Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu" 4. Etabı - Son Dakika
Yerel

Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu" 4. Etabı

Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu" 4. Etabı

Turun 4. etabı, Karacabey'den start aldı.

17.09.2014 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KARACABEY (A.A.) - Bilecik, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale valiliklerinin iş birliğiyle düzenlenen "Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu"nun 4. etabı Karacabey'den verilen startla başladı.

Geceyi Karacabey'de geçiren bisikletçiler Bandırma istikametine devam etti. 80 yaşındaki Ömer Erdoğan Büyük ilgi gördü. 150 bisikletçinin katılımıyla 14 Eylül'de Osmanlı'nın doğduğu yer olarak bilinen Sögüt'ten başlayan "Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu", Bilecik, İznik, Yenişehir, Bursa ve Balıkesir'den sonra Osmanlı ruhunun Türkiye Cumhuriyeti olarak dirildiği Çanakkale'ye kadar devam etti. 19 Eylül'de Çanakkale'de bitiş noktasına gelecek bisikletçiler, şehitlerin huzurunda tarihi yolculuğu tamamlamış olacak.

Bisiklet turuna İstanbul'dan katılan 80 yaşındaki Ömer Erdoğan ise "6 yaşında bisiklet kullanmaya başladım. 73 seneden beri bisiklet kullanıyorum, çok mutluyum. Çanakkale'de turu tamamlayacağız. 5 günlük turumuz var, bu gün üçüncü günümüz, daha 520 kilometremiz var" diye konuştu.

Kaymakam Ahmet Yurtseven'in start vermesinin ardından bisikletçilerde Çanakkale'ye doğru pedal çevirmeye başladı. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu' 4. Etabı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement