Kurulacak Fabrikaya Yığılcadan Tam Destek - Son Dakika
Yerel

Kurulacak Fabrikaya Yığılcadan Tam Destek

Kurulacak Fabrikaya Yığılcadan Tam Destek

Yığılca İlçesine kurulması düşünülen çimento fabrikası ile ilgili Belediye sosyal tesislerinde geniş katılımlı bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

11.04.2016 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yığılca İlçesine kurulması düşünülen çimento fabrikası ile ilgili Belediye sosyal tesislerinde geniş katılımlı bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Düzenlenen toplantıya şirket yetkililerinin yanında Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, Esnaf Odaları Başkanı Erkan Kaya, Kamyoncular Kooperatifi Başkanı İsmail Savaş, Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Kalaycı, Kızılay Başkanı Önder Atasoy, Türk Hava Kurumu Başkanı Cemalettin Kalaycı, Arıcılar Birliği Başkanı Nusret Kara, Kültür Turizm Derneği Başkanı Orhan Acar, AK Parti İlçe Başkanı Kerem Yalçıner, MHP İlçe Başkanı İlhan Yalçın, CHP İlçe Başkanı Zeynel Çamlı ve 39 Köy Muhtarı ve STK'ların yanı sıra geniş halk topluluğu katıldı.

Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, istihdam yönünden gerekli olan bu işletmenin aynı zamanda çevreyle uyumlu olması noktasında da ne kadar duyarlı olduklarını, kendisinin de sanayiden gelme olduğunu bu tür işletmelerin hayatı olumsuz yönde etkilemediğini örneklerle halka anlattı. Başkanın bu yaklaşımı Yığılcalılar tarafından alkışlarla destek gördü. Başkan Yiğit yaptığı konuşmada ayrıca Yığılca'nın önünü keserek siyaset yapanları da halka şikayet ettiğinin altını çizdi. Belediye Başkanlarının bir görevi de İl ve İlçesine yatırımcıyı çekip göçü önlemek olduğunu söyleyen Başkan Yiğit "Yığılca'ya hiç gelmemiş görmemiş insanlar İlçe üzerinden değişik bahanelerle egolarını tatmin etmesinler. Yığılca'da turizm olduğunu, doğa cenneti olduğunu yeni mi anladılar? Bu İlçenin kaderi ile oynayanlar Yığılca halkını karşılarında bulacaklardır" dedi.

Bilgilendirme toplantısında bir konuşmada Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı İlhan Yalçın yaptı. Bu işletmenin kurulması noktasında emek harcayan ve Yığılca'yı adeta sil baştan yeniden oluşturan Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit'i siyasi farklılığımız olsa da yanında olduğumuzu belirtmek isterim diyerek bu kadar işsizin olduğu bir İlçeye çimento fabrikasının kurulmasına destek verdiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi grubu adına da Belediye Meclis Üyesi Orhan Acar bir konuşma yaptı. "Çimento fabrikası kurulmasını işsiz gençlerimiz adına önemsiyor ve altına imza atıyorum" dedi.

Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Kalaycı da çevreye uyumlu olduğu takdirde ve bunun sürekli olması halinde fabrikanın kurulmasına sıcak baktığını söyledi.

Arıcılar Birliği Başkanı Nusret Kara da; "İçimiz rahat, çünkü fabrika son sistem filtreleme sistemi ile kurulacak ve arıcılara zarar vermeyecek" dedi.

Muhtarlar adına da Tıraşlar Köyü Muhtarı Varol Erdoğan bir konuşma yaparak "Kurulacak fabrikaya en yakın benim köyüm bizimde en ufak bir kuşkumuz yok kurulmalı" dedi.

Fabrika yetkilisi Atalay Şahinoğluda isterlerse her kesimden insanı şuan faaliyet gösteren değişik fabrikaları gezdirebileceklerini söyleyerek bunların çevreye uyum garantisinin olduğunu taahhüt etti.

Şirket yetkilisi Şahinoğlu, uygun olan her türlü, fabrikanın genel ihtiyacının İlçe esnafından karşılanacağı, ayrıca fabrikada çalışacak personelin tamamının Yığılca İlçesinden karşılanacağının altını çizdi. Ayrıca fabrikanın bu gün olduğu gibi yarın da bir çok sosyal projeye destek olmayı sürdüreceğini söyledi.

Yığılca Belediye Başkanı Yiğit gördüğü bu destek konuşmasından çok etkilendiğini belirterek, sizlere geceleri gündüzlere katarak ve katlayarak hizmet vermek benim namus borcum diyerek sözlerini tamamladı. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kurulacak Fabrikaya Yığılcadan Tam Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement