Kurtuluş ve Demokrasi Şehitleri Turnuvası Başladı - Son Dakika
Güncel

Kurtuluş ve Demokrasi Şehitleri Turnuvası Başladı

Kurtuluş ve Demokrasi Şehitleri Turnuvası, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Muratbey Uşak ile Demir İnşaat Büyükçekmece arasında oynanan maç ile başladı.

11.09.2017 10:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak Üniversitesi Şehit Ömer Halis Demir Spor Salonu'nda yapılan ilk maçta hava atışını Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan gerçekleştirdi. Takımların lig öncesi kendilerini deneme fırsatı bulduğu turnuvaya, Muratbey Uşak'ın yanı sıra Demir İnşaat Büyükçekmece ve Banvit takımları da katılacak. 12 Eylül tarihine kadar sürecek turnuvanın gelirleri şehit ailelerine bağışlanacak.

İLK MAÇ KONUK EKİBİN GALİBİYETİYLE SONA ERDİ

Kurtuluş ve Demokrasi Şehitleri Turnuvası kapsamında oynanan ilk maçta Demir İnşaat Büyükçekmece konuğu olduğu Muratbey Uşak karşısında 67-76'lık skorla galip ayrılan taraf oldu. Maça hızlı başlayan Uşak temsilcisi, ilk periyotta 23-22 üstünlük kazanırken devreye de 42-32'lik skorla önde girdi. Maçtaki dengelerin yer değiştirdiği üçün periyottaysa üstünlük Demir İnşaat Büyükçekmece'ye geçti. Son çeyreğe 56-61'lik skorla giden konuk ekip son dakikalarda baskısını arttırdı ve kırmızı siyahlılar karşısında maçı 67-76 önde tamamladı.

Maçta, Muratbey Uşak adına en çok basketi 16 sayıyla Miller bulurken, maçtaki en skorer isim 17 sayıyla Demir İnşaat Büyükçekmece'den Walker oldu.

Müsabaka sonrası bir açıklama yapan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, "Her sene olduğu gibi bu sene de şehrimizde Kurtuluş ve Demokrasi Şehitleri basketbol turnuvamızı düzenleyelim istedik. İki tane misafir takımımız var. Onları şehrimizde ağırlamaktan dolayı mutluluk duyuyoruz." dedi.

Uşak'ın sportif bir şehir olduğunu ve basketbolda iddiasının bulunduğunu söyleyen Cahan, "Güçlü ve yeni bir kadro kurduk. Belediye olarak takımımıza ciddi bir desteğimiz var. Belediyemizin şirketi olan UTAŞ vesilesi ile takımımıza sponsor olduk. Bu sene de ligde başarılı işlere imza atıp, şehrimizin ismini nice başarılarla duyurmak istiyoruz." açıklamalarında bulundu.

Belediyenin önem verdiği spor organizasyonlarından birisinin de her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kurtuluş Basketbol Turnuvası olduğunu kaydeden Başkan Nurullah Cahan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Turnuvamızda ilk maç dostluk çerçevesi içerisinde geçti ve güzel bir mücadele izledik. Bu tür turnuvalar şehrimizin tanıtımı açısından son derece değerli. Asıl önemli husus ise turnuvamızdaki maçların gelirlerini şehit ailelerimize vereceğiz. Dolayısıyla tüm Uşak'lı hemşehrilerimizi bu maçlara davet ediyorum. Gayet nezih ve coşkulu bir ortamda aileleriyle bu maçları izleyebilirler."

"YENİ OLUŞUMLA BAŞARILI BİR SEZON GEÇİRECEĞİZ"

Başkan Cahan "Takımımız bu sene yeni bir oluşum içerisinde. Birbirlerini yeni tanıyan ve alışma sürecinde olan ancak buna rağmen uyumlu bir oyun sergileyen bir kadromuz var. Bu turnuvalar takımın birbirini tanıması ve sezona daha hazır durumda girmesi açısından güzel bir hazırlık oluyor. Yeni sezonda hedefimiz olabildiğince ligi en üst sıralarda bitirebilmek. Bu açıdan takımımızın, Belediye ve şehir olarak daima arkasındayız. Takımına gönülden bağlı taraftarlarımızla bu sene başarılı işlere imza atacağız." İfadelerine yer verdi.

Maça Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Ufuk Uğur ve Muratbey Uşak Başkanı Ali Rıza Çümen de katıldı.

Uşak Üniversitesi Şehit Ömer Halis Demir Spor Salonu'nda yarın saat 18.00'de Demir İnşaat Büyükçekmece - Banvit, 12 Eylül Salı günü ise saat 16.00'da Muratbey Uşak - Banvit maçları oynanacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kurtuluş ve Demokrasi Şehitleri Turnuvası Başladı - Son Dakika

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.


Advertisement