Kürtün'den Bayırbucak Türkmenlerine Yardım - Son Dakika
Yerel

Kürtün'den Bayırbucak Türkmenlerine Yardım

Kürtün\'den Bayırbucak Türkmenlerine Yardım

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığının destekleriyle vatandaşlar tarafından Bayırbucak Türkmenlerine İHH aracılığıyla bir tır dolusu yardım malzemesi gönderildi.

01.03.2016 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinde Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığının destekleriyle vatandaşlar tarafından Bayırbucak Türkmenlerine İHH aracılığıyla bir tır dolusu yardım malzemesi gönderildi.

İlçe merkezinden bugün hareket eden tırı uğurlamaya giden Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, karınca kararınca Gümüşhane'nin her noktasından Bayırbucak Türkmenlerine yardım gönderildiğini belirterek katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Törende yaptığı konuşmada Ortadoğu'da anlamsız bir savaşın yaşandığını belirten Vali Yavuz, bundan 5 yıl önce vatanlarında rahat bir şekilde yaşayan 2,5 milyon Suriyelinin Türkiye'ye sığınmak zorunda kaldığını ifade etti.

Avrupa'ya gitmek isteyen Suriyelilerin Ege Denizini aştıktan sonra yaşadıklarının ortada olduğunu dile getiren Vali Yavuz, Türkiye'de misafir edilen Suriyelilerin ise hiçbirşeylerinin eksik olmaksızın mağduriyetlerinin en aza indirilmeye çalışıldığına vurgu yaptı.

Bu durumun Müslüman Türk milletinin büyüklüğünü ortaya koyduğunu kaydeden Vali Yavuz, "Devlet olarak bize sığınan herkese sonuna kadar imkanlarımızı seferber ediyoruz. Dinimizin bize verdiği "Yardımlaşınız, ihtiyacı ve muhtaçlığı olana yardımda eksik davranmayınız" hükmü gereği hareket ederek Türkiye Cumhuriyeti devletinde yaşayan millet olarak bu hassasiyetimizi her zaman ortaya koyarız. Bu bir sembol ve örnek olaydır. Gönlünüzü ve vicdanınızı açmışsınız. Allah razı olsun" dedi.

Yardım tırının içinde her türlü gıda maddesi ve ihtiyaç malzemelerinin bulunduğunu dile getiren Vali Yavuz, "Bu bizim milletimizin feraseti, güzelliği, dayanışmasıdır" tespitinde bulunarak bu tür sıkıntılı durumlarla bir daha karşılaşılmaması, dünya coğrafyasında huzur ve sükun dileğinde bulundu.

Bölgede yaşanan karışıklık nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin "İyi ki Türkiye var, Türk Milleti var" dediğini belirten Vali Yavuz, Türkiye'de yaşanan terör olaylarına da dikkat çekti. Terörle birlikte Türkiye'nin de Suriyeleştirilmek istendiğine vurgu yapan Vali Yavuz, tüm vatandaşların bu duruma karşı uyanık davranmasını isteyerek, "Bunlardan ibret almalıyız. Bizim de kafamızı, gönlümüzü, zihnimizi bulandırmak isteyenler var. Ülkemizde terör denen belayı yıllardır yaşayan milletimize daha da yaşatmak istiyorlar. Devletimiz, ordumuz, polisimiz bunların üstesinden gelir. Biz millet olarak bunların farkında olmazsak daha yeni doğmuş bebeğimizden okul çağına gelmiş çocuğumuza, milletimizin her bir ferdine bu hassasiyeti anlatmazsak bizi bölmek isteyenlere karşı dimdik ayakta duracak gücü bulamazsak 5 sene önce Suriyelinin aklına gelmeyenler ülkemizin ve milletimizin başına gelme ihtimali vardır. Bunlardan ders alacağız. Biz tarih boyunca destanlar yazmış bir milletiz. Kısa zamanda terör belasının üstünden gelerek olmamız gereken yere dünyanın en güçlü devleti arasında yerimizi alacağız" ifadelerini kullandı.

Din görevlisi İbrahim Soylu'nun yaptırdığı duanın ardından yardım tırı yola çıktı.

Törene Vali Yavuz, Kürtün Kaymakamı Mehmet Durgut, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat, Özkürtün Beldesi Belediye Başkanı Aynur Zorlu Kaya, Kürtün İl Genel Meclisi üyeleri Hüseyin Güvendi, İsmail Tozlu, kurum müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kürtün'den Bayırbucak Türkmenlerine Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement