Kurum İçi İletişim Şirketlerin Geleceğini Belirliyor - Son Dakika
Güncel

Kurum İçi İletişim Şirketlerin Geleceğini Belirliyor

Kurum İçi İletişim Şirketlerin Geleceğini Belirliyor

Ilıman: Çalışanlarla kurulacak uygun ve profesyonel iletişim, kurum için pek çok şeyi değiştirecek niteliktedir.

25.02.2013 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İki veya daha çok insan arasında anlam yaratma, bilgi ve tecrübeleri paylaşma süreci olarak tanımlanabilecek iletişim, özellikle kurum içi boyutuyla, kurumların verimliliğinin de temelini oluşturmaktadır. Çalışanlarla kurulacak olan uygun ve profesyonel iletişim kurum için pek çok şeyi değiştirebilecek nitelikte olduğu gibi, bu anlamda kurum kültürünü sağlamlaştıran ve bilinçli bir yönetim anlayışı ile idare edilen kurumlar artık profesyonel iletişim danışmanlığı şirketlerinden destek almaya başladı.

Son yıllarda kurumlar rekabet avantajı yakalayabilmek için her alanda yeni yaklaşımları benimsiyor; bunun bir sonucu olarak insana olan yatırımın önemi ile birlikte, kurumsal verimliliği ve performansı etkileyen en önemli unsurlardan kurumsal iletişimi tekrar gündemlerine alıyorlar.

Kurum içi iletişimin kurumsal iletişim kadar önemli olduğunu vurgulayan Avantgarde İletişim Danışmanlığı Genel Müdürü Burçak Ilıman, 'Çalışanlarla kurulacak uygun ve profesyonel iletişim, kurum için pek çok şeyi değiştirecek niteliktedir. Günümüzde bir şirketin başarısı çalışanların başarısı ile; çalışanların başarısı ise çalıştıkları kurumla olan ilişkileri ile bağlantılıdır. Bununla birlikte çalışanlar arasındaki birbirine bağımlılık düzeyi arttıkça, şirket hedeflerine ulaşılmasında, doğal olarak da bütünleşik pazarlama iletişimi çalışmalarında verimlilik gözlenebilecektir. İletişim ayrıca aynı çalışmaların iki defa yapılmasını önler ve zayıf performans gösteren kişinin diğer personeli etkilemesini engeller. Fortune dergisinin Amerika'da yaptığı araştırmada en beğenilen 200 şirketin iletişim bütçelerinde %50'den fazla kısmını çalışan iletişimine ayırdığını da görmekteyiz. Günümüz zorlu rekabet koşullarında kurum içi iletişime profesyonel halkla ilişkiler şirketlerinin desteği ile yatırım yapanlar, geleceğin başarılı şirketleri arasında yer almaya hak kazanacaklardır.' açıklamasında bulundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kurum İçi İletişim Şirketlerin Geleceğini Belirliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement