Kurtdere Güreşlere Hazır - Son Dakika
Spor

Kurtdere Güreşlere Hazır

Kurtdere Güreşlere Hazır

Balıkesir’in Kurtdere köyünde bu yıl 59’ncusu düzenlenecek yağlı güreşleri için hazırlıklar tamamlandı.

09.08.2018 09:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Kurtdere köyünde bu yıl 59'ncusu düzenlenecek yağlı güreşleri için hazırlıklar tamamlandı. Kurtdere güreşleri UNESCO Dünya mirasları listesine aday olmak için başvuru yapıldı.

Bu yıl düzenlenecek güreşlere 80'i başpehlivan olmak üzere bin 500'e yakın pehlivan ve binlerce davetlinin katılması bekleniyor. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Kurtdere Güreşlerinin UNESCO'nun dünya mirası listesine kaydettirmek için başvuru yapıldığını açıkladı.

Kurtdere güreşleri tanıtım toplantısı Kurtdere Mahallesinde bulunan er meydanında tanıtıldı. Açılış konuşmasını yapan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Kurtdre güreşlerinin 1959 yılında ilk defa yapıldığını devletin resmi kayıtlarından ortaya çıkardıklarını belirterek, "Balıkesir Kurtdere güreşleri için hazır, 10-12 Ağustos günleri yapılacak güreşlerin programını açıkladı. Programını gün, gün açıkladı. Ayrıca Kurtdere güreşleri için dünya mirası olarak kaydedilmesi için UNESCO'ya başvurduk. Ayrıca güreşlerin gelişmesi için çalıştaylar düzenledik. Cazgırlar, hakemler, güreş müzisyenleri, güreşçiler için çalışmalar yaptık. Hedefimiz Balıkesir'i güreşin merkezi haline nasıl getirebiliriz? Daha kaliteli hale nasıl getirebiliriz? Gelecek nesillere soyut kültürel mirasımızı nasıl aktarabiliriz? Bunun sonucunda Balıkesir'de Yağlı Güreşler Kentler Birliğini kurduk. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız bu birliğin başkanı. Kurtdere güreş meydanımız en güzel er meydanı. Adına güreş düzenlenen pehlivanın naaşının yanında bir güreş sahası olduğu için" şeklinde konuştu.

Zekai Kafaoğlu; "Hedefimiz Kapalı güreş salonu ve Yağlı Güreş müzesi"

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Yağlı Güreş Düzenleyen Belediyeler Birliği Başkanı Zekai Kafaoğlu konuşmasına, 59 Kurtdereli Yağlı güreşlerinin hayırlı olmasını dileyerek başladığı konuşmasında, " Kurtdere güreşleri yağlı güreşlerinin Kırkpınar güreşlerinden bir eksiği kalmamıştır. Kurtdere güreşleri marka bir güreş alanı olmuştur. Kurtdere güreşlerine 80 Başpehlivanın katılacağı ve toplam bin 500 güreşçinin katılacaktır. Bu yıl ilk defa uzun yıllar sonrası bir Balıkesirli Başpehlivanın olacağını ve bu sayıyı arttırmak istiyoruz. Birde hedefimiz Yağlı güreş müsabakalarının yapılacağı kapalı güreş salonu yapmak ve yanına Yağlı güreş müzesi kurmak için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu ve TGF Yağlı Güreş Asbaşkanı Mehmet Ayan'da konuşma yaparak, basına çalışmalar hakkında bilgi verdiler.

Toplantı sonrası protokol üyeleri, basın mensupları ve davetliler Kurtdere güreş alanını ziyaret ettiler. Yağlı güreşçiler davul, zurna eşliğinde temsili olarak güreş müsabakası yaptılar.

Kurtdere Güreşleri tanıtım toplantısına Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Güreş Federasyonu As Başkanı Mehmet Ayan, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, güreş ağaları, Karesi Belediye Başkan Yardımcıları, Mürsel Sabancı, Yasin Sagay, Yusuf Hocaoğlu ve çok sayıda basın mensubu katıldı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Kurtdere Güreşlere Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi
    20:35 Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi

    Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya'da düzenlenen Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Sönmez, Alman raket Ella Seidel'i yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez'in performansı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş tarafından övgüyle karşılandı.

  • Trabzonspor, TÜMOSAN Konyaspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    20:13 Trabzonspor, TÜMOSAN Konyaspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında TÜMOSAN Konyaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenmanda futbolcular, teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde iki grup halinde çalıştı. Oyuncular, salonda yenilenme ve kuvvet çalışması yaparken diğer grup ise sahada koordinasyon, çabukluk ve rondo çalışması gerçekleştirdi. Antrenman, şut ve dayanıklılık çalışmalarının ardından tamamlandı. Takım, yarın yapacağı antrenmanla hazırlıklarına devam edecek.

  • VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yendi
    19:54 VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yendi

    Voleybolda Vodafone Sultanlar Ligi 18. hafta erteleme maçında VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yenerek galibiyet elde etti. Maçın setleri 17-25, 25-21, 31-29, 14-25 ve 5-15 şeklinde sonuçlandı.

  • Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi
    19:05 Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi

    Antalya Belek'te düzenlenen Megasaray Hotels Open'da milli tenisçi Zeynep Sönmez, çeyrek finale yükseldi. İlk turda Fransız tenisçi Fiona Ferro'yu mağlup eden Sönmez, ikinci turda Alman raket Ella Seidel'i geri dönüşle mağlup etti. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez, maçın yarın başlayacağını belirtti.

  • Galatasaray teknik ekibi ve basın mensupları arasında maç yapıldı
    18:59 Galatasaray teknik ekibi ve basın mensupları arasında maç yapıldı

    Galatasaray Futbol Takımı, milli takım arasında Antalya'da kamp yaparken teknik ekip ve basın mensupları arasında maç düzenlendi. Teknik ekip, 13-3'lük skorla galip geldi ve Ali Yiğit Buruk 3 gol attı.


Advertisement