Kurusıkı" İkinci Sezona Perdelerini Açtı - Son Dakika
Kültür Sanat

Kurusıkı" İkinci Sezona Perdelerini Açtı

Levent Kazak'ın yazıp yönettiği ve toplumsal suç ortaklığı üzerine önermelerde bulunan, "Kurusıkı" isimli oyun, ikinci sezona perdelerini açtı.

05.12.2015 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Levent Kazak'ın yazıp yönettiği ve toplumsal suç ortaklığı üzerine önermelerde bulunan, "Kurusıkı" isimli oyun, ikinci sezona perdelerini açtı.

Trump Gösteri ve Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluşan oyuna ilişkin, AA muhabirine açıklamada bulunan Kazak, oyunun bir matematik formülü üzerine oturtulduğunu ifade ederek, "Gündelik hayatta sürekli, 'gündelik hayat kazası' dediğimiz bir şey var. Bu kazalarla çok sık karşılaşıyoruz. Gerçekten sahneye koyduğumuz bir oyun değil, bir matematik formülü" diye konuştu.

Kazak, izleyicinin sahnede farklı bir oyun göreceğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Sahnede sert bir şey var aslında. İlk provalara çıktığımızda, oyunu çıkartırken, mizahın bu sertlik içinde nasıl yürüyeceği konusunda hepimiz şüphedeydik. Fakat seyirciyle karşılaşınca, bu mizah yürüdü. Çünkü ben mizahın sıkışmaktan ortaya çıkan bir şey olduğunu biliyorum. Mizah, konuşamadığın zamanda, bir şekilde konuşma sanatıdır. Sahnede sıkışıklığı da matematiğin ortasına koyduk. Çok alışılmamış bir mizahı var bu oyunun. Oyun hakkında konuşmak çok zor. Eleştirmenler de yazamadı doğru dürüst. Bütün eleştiriler, oyun hakkında hiçbir şey yazamayız diye başlıyor."

Oyunda rol alan ünlü oyuncu Mete Horozoğlu da kurusıkı kelimesinin oyunu tam tarif ettiğini belirterek, "Gerçekmiş gibi zannettiğin anda, 'kurusıkıymış' dedirten bir hikayesi var. Yakıştığını düşünüyorum ben oyuna. Oyun, anlatmak için biraz karışık bir oyun" dedi.

Oyunda 3 erkek, 2 kadın karakterin olduğunu söyleyen Horozoğlu, oyunun hem gerçeklik hem komedi ögeleri barındırdığını ve bu ayarı tutturmanın çok vakit aldığını anlatarak, 2,5 ay kadar oyunu anlamaya çalıştıklarını söyledi.

Sezon boyunca İstanbul'un yanı sıra diğer şehirlerde de sahnelenecek oyun, 9 Aralık'ta Caddebostan Kültür Merkezi, 12 Aralık'ta Kadıköy Halk Eğitim Merkezi ve 15 Aralık'ta ise Yunus Emre Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluşacak.

Kurusıkı geçtiğimiz sezon kapalı gişe oynamıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Kurusıkı' İkinci Sezona Perdelerini Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement