuldu.

  • Sivas Kangal'da trafik kazası: 1'i ağır 3 kişi yaralandı
    21:03 Sivas Kangal'da trafik kazası: 1'i ağır 3 kişi yaralandı

    Sivas'ın Kangal ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1'i ağır 3 kişi yaralandı. Kazada, mitsubishi marka pikap aracın takla atması sonucu araçta bulunan 3 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine çağrılan sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Yaralılardan birinin durumu ciddiyetini korurken, kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Kahramanmaraş'ta seyir halindeyken alev topuna dönen otomobil söndürüldü
    20:55 Kahramanmaraş'ta seyir halindeyken alev topuna dönen otomobil söndürüldü

    Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde seyir halindeyken yanmaya başlayan bir otomobil, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Yangın sonucu araç kullanılamaz hale geldi ve olayla ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement