Kurtuluş Savaşı Kahramanlarından Köprülü Hamdi Bey Anıldı - Son Dakika
Güncel

Kurtuluş Savaşı Kahramanlarından Köprülü Hamdi Bey Anıldı

Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Kaymakam Köprülü Hamdi Bey, şehit edilişinin 98. yılında Biga'da anıldı.

17.02.2018 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Kaymakam Köprülü Hamdi Bey, şehit edilişinin 98. yılında Biga'da anıldı.

Biga şehitliğinde düzenlenen törende çelenklerin anıta bırakılmasının ardından Kuran-ı Kerim okundu. Ardından Hamdibey Mahallesi'nde Kuvayı Milliye kahramanı Köprülü Hamdi Bey'in heykelinin önünde tören düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Hamdibey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni Asuman Üçer, istiklal mücadelesinde Köprülü Hamdi Bey'in yeri ve önemini anlattı.

Kaymakam Mustafa Can ise törende yaptığı konuşmada şunları söyledi.

"Köprülü Hamdibey, Kuva-i Milliye'nin öncü liderlerinden olan ve milli mücadelemize canını feda ederek vatanımız için, bayrağımız için, devletimiz için Biga'da hainlere karşı mücadele ederek şehit olmuştur. Onlar çökmekte olan büyük bir imparatorluğun sızısını ve acısını yüreklerinin derinliklerinde hissetmişlerdir. Ondan bir parçayı kurtarabilmek için yedi cephede ölümüne savaşmışlardır. Köprülü Hamdibey, gerçek bir vatanseverdi.

Vatansever olarak savaştı ve savaşarak şehit oldu. İstiklal mücadelesindeki azmi ve kararlılığı hepimize örnek olmalıdır. Bu birlik ve beraberliğe hepimizin ihtiyacı vardır. Şüphesiz vatanın bağımsızlığı için şehit olmaktan kaçınmayan Hamdibey, milli mücadelecilere de örnek olarak kalbimizde yaşayacaktır."

Törende, kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kurtuluş Savaşı Kahramanlarından Köprülü Hamdi Bey Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement