Kurtulmuş: "Bizim Her Hangi Bir Dokunulmazlık Zırhına İhtiyacımız Yok" - Son Dakika
Politika

Kurtulmuş: "Bizim Her Hangi Bir Dokunulmazlık Zırhına İhtiyacımız Yok"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'un açıklaması Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: (2) Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Başkanlık sistemine geçersek, milletin çarşısında pazarında olmayan, camisinde mescidinden olmayan hiç kimse bu memlekette asla ve asla devlet başkanı olamayacaktır.

16.04.2016 18:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'un açıklaması Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: (2)

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Başkanlık sistemine geçersek, milletin çarşısında pazarında olmayan, camisinde mescidinden olmayan hiç kimse bu memlekette asla ve asla devlet başkanı olamayacaktır. Şimdi biz topun taca atılmasına ve orta sahada top çevrilmesine müsaade etmeyeceğiz. Oyuna bütün gücümüzle millet adına giriyoruz. Allah'ın izniyle yeni bir anayasanın yapılması için bütün gücümüzle mücadele edeceğiz." dedi.

Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu'ya gelen Kurtulmuş, Atatürk Kültür Merkezi'nde partisinin Altınordu İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı.

Burada konuşma yapan Kurtulmuş, önlerinde atılacak birtakım adımlar olduğunu belirterek, "Başta yeni anayasa olmak üzere bu adımların atılması için seferber olacağız. Anayasa yapmak Türkiye Cumhuriyeti devletinin en önemli sorumluluklarından birisi oldu. AK Parti kadrolarına milletin yüklediği en önemli vecibelerden birisi olduğunun bilincindeyiz. Biz birileri gibi anayasa meselesini, topu taca atarak vakit kazanmak için kullanmayız. Onun için Türkiye'de çağdaş, demokratik, sivil ve katılımcı bir anayasa yapmak için bütün hazırlıklarımızı tamamlıyoruz. Bitirmek üzereyiz. En kısa zamanda Meclis'e göndereceğiz. İnşallah 367'i buluruz. Bulamazsak, 330 ile millete gideriz. Bu millet de yeni anayasayı getirir." diye konuştu.

Numan Kurtulmuş, muhalefet partilerinin başkanlık sistemine takıldığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Biz anayasayı sadece başkanlık sistemi için istemiyoruz ki. Başkanlık sistemi bizim anayasal reformumuzun içerisinde yer alan birçok maddeden sadece bir tanesidir. Etkin bir yürütmenin sağlanması için başkanlık sisteminin doğru olduğuna inanıyoruz. Samimiyetimizi göstermek için masa kurmuştuk. Masayı siz dağıttınız. Niye başkanlık sisteminden bu kadar korkuyorsunuz. Bu CHP zihniyetinde 150 senedir aynı kafa var. Bunlar Türkiye'de alışmışlar, cumhurbaşkanı deyince kapalı kapılar ardında, kimsenin görmediği yerde, 4-5 tane adamın emir vererek, seçtiği birisinin cumhurbaşkanı olmasına alışmışlar. Cumhurbaşkanının asker ya da yargı bürokrasisinden olmasına alışmışlar. Bunlara cumhurbaşkanı deyince akıllarına ya Cevdet Sunay gelir ya Cemal Gürsel gelir ya da bunların akıllarına Ahmet Necdet Sezer gelir. Bunları da figür olarak söylüyorum."

Türkiye'de 10 Ağustos'ta artık bir devrim olduğunu anımsatan Kurtulmuş, konuşmasına şöyle devam etti:

"Türkiye'de bundan sonra milletimizin oylarıyla seçilen Cumhurbaşkanı var. İlki Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan milletimizin oyları ile seçildi. Bundan sonra cumhurbaşkanını kapalı kapılar arkasında seçilmezse, milletin çarşısından pazarından geçmeyen, milletin taziyesinde bulunmayan, milletin düğününde derneğinde olmayan, milletin tarihiyle geçmişiyle ilgisi olmayan hiçbir kimsenin bu memlekette cumhurbaşkanı olma imkanı ve ihtimali yoktur. Başkanlık sistemine geçersek, milletin çarşısında pazarında olmayan, camisinde, mescidinde olmayan hiç kimse bu memlekette asla ve asla devlet başkanı olamayacaktır. Şimdi biz topun taca atılmasına ve orta sahada top çevrilmesine müsaade etmeyeceğiz. Oyuna bütün gücümüzle millet adına giriyoruz. Allah'ın izniyle yeni bir anayasanın yapılması için bütün gücümüzle mücadele edeceğiz."

Dokunulmazlık dosyaları

Kurtulmuş, dokunulmazlık dosyalarına da değinerek, "Biz AK Parti olarak dokunulmazlık zırhına bürünmüyoruz. Bizim kürsü masumiyetine de ihtiyacımız yok. Allah her birimizi özgür yarattı. Kendisi bizi yoktan yarattı. Tercihi de bize bıraktı. Nereden tercih edersek o istikamette yürüyebileceğimiz bir irade verdi. Bu iradeyi verdiği için de sorumlu kıldı. Bu dünyada sorumluyuz, öbür dünyada da sorumluyuz. Sorumluluğumuz bu dünyada millete ve halka karşıdır. Öbür dünyada da Rabbimize karşı sorumluluğumuzun farkındayız." ifadesini kullandı.

"Hiç kimse öyle boş lafların arkasına sığınmasın" diyen Kurtulmuş, "Bizim herhangi bir dokunulmazlık zırhına ihtiyacımız yok. Bir süre önce dedik, hodri meydan. Buyurun Meclis'teki bütün dokunulmazlıkları kaldıralım. Terör örgütlerine destek verenler, herhangi bir suçtan mahkemelerde dosyaları bulunanlar ve bunların Meclis'e gelmiş olanları da 500 küsür tane dosyanın hepsini kaldıralım. Mahkemelere gitsin, kim aktır, kim karadır, kim suçludur belli olsun. Kararı mahkemeler versin." değerlendirmesinde bulundu.

Kurtulmuş, AK Parti'nin böyle bir adım atacağını tahmin edemediklerini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Bizim dokunulmazlık konusunda kendileri gibi orta sahada top çevireceğimizi sandılar. Şimdi ister istemez iki muhalefet partisi de bizim dediğimiz noktaya geldi. İnşallah kıvırmazlar. Kendileri bilirler. Biz AK Parti Grubu olarak 316 milletvekili ile orada olacağız ve anayasa değişikliğine, dokunulmazlıkların kaldırılması için oy vereceğiz, oy kullanacağız. Biz dokunulmazlıkların Meclis'e gönderilmesi için Sayın Başbakanımız en başta olmak üzere hepimiz alt alta imzalarımızı attık ve Meclis başkanlığına gönderdik. Şimdi oy vermede de aynı feraseti göstereceğiz."

Oyun oynamadıklarını belirten Kurtulmuş, "Ağzımızdan çıkan sözleri zaman kazanmak, vakit geçirmek ya da top çevirmek için söylemiyoruz. Çünkü bizim zaman geçirmeye değil, zaman kaybetmemeye ihtiyacımız var. 24 saat bize yetmiyor. 7 gün yetmiyor, keşke daha fazla vaktimiz olsa. Allah vaktimizi bereketlendirsin, çünkü millete karşı biz söz verdik. Millet de o sözün karşılığında sırtımıza ve boynumuza ağır bir sorumluluk yükledi. Bu şekilde yolumuza devam ettik, bundan sonra da devam edeceğiz. " dedi.

(Bitti)

Kurtulmuş: "Bizim Her Hangi Bir Dokunulmazlık Zırhına İhtiyacımız Yok"
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Kurtulmuş: 'Bizim Her Hangi Bir Dokunulmazlık Zırhına İhtiyacımız Yok' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement