Kurtuluş Şehitleri Dualarla Anılacak - Son Dakika
Güncel

Kurtuluş Şehitleri Dualarla Anılacak

Adana İl Müftülüğü tarafından 5 Ocak Adana’nın kurtuluşu nedeniyle, başta kurtuluş şehitleri olmak üzere bütün şehitlerin ruhuna ithafen hatim kampanyası başlatıldı.

29.12.2017 12:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana İl Müftülüğü tarafından 5 Ocak Adana'nın kurtuluşu nedeniyle, başta kurtuluş şehitleri olmak üzere bütün şehitlerin ruhuna ithafen hatim kampanyası başlatıldı.

Müftü Hasan Çınar, yaptığı açıklamada, 5 Ocak'ın Adana'nın kurtuluş günü olduğunu hatırlatarak, "İsimli isimsiz nice şehitlerimizin bu topraklarda kanları ile yazdıkları nice hatıraları vardır. Ecdadımızın bu hatıralarını yad etmek, onların kanları pahasına bize emanet ettikleri değerleri korumak, kendilerini her daim dua ile hayırla anmak ve bunları yeni neslimize aktarmak bizim görevimizdir" dedi.

Çınar, müftülük olarak başta kurtuluş şehitleri olmak üzere bu topraklar için şehadet mertebesine ulaşan şehitlerin ruhlarına bağışlanmak üzere il genelinde bir hatim kampanyası başlattıklarını ifade etti. Çınar, "Okunan hatimlerin duası Adana'mızın kurtuluş günü olan 5 Ocak'ta Sabancı Merkez Camisi'nde yapılacak olup dua öncesinde ise ülkemizin seçkin hafızlarının katılımı ile bir Kur'an ziyafeti düzenlenecektir. Bu kapsamda Ankara'dan Ahmet Hamdi Akseki Camii imamı Hafız Ali Tel ve İstanbul'dan Süleymaniye Camii İmamı Hafız Ekrem Nalbant hocalarımız o gün bizimle beraber olacaklar. Sabancı Merkez Camisi İmamı Ömer Altundağ ve misafir hocalarımız Ekrem Nalbant ve Ali Tel tarafından Kuran-ı Kerim tilavet edilecektir. Okunan hatimlerin duası ise Adana il Müftüsü olarak şahsım tarafından yapılacak. Bu vesile ile ben kadın, erkek, tüm yaş grubundan bütün vatandaşlarımızı tüm Adanalı kardeşlerimi 5 Ocak Cuma günü Sabancı Merkez Camisi'ne davet ediyorum" dedi.

Hatim programının 5 Ocak Cuma günü saat 10.30'da başlayacağı kaydedildi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kurtuluş Şehitleri Dualarla Anılacak - Son Dakika


Advertisement