AK Partili isimden HDP'ye, PKK çağrısı: Gelin aranıza aşılmaz duvarlar kurun - Son Dakika
Politika

AK Partili isimden HDP'ye, PKK çağrısı: Gelin aranıza aşılmaz duvarlar kurun

AK Parti İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, yaptığı konuşmada HDP'ye seslenerek "Gelin demokratik bir siyaset yapın. Gelin, PKK ile aranızda hiçbir şekilde aşılmayacak duvarlar kurun" şeklinde konuştu.

08.09.2019 02:02  Güncelleme: 09:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir AK Parti İl Danışma Kurulu toplantısına katılan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Madem siyaset yapıyorsunuz, madem bu milletin halkından, bu milletin insanlarından siz oy istiyorsunuz, gelin demokratik bir siyaset yapın. Gelin, HDP olarak PKK ile aranızda hiçbir şekilde aşılmayacak duvarlar kurun" dedi.

Balıkesir AK Parti İl Teşkilatı 20 ilçenin katılımıyla Danışma Kurulu Toplantısı düzenledi. Toplantıya AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Yücel Yılmaz, Balıkesir Milletvekilleri Adil Çelik, Belgin Uygur, Mustafa Canbey, Pakize Mutlu Aydemir ve Yavuz Subaşı, geçmiş dönem milletvekilleri Cemal Öztaylan, Ali Aydınlıoğlu, İsmail Özgün, AK Partili İlçe Belediye Başkanları, AK Parti İlçe Başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

AK Partili isimden HDP'ye, PKK çağrısı: Gelin aranıza aşılmaz duvarlar kurun

İLK DANIŞMA KURULU TOPLANTISI

Kürsüye davet edilen AK Parti Genel Başkanvekili ve AK Parti İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, 31 Mart seçimlerinin ardından ilk danışma meclisi toplantısının Balıkesir'de yapıldığını belirterek, "AK Parti sadece bir partinin değil, bir davanın adıdır. AK Parti geçmişten, geleceğe yürüyen kararlı yürüyüşümüzün adıdır. Bazı ilçelerimizi kaybetmekten dolayı hüzünlendik. Olsun, biz yarıştan sonra da yarışa devam eden atlarız. Biz 31 Mart akşamında itibaren kaybettiğimiz ilçeleri yeniden kazanmak için mücadele edeceğiz. 31 Mart seçimlerinin galibini, AK Parti'nin karşısındaki Cumhuriyet Halk Partisi ve ortaklarıymış gibi gösterme çabası var. Değerli kardeşlerim 31 Mart'ta AK Parti'nin almış olduğu oy Türkiye genelinde yüzde 45. Cumhur İttifakı ile birlikte yüzde 52. AK Parti yüzde 45 oy almış, ikinci olan partinin aldığı oy 30. Arada yüzde 15 fark var. AK Parti 31 Mart seçimlerinin açık ara birincisidir" dedi.

AK Partili isimden HDP'ye, PKK çağrısı: Gelin aranıza aşılmaz duvarlar kurun

'SEÇİM SONUÇLARINI CİDDİ DEĞERLENDİRMEMİZ LAZIM'

31 seçimlerinin sonuçlarını ciddi bir şekilde değerlendirmeleri gerektiğini ifade eden Kurtulmuş, "İstanbul ve Ankara gibi daha önce bizde olan şehirlerde seçimleri kaybetmemizin önemli bir uyarı, önemli bir ikaz olduğunu biliyoruz. Bu seçimlerde karşımızdaki ittifakın sadece Tayyip Erdoğan düşmanlığı üzerinden bir araya geldiğini de biliyoruz. Onların ittifakının çerçevesi, ana istikameti belli değil. Ancak İstanbul'da ve Ankara'da, diğer kazandıkları yerlerde, kazandıkları İstanbul ve Ankara seçimi değil. İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye başkanlığı koltuklarıdır. İstanbul ve Ankara'da meclis üyelerinde büyük çoğunluk AK Parti'dedir. Ancak seçmenin verdiği sinyalleri aldık. Bunları değerlendiriyoruz. Bunları okuyoruz. Ne demek istediler, nerelerde eksik var, nerelerde yanlış var Allah'ın izniyle bunları hep beraber gözden geçirip, gerekli adımları atacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın seçim akşamı söylediği sözü asla unutmuyorsunuz. 'Biz asla birileri gibi seçim sonuçlarının mazeretini, halka, millete asla faturasını kesmeyiz. Nerede yanlış yaptık, nerede eksik yaptık bunları değerlendiririz. Kaybettiğimiz İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğu değil de, kaybettiğimiz iddialarımız olsaydı, irademiz olsaydı, istikametimiz olsaydı, davamız olsaydı 'Eyvah' derdik. Kaybettiğimiz sadece büyükşehir belediye başkanlıkları koltuklarıdır. Davamıza sağlam bir şekilde sarıldıkça, bu milletin büyük medeniyet yürüyüşüne omuz verdikçe, destek verdikçe, Allah'ın izniyle kaybettiğimiz çok koltukları geri alır, kaybettiğimiz çok mevzileri yeniden kazanırız, yeniden hızla yürürüz" diye konuştu.

AK Partili isimden HDP'ye, PKK çağrısı: Gelin aranıza aşılmaz duvarlar kurun

'SİYASİ HARİTALARI BAŞTAN AŞAĞI DEĞİŞTİRMELERİNE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ'

Türkiye'nin dört bir koldan zor bir dehlizin içine sokulmaya çalışıldığını belirten Kurtulmuş, "Bir taraftan PYD/ YPG üzerinden Suriye'nin kuzeyi başta olmak üzere bölge haritaları değiştirilmeye çalışılıyor. Bir taraftan vekalet savaşları, terör örgütlerini taşeron olarak kullanan büyük devletler, büyük güçler marifetiyle Suriye, Irak ve bütün bölge yeniden tanzim edilmeye çalışılıyor. Bu tanzim edişi sürecinde Türkiye'nin içerisinde de 40 seneye yakın bir süredir olduğu gibi PKK eliyle, PKK'nın taşeronluğu vasıtasıyla başka işler yapılmaya çalışılıyor. Değerli kardeşlerim bu oyuna 'dur' diyeceğiz. Bu coğrafyada 1 asır önce, bu coğrafyayı hallaç pamuğu gibi dağıtanların bir kez daha bu coğrafyada siyasi haritaları baştan aşağı değiştirmelerine müsaade etmeyeceğiz. Fırat'ın doğusunda da olacağız. Fırat'ın batısında da olacağız. Çünkü Fırat'ın doğusundakilerde bizim dostumuz, kardeşimiz, Fırat'ın batısındakiler de. Terör örgütlerini arada çıkartacağız. Terör örgütlerini kullanan emperyalist güçlere fırsat vermeyeceğiz" dedi.

"PKK İLE ARANIZDA HİÇBİR ŞEKİLDE AŞILMAYACAK DUVARLAR KURUN"

Kurtulmuş, HDP'ye de PKK'yla ilgili çağrıda bulundu. Demokratik siyaset vurgusu yapan Kurtulmuş, "Madem demokrasi, ne işiniz var dağda, ne işiniz var silahla, ne işiniz var adam öldürmeyle, ne işiniz var el yapımı bombayla, ne işiniz var başka ülkelerden aldığınız size hibe edilen bombalarla. Ne işiniz var başka ülkelerin ordularında, sadece onların ordularında bulunan dünyanın en gelişmiş silahlarıyla. Madem siyaset yapıyorsunuz, madem bu milletin halkından, bu milletin insanlarından siz oy istiyorsunuz, gelin demokratik bir siyaset yapın. Gelin, HDP olarak PKK ile aranızda hiçbir şekilde aşılmayacak duvarlar kurun. Gelin o partilerin oradaki yöneticileri olarak, o annelerin kaygılarına, o annelerin haykırışlarına kulak verin, evlatlarının bulunması için gayret sarf edin. Değerli kardeşlerim Türkiye'nin gözü önünde bir oyun oynanıyor. Biz kaynaklarımızı asla teröre kaptırmamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bakıyorsunuz bu örgütlerin arkasında, artık isimlerini söylemeye gerek var mı yok mu bilmiyorum, falanca ülke var. Beraber devriye geziyorlar. Bir tarafta onun bayrağı, bir tarafta örgütün bayrağı. Bu örgütün arkasında Avrupa'da vesaire açılmış olan siyasi bürolar var. Avrupa'nın çoğu başkentinde bunların büroları var. Destek veriyorlar. Sözde müttefik olarak zannettiğimiz ülkeler, bizim can düşmanımız olan, bu ülkenin Türk ve Kürt halkına kastetmiş olan terör örgütüne her türlü desteği veriyor. Doğu Akdeniz'de petrol bulmak için hidrokarbon bulmak için bütün ülkeler seferber olmuş, Türkiye'nin orada petrol aramasından rahatsız oluyorlar" şeklinde konuştu.

AK Partili isimden HDP\'ye, PKK çağrısı: Gelin aranıza aşılmaz duvarlar kurun
Kaynak: DHA

Son Dakika Politika AK Partili isimden HDP'ye, PKK çağrısı: Gelin aranıza aşılmaz duvarlar kurun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Halka Çağrıda Bulundu
    03:35 AK Parti Kütahya İl Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Halka Çağrıda Bulundu

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, AK Parti Kütahya Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu ve AK Parti Kütahya İl Genel Meclisi Adayı Muhterem Kılıç, 31 Mart'ta halka "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısında bulundular.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da mitinglere katılacak
    01:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da mitinglere katılacak

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanbeyli ve Sancaktepe'de düzenlenecek mitinglerde halka hitap edecek. Ayrıca, İstanbul Kongre Merkezi'ndeki Gençlik Aşkıyla Yeniden İstanbul Programı'na da katılacak.

  • Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü
    01:42 Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü

    Avcılar'da yaşanan olayda, Vehbi Yıldız adlı şahıs, 3 çocuğunun annesi olan eşi Serap Yıldız'ı bilinmeyen bir nedenle silahla vurarak öldürdü. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Vehbi Yıldız'ın eylemi sonrası olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ancak Serap Yıldız'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın ardından yapılan incelemelerin ardından Serap Yıldız'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

  • Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti
    01:33 Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti. Babacan, partililer tarafından karşılandı ve partisinin Karlıova Belediye Başkan adayı İlyas Bingöl'e destek istedi. Babacan, Türkiye'deki sorunlarla ilgili hazırladıkları ansiklopediyi ve DEVA belediyeciliği ahlaki kural bildirgesini anlattı.


Advertisement