Kurtulmuş: "Ak Parti Karşıtı Bu İttifaka Dersini Sandıkta Vereceğiz" - İstanbul - Son Dakika
Güncel

Kurtulmuş: "Ak Parti Karşıtı Bu İttifaka Dersini Sandıkta Vereceğiz" - İstanbul

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Geçtiğimiz dönemlerde çeşitli vesilelerle Recep Tayyip Erdoğan'ı, AK Partiyi yönetimden uzaklaştırmak isteyen güçler, 17-25 Aralık'ta, Gezi Parkı eylemleriyle, 15 Temmuz darbe girişimiyle bunu yapamayanlar şimdi sandıklarda Erdoğan karşıtlığı...

10.03.2019 21:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Geçtiğimiz dönemlerde çeşitli vesilelerle Recep Tayyip Erdoğan'ı, AK Partiyi yönetimden uzaklaştırmak isteyen güçler, 17-25 Aralık'ta, Gezi Parkı eylemleriyle, 15 Temmuz darbe girişimiyle bunu yapamayanlar şimdi sandıklarda Erdoğan karşıtlığı üzerinden bir hava oluşturmaya gayret ediyorlar. İnşallah sizlerin kararlılığınızla buna fırsat vermeyeceğiz." dedi.

Kurtulmuş seçim çalışmaları kapsamında Sancaktepe'de düzenlenen programlara katıldı.

Samandıra Meydanı'nda vatandaşlara selamlaşan Kurtulmuş, AK Parti seçim irtibat noktasını ziyaret etti. Burada vatandaşların taleplerini dinleyen Kurtulmuş, AK Parti'ye üye olmak isteyenlerin kaydını yaptı. Kurtulmuş, AK Parti Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Şeyma Döğücü ile birlikte vatandaşlarla çay içip sohbet etti. Bir börek salonuna giren Kurtulmuş, tezgahın başına geçerek börek dilimledi.

Kurtulmuş, MHP ve CHP stantlarını da ziyaret edip buradaki partililerle selamlaştı.

Kurtulmuş daha sonra Sancaktepe Bervaze Ortadağ Sosyal Tesisleri'nde Ordulu sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlelen "Ordulu Hemşehriler Buluşması" adlı programa katıldı.

Burada bir konuşma yapan Kurtulmuş, 31 Mart'da yapılacak yerel seçimlerin önemine değindi.

Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçişle birlikte yeni bir yönetim modeline geçildiğini anlatan Kurtulmuş şunları söyledi: "Bu seçim cumhurbaşkanlığı yönetim modeline geçildikten sonra yapılacak olan il seçimdir. Her ne kadar bir yerel seçim olsa da belediye başkanlarını, meclis üyelerini seçecek olsak da bu seçim sonuçları istikametimizi gösterecektir. Yani milletimiz 24 Haziran'da ortaya koyduğu kararlılığı devam ettirip ettirmediğini inşallah bu seçim sonucunda ortaya koyacaktır. Ümid ediyorum ki İstanbul'da, Sancaktepe'de bir çok yerde çok güzel sonuçlar elde edeceğiz. Milletimizin, Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki Yeni Türkiye istikametinde yürüyüşüne devam edeceğine bir kez daha karar verecek, bir kez daha işaret fişeği atacağız"

31 Mart Seçimlerinin AK Parti iktidarına karşıt bir kampanya hali aldığına vurgu yapan Kurtulmuş konuşmasına şöyle devam etti: "Geçtiğimiz dönemlerde çeşitli vesilelerle Recep Tayyip Erdoğan'ı, AK Partiyi yönetimden uzaklaştırmak isteyen güçler, 17-25 Aralık'ta, Gezi parkı eylemleriyle, 15 Temmuz darbe girişimiyle bunu yapamayanlar şimdi sandıklarda Erdoğan karşıtlığı üzerinden bir hava oluşturmaya gayret ediyorlar. İnşallah sizlerin kararlılığınızla buna fırsat vermeyeceğiz. Sandıklarda bir kez daha Erdoğan'ı, AK Parti'yi ve Cumhur İttifakı'nı seçerek yolumuza devam edeceğiz."

Türkiye siyasetinin iki eksenli bir yapıya doğru gittiğini anlatan Kurtulmuş, "Bir tarafta AK Parti'nin olduğu bir siyaset tarzı, diğer tarafta CHP'nin öncüsü olduğu bir siyaset tarzı. AK Parti bugün Cumhur İttifakı ile oluşturduğu siyaset ekseni Tükiye'nin geleceği için önemli ve kuvvetli eksen olarak millet tarafından destekleniyor. Karşı taraftaki ittifaka baktığınız zaman, dört tane parti yan yana gelmiş vaziyette. CHP, HDP, İP ve Saadet. Bu dört parti herbirisinin siyaset ve dünya görüşü birbirinden farklı. Bir masanın etrafında oturup, toplasanız, 'buyrun hangi ortak dört kelimeniz var?' deseniz, inanın dört kelime yazamazlar. Bir tane ortak tarafları var; 'Tayyip Erdoğan gitsin de nasıl giderse gitsin. Ne olursa olsun' İşte 31 Mart bu anlayışın da oylanacağı bir seçim olacaktır" dedi.

Millet İttifakı'nı oluşturan partilere şeffaflık çağrısı yapan Kurtulmuş, şunları söyledi: "İttifakınızı açık yapın, bizim ittifakımız açık. 30 büyükşehirde ittifak yapıyoruz. AK Parti ve MHP görünen iki parti ama bu ittifakın çerçevesi belli. Teröre karşı, terör örgütlerine karşı, PKK'ya, Fetö'ye karşı. Türkiye'nin emperyalist güçlere karşı verdiği mücadelede ortak bir siyaseti yürütüyoruz. Karşı taraftaki ittifakın ne ittifakı olduğu? Nereye gitmek istediği? Türkiye için ne yapacağı belli değildir. Birisi Şam'a gidiyor, diğeri Mağrib'e gidiyor. Birisinin Hanya dediği yerde diğeri Konya diyor. Bu ittifaktan Türkiye'ye hayır gelmez. AK Parti karşıtı bu ittifaka dersini 31 Mart'da sandıklarda her beraber vereceğiz."

Kurtulmuş konuşmasının sonunda Ordulu hemşehrilerinden AK Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayları Hilmi Güler, Binali Yıldırım ve Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Şeyma Döğücü"ye destek vermelerini istedi.

Numan Kurtulmuş programın sonunda hemşehrileri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kurtulmuş: "Ak Parti Karşıtı Bu İttifaka Dersini Sandıkta Vereceğiz" - İstanbul
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kurtulmuş: 'Ak Parti Karşıtı Bu İttifaka Dersini Sandıkta Vereceğiz' - İstanbul - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bahar ayında Ağrı Dağı'na çıkan dağcıların yüzü buz tuttu
    15:54 Bahar ayında Ağrı Dağı'na çıkan dağcıların yüzü buz tuttu

    Birçok farklı ülkeden gelen yabancı turistler, bahar ayında kar, sis ve fırtınaya rağmen Ağrı Dağı'na tırmandı. Zirvede etkili olan dondurucu soğukta dağcılar zor anlar yaşadı, kaş ve kirpikleri tamamen buz tuttu.

  • Afyonkarahisar'da Kişisel Verileri Ele Geçirmek Suçundan Aranan Şahıs Yakalandı
    15:54 Afyonkarahisar'da Kişisel Verileri Ele Geçirmek Suçundan Aranan Şahıs Yakalandı

    Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak suçundan 4 yıl 9 ay hapis cezası bulunan K.H. isimli şahıs yakalandı. Şahıs, tutuklanarak Dinar T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.

  • Kastamonu'da ahşap ev yangını
    15:54 Kastamonu'da ahşap ev yangını

    Kastamonu'nun Doğanyurt ilçesinde Hikmet Yılmaz'a ait ahşap evde çıkan yangın, çevredeki evlere sıçramadan söndürüldü ancak ev kullanılamaz hale geldi.

  • İzmir'de 27 düzensiz göçmen yakalandı, göçmen kaçakçılığı iddiasıyla 2 şüpheli gözaltına alındı
    15:53 İzmir'de 27 düzensiz göçmen yakalandı, göçmen kaçakçılığı iddiasıyla 2 şüpheli gözaltına alındı

    Manisa İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, yasa dışı geçiş düzenledikleri belirlenen M.O. ve H.O'yu takibe aldı. Şüphelilerin, düzensiz göçmenleri deniz yoluyla yurt dışına geçirecekleri bilgisi üzerine harekete geçen ekipler, bir aracı İzmir'in Urla ilçesine bağlı Balıklıova Mahallesi yakınlarında durdurdu. Araçtaki 27 düzensiz göçmen yakalandı, 2 şüpheli gözaltına alındı. Düzensiz göçmenler işlemlerinin ardından sınır dışı edilirken, şüphelilerin jandarmadaki işlemleri sürüyor.

  • İnebolu'da çiftçilere 100 bin fide dağıtıldı
    15:50 İnebolu'da çiftçilere 100 bin fide dağıtıldı

    Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi kapsamında çiftçilere 100 bin fide dağıtıldı. İlçede rekor sayıda fide dağıtımı gerçekleştirildi. Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, dağıtım programında yaptığı konuşmada, geçen seneye göre 2,5 kat daha fazla fide dağıtıldığını belirtti. İnebolu'nun en fazla seraya sahip ilçe olduğunu vurgulayan Baycar, seracılığın yoğun olduğu köylerde göç olmadığını ve bu sayede köy nüfuslarının azalmadığını ifade etti. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hülya Karaaslan ise TAKE Projesi kapsamında üçüncü kez fide dağıtımı yapıldığını ve 100 bin fidyenin yetersiz olduğunu söyledi.

  • Kastamonu'da Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı öğrencilerle buluştu
    15:49 Kastamonu'da Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı öğrencilerle buluştu

    Kastamonu'da TCSG 96 İnebolu Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ekipleri, 'Geleceğin Denizcileri Projesi' kapsamında öğrencilerle bir araya geldi. Ekipler, okulları ziyaret ederek sahil güvenlik teşkilatının faaliyetlerini ve kullanılan araçları tanıttı. Ayrıca, sahil güvenlik kariyeri hakkında merak edilen soruları yanıtladılar. İnebolu'da faaliyete geçen Dalış Emniyet Güvenlik Arama Kurtarma (DEGAK) timi de öğrencilere ekipmanlar hakkında bilgi verdi.

  • Manisalılara kartlı sayaçtan mekanik sayaca geçiş için adımlar
    15:49 Manisalılara kartlı sayaçtan mekanik sayaca geçiş için adımlar

    Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, zorunlu kartlı sayaç uygulamasının kaldırılması kararının ardından mekanik sayaca geçmek isteyen Manisalıların uygulaması gereken adımları açıkladı.

  • Havza Belediyesi, vatandaşlara ücretsiz fidan dağıttı
    15:48 Havza Belediyesi, vatandaşlara ücretsiz fidan dağıttı

    Havza Belediyesi, Kevser Camisi önünde 1500 karaçam, ardıç ve badem fidanı dağıtarak ilçede yeşil alanları artırmayı hedeflediğini belirtti. Belediye Başkanı Murat İkiz, halktan fidanları dikmelerini ve korumalarını isteyerek ücretsiz fidan dağıtımının devam edeceğini söyledi.


Advertisement