Kurtuluş Şehri"Nde 23 Nisan Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Kurtuluş Şehri"Nde 23 Nisan Coşkusu

Samsun'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla 9 gün sürecek çocuk şenliklerinde, sokak oyunları, konserler, tiyatro gösterileri, uçurtma yarışmaları gibi etkinlikler düzenlenecek.

17.04.2015 13:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla 9 gün sürecek çocuk şenliklerinde, sokak oyunları, konserler, tiyatro gösterileri, uçurtma yarışmaları gibi etkinlikler düzenlenecek.

İlkadım Belediyesi, Bulvar AVM ve Pera Sanat Akademi işbirliğiyle gerçekleştirilecek etkinlikler, "Kurtuluş Şehri"nde 9 gün sürecek. 18 Nisan Cumartesi günü başlayacak şenliklerde çeşitli oyunlar sahnelenecek.

İlkadım Belediyesi Başkanı Erdoğan Tok, yaptığı açıklamada, teknolojinin gelişmesiyle zamanlarının büyük kısmını teknolojik araçlarla geçiren çocukların, bu yılki bayramlarında geçmişe döneceklerini söyledi.

Şenlikler kapsamındaki sokak oyunları etkinliklerinde çocukların kültürün parçası olan unutulmaya yüz tutmuş oyunları öğreneceğini vurgulayan Tok, "Sek-sek, saklambaç, ip atlama, körebe, beş taş, yakar top ve çuvalla koşu gibi geçmişin unutulmuş oyunları çocuklarla tekrar hayat bulacak. Çocuklar, liderlik kurallarına uyma, paylaşmayı bilme, zamanı verimli kullanma ve zihinsel beceriler kazandıran bu oyunları oynarken büyüklerde anılarını tazeleyecek" dedi.

Cem Karaca, Barış Manço, Erkin Koray ve İlhan İrem gibi çok sayıda sanatçının şarkılarını yorumlayan Retrobüs grubunun da özel kostümleriyle çocuklarla bir araya geleceğini ifade eden Tok, şenlikler kapsamında Pera Sanat Akademisi katkılarıyla eğitmenler eşliğinde kil, heykel, pompom, kukla, mozaik, boyama, yırt yapıştır atölyelerinde eğitimler yapılacağını belirtti.

İlkadım Belediyesi Türk Halk Müziği Çocuk Korosu'nun 25 Nisan'da Bulvar AVM'de çocuklar için sahne alacağını ifade eden Tok, şunları kaydetti:

"Ayrıca Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) öğrencilerinin aylar süren çalışmalarının eseri olan 5 kısa tiyatro oyunu 23 Nisan'da çocuklarla buluşacak. Oyunların her biri çocuk haklarına çocuk diliyle vurgu yapacak. Okul gösterileriyle harmanlanacak 23 Nisan Çocuk Bayramı, eğlenceli ve neşeli yarışmalarla çocuklara çifte bayram keyfi yaşatacak. 22 Nisan'da Martı Uçurtma Kulübü eğitmenleri çocuklara Pocket Sled, Rokkaku ve Normal Sled şeklinde 3 çeşit uçurtma yaptıracaklar. Rengarenk uçurtmalar Bulvar AVM meydanından gökyüzüne bırakılacak."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kurtuluş Şehri'Nde 23 Nisan Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement