Kurudere ve Yeşilköy'e Birinci Sınıf İçmesuyu - Son Dakika
Güncel

Kurudere ve Yeşilköy'e Birinci Sınıf İçmesuyu

Kurudere ve Yeşilköy\'e Birinci Sınıf İçmesuyu

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından kuzeyin altyapısına yönelik olarak gerçekleştirilen yatırımlarda çalışmalar devam ediyor.

04.02.2018 17:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından kuzeyin altyapısına yönelik olarak gerçekleştirilen yatırımlarda çalışmalar devam ediyor.

Karasu'da 19 mahalleyi kapsayan projenin ilk etabından devam eden çalışmalarla ilgili bilgiler veren SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, "İlk etap kapsamında Kurudere ve Yeşilköy Mahallelerini sağlam içmesuyu altyapısı ile buluşturuyoruz. Ekiplerimiz şu anda yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyorlar. İnşallah kısa süre içerisinde çalışmalarımızı noktalayarak bu mahallelerimizi Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisi'nde arıtılan bol ve sağlıklı suyu ulaştıracağız" dedi.

Dr. Rüstem Keleş, "Kuzey bölgelerimize ciddi yatırımlar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Karasu ve Kocaali ilçelerimiz için entegre bir içmesuyu ağı kuruyoruz. İki ilçemize 45 milyonluk yatırımla inşa ettiğimiz toplam 450 kilometrelik içmesuyu projemizde çalışmalarımız devam ediyor. Karasu ve Kocaali Atıksu Arıtma Tesislerimizi tamamladık. Artık bu bölgemizden Karadeniz'e atıksu karışmıyor. Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisimizi tamamlayarak devreye almıştık. İnşallah Çamdağı Barajı'nı da inşa ederek orada oluşturacağımız su kaynağıyla kuzeyin su geleceğini garanti altına alacağız" diye konuştu.

Kurudere ve Yeşilköy Mahalleleri için 3,3 milyonluk yatırımla hayata geçirilen projede çalışmaların devam ettiğini söyleyen Dr. Rüstem Keleş, "Proje kapsamında inşa ettiğimiz ve yüksek teknolojik donanıma sahip olacak 600 metreküplük depomuzun kaba inşaatı tamamlandı. Depomuzun Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisi ile bağlantısını sağlayacak çelik hattın inşası bitti. Bölgede inşa ettiğimiz 10 kilometrelik içmesuyu altyapısında ise 8 bin 600 metrelik kısım tamam. İnşallah ilk etaptaki çalışmalarımızı yakın bir zaman içerisinde tamamlayarak Kurudere ve Yeşilköy'de yaşayan vatandaşlarımızın musluklarına Şerbetpınarı'nda arıttığımız birinci sınıf içmesuyunu ulaştıracağız" şeklinde konuştu. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kurudere ve Yeşilköy'e Birinci Sınıf İçmesuyu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement