Kuru İncir İlk Kez Festivalle Tanıtılıyor - Son Dakika
Yerel

Kuru İncir İlk Kez Festivalle Tanıtılıyor

Kuru İncir İlk Kez Festivalle Tanıtılıyor

Nazilli'nin en önemli tarımsal ürünleri arasında yer alan incirin tanıtımı ve bilinirliğinin artırılması için ilçede uluslararası düzeyde festival düzenlendi.

03.09.2013 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nazilli'nin en önemli tarımsal ürünleri arasında yer alan incirin tanıtımı ve bilinirliğinin artırılması için ilçede uluslararası düzeyde festival düzenlendi.

Nazilli Kaymakamlığı, Nazilli Belediyesi, ADÜ Nazilli İ.İ.B.F., İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Nazilli Ticaret Odası, Nazilli Ticaret Borsası ve Nazilli Ziraat Odası işbirliğinde ilçede ilk kez düzenlenen Nazilli 1. Uluslararası İncir Festivali kortej yürüyüşüyle başlayıp 'İncir Ağası' seçilmesi ile son buldu.

Nazilli Belediyesi Hizmet Binası önünde başlayan kortej Mehteran Ekibinin öncülüğünde başladı. Festival komitesi ve protokol üyelerinin de katıldığı yürüyüşte yerli ve yabancı halk oyunları ekipleri Nazillililer tarafından büyük ilgi gördü. Nazilli'nin en işlek alış-veriş merkezlerinin bulunduğu Uzun Çarşı'da belediye personelleri ise vatandaşlara paket içerisinde kuru incir dağıtarak festival etkinliklerine davet etti. İstasyon Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı önünde festival komitesi tarafından Nazilli Kaymakamlık çelengi bırakılırken Ata'nın huzurunda saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Festival etkinlikleri daha sonra ise İstasyon Meydanı'nda devam etti.

Festival etkinliklerine Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Sultanhisar Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, AK Parti Aydın Milletvekili A. Gültekin Kılınç, Garnizon Komutanı Personel Albay Ekrem Turan, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya, Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal, İsabeyli Belde Belediye Başkanı B.Kuvvet Erim, Aydın İl Jandarma Komutanı J.Kur.Albay Emre Furat, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Baki Deniz, Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Sunay Güler, Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, Nazilli Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Hakan Derici, kamu kurum ve kuruluşların amirleri, daire müdürleri, muhtarlar, üreticiler, incir işletme sahipleri ile 300'e yakın vatandaş katıldı.

Nazilli 1. Uluslararası İncir Festivali kapamasında düzenlenen en iyi kuru incir üretici yarışmasında ise birinci Babür Duran, ikinci Mustafa Dilbaz, üçüncü Abdullah Demirdaş ve dördüncü Ali Rıza Şengül oldu. Nazilli ve köylerinden yarışmaya katılan 66 üretici arasından yarışma kriterlerine uyan 38 üreticiye teşvik amacıyla madalya verilirken, dereceye girenlere ise çeyrek altın başta olmak üzere çok sayıda ödül verildi. Yarışmaya getirilen yaklaşık 215 kilo incir ise yapılan açık artırmayla satılmaya çalışıldı. Açık artırmaya sadece Nazilli Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü katılırken, İzgü incirleri kilosunu 10 TL'den alarak festivalin ilk 'incir ağası' oldu. İncir Ağası'nın madalyasını Kaymakam Mehmet Okur verirken, poşusunu ise Başkan Haluk Alıcık bağladı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kuru İncir İlk Kez Festivalle Tanıtılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement