Kurtulmuş, "Cari Açık Sıkıntı Yaşatacak" - Son Dakika
Güncel

Kurtulmuş, "Cari Açık Sıkıntı Yaşatacak"

Kurtulmuş, "Cari Açık Sıkıntı Yaşatacak"

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Denizli'de parti il teşkilatının düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

25.08.2011 01:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Denizli'de parti il teşkilatının düzenlediği iftar yemeğine katıldı. Kurtulmuş, Türkiye'nin cari açık ve özellikle aşırı borçlanmanın vermiş olduğu sıkıntıları yaşayacağını söyledi.

Anemon Otel'de HAS Parti İl Teşkilatı tarafından düzenlenen iftar yemeğine HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş başta olmak üzere Genel Başkan Yardımcısı Mukadder Başeğmez, Aydın ve Muğla İl Başkanları ve partiler katıldı. İftar yemeği sonrası konuşma yapan Kurtulmuş, HAS Parti'nin davasının kuru politik bir oyun olmadığını söyleyerek, "Yeryüzünde eşitlik ve adaletin olduğu bir dünyanın kurulması için varız. Sözümüzü inşallah bütün Türkiye'nin ortak sözü haline getireceğiz" dedi.

Akdeniz'deki bazı ülkelerde yaşanan çatışmalara da değinen Kurtulmuş, Dünya genelinde 30'a yakın ülkenin işgal altında olduğunu belirterek, "Karışıklık olan bölgeler için söylüyorum. Bu bölgelerde başa geçecek kişilere ne Washington, ne Brüksel, ne Ankara, ne de Tel-Aviv karar verir. Libya'yı kimin yöneteceğine karar vermek Bingazi, Trablus, Libya halkının vazifesidir. Aynı şekilde Suriye'de hangi yönetimin iş başında olacağını Ankara, Tahran, Washington, Brüksel karar vermez. Suriye halkının tamamı karar verir. Bu ülkelerin hepsine barış ve huzurun gelmesini isteriz" diye konuştu.

Ramazan ayından sonra çok yoğun bir şekilde krizin geleceğini ve özellikle iş adamlarının hissedeceğini belirten Kurtulmuş, "Türkiye, cari açık ve özellikle aşırı borçlanmanın vermiş olduğu sıkıntıları yaşayacaktır. Bunları olsun diye söylemiyorum, olmaması için temenni ederim. Ama sonuçta bir iktisatçı olarak söylüyorum. 'Görünen köy kılavuz istemez'. Türkiye, ne güçlü diyordunuz. İşte gelinen nokta bu. 52 yılda yapılan cari açığı, siz 10 yılda bunun toplamının 3 katını yaparsanız, Türkiye burada siyasi bir veballe karşı karşıya kalır. Türkiye'de hemen hemen halkın bütün kesimlerini, kurumları borçlu hale getirirseniz, bu borcu kim ödeyecek. ya da bu uluslararası ticaret dengesizlikleri içerisinde Türkiye'deki üretimi kim koruyacak. Bu üretimin nasıl güçlenmesini sağlayacaksınız? bunlarla ilgili görüşlerimizi anlattık ve anlatmaya da devam edeceğiz" dedi. - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kurtulmuş, 'Cari Açık Sıkıntı Yaşatacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement