Kuruköprü'ye Çifte Yatırım - Son Dakika
Yerel

Kuruköprü'ye Çifte Yatırım

Kuruköprü\'ye Çifte Yatırım

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Kuruköprü’de yapımı tamamlanan Atıksu Arıtma Tesisi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

12.04.2015 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Kuruköprü'de yapımı tamamlanan Atıksu Arıtma Tesisi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Tören kapsamında ayrıca Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak olan 10 derslikli okul binasının temel atma töreni gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Kuruköprü'de gerçekleştirilecek bir dizi yatırım için düzenlenen törene Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve Büyükşehir Eski Belediye Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki'nin yanısıra milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, bürokratlar ve davetliler katıldı. Soğuk havaya rağmen Kuruköprü halkının da törene ilgisi büyüktü.

Törende ilk konuşmayı yapan Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Büyükşehir Belediyesi ile el ele önemli yatırımlara imza attıklarını belirterek, "Büyükşehir Belediyesi tarafından 1,5 milyon liraya yaptırılan Atıksu Arıtma Tesisi'nin açılışını yapıyoruz. Ayrıca yaklaşık 1 milyon lira maliyetli 10 derslikli okul binasına da ilk harcı koyuyoruz. Büyükşehir Belediyemiz ayrıca Başakpınar'da spor sahası yaptırıyor, önümüzdeki günlerde hizmete açacağız. Diğer bölgelerimizde de mezarlık, okul binaları vs. gibi yatırımları var. Bu hizmetlerden dolayı Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyorum. Yatırımlarımız sürecek ve birlikte Talas'a hizmet etmeye bundan sonra da devam edeceğiz inşallah" dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de Talas'a toplam 4 okul binası birden yaptırdıklarını ifade ederek, "Bugün Kuruköprü'de bir okul binasının temelini atıyoruz. Talas bu anlamda bir hayli şanslı zira Kuruköprü ile birlikte hem Başakpınar'da hem de Mevlana ve Yenidoğan'da da okul binaları yaptıracağız. İhalelerini yaptık, en kısa zamanda temelini atıp inşaatlarına başlayacağız inşallah" dedi.

Kayseri Modeli Belediyecilik anlayışına da vurgu yapan Başkan Çelik, Türkiye'de benzerlerinin olmadığına dikkat çekerek, "Türkiye'de 1397 belediye var, bunların 30'u büyükşehir belediyesi statüsünde. Ülkemizde eğitime, spora, ticaret hayatına destek olmak şöyle dursun, asli vazifesini dahi hakkıyla yerine getiremeyen çok sayıda belediye var. İddia ile söylüyorum, Kayseri Büyükşehir Belediyesi gibi asli görevinin yanında diğer alanlarda hizmet üreten, hangi konuda olursa olsun ihtiyaç duyduğu her türlü yatırım ve tesisi hayata geçiren bir başka belediye yoktur. Zaten 'Kayseri Modeli Belediyecilik' de işte bu farkın adıdır. Bundan sonra da sahip olduğumuz bu unvanın hakkını vermeye ve şehrimizin ihtiyaç duyduğu her alanda hizmet üretmeye devam edeceğiz inşallah" diye konuştu. Konuşmasının son bölümünde Kayseri Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Özhaseki'nin Kayseri'de emeğinin çok olduğunu söyleyen Çelik, sözlerini şöyle tamamladı, "Buralarda Haseki Başkanımın emeği çoktur. Büyükşehir Belediyesi sınırlarının genişlemesini, etrafındaki küçük küçük yerleşim yerlerinin Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hareket etmesini ısrarla savunan, Meclis'te bu kanunun en uygun şekilde çıkması hususunda yoğun emek sarfeden ve sonrasında buralara hizmet getiren, yatırım getiren bir belediye başkanı olarak kendisine teşekkür borçlu olduğumuzu düşünüyorum. Allah Ondan razı olsun, emeklerini zayi etmesin, yolunu ve bahtını açık etsin inşallah. Sözlerimin sonunda, Cenab-ı Allah'tan temelini attığımız okul binasının kazasız belasız tamamlanmasını diliyorum. Okul bahçesinde öğrencilerimizin koşturduğu günleri de görmeyi nasip etsin inşallah"diye konuştu.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki de, 21 yıl hizmet ettikten sonra başı dik olarak belediyeden ayrıldığını kaydederek, "Belediye başkanlığım döneminde elimden gelen tüm güçle şehrim için çalıştım. Bu bizim işimiz değil hesabı yapmadım. 21 yılın ardından da başım dik olarak ayrıldım, dualar alarak gittim. Yerimi de en az benim kadar koşturacak, bu bayrağı daha yukarılara taşıyacak birisine teslim ettim. Başkanlığım döneminde siyasi kimliğinden dolayı kimseyi dışlamadım, kimin ne hakkı varsa teslim ettim. Böyle yaparak şehrin huzuruna katkı sağladım. Siyaset hizmet için yapılır, Allah rızası için yapılır. Böyle yaparsanız Allah da size yardım eder. Bundan sonra da inşallah yine sizlere hizmet edip dualarınızı almaya devam edeceğim inşallah" şeklinde konuştu.

Törende son konuşmayı yapan ve gerçekleştirilen yatırımlar için Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür eden İsmail Tamer'in ardından butona basılarak atıksu arıtma tesisinin açılışı yapıldı ve okul binasına ilk harç kondu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kuruköprü'ye Çifte Yatırım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement