Kuşadası'nda Botun Alabora Olması - Cenazeler Ailelerine Teslim Edildi - Son Dakika
3.Sayfa

Kuşadası'nda Botun Alabora Olması - Cenazeler Ailelerine Teslim Edildi

Aydın'ın Kuşadası açıklarında düzensiz göçmenleri taşıyan botun alabora olması sonucu hayatını kaybeden 7'si çocuk, ikisi kadın 9 kişinin cesedi, İzmir Adli Tıp Kurumundaki otopsilerinin ardından ailelerine teslim edildi.

13.08.2018 19:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Kuşadası açıklarında düzensiz göçmenleri taşıyan botun alabora olması sonucu hayatını kaybeden 7'si çocuk, ikisi kadın 9 kişinin cesedi, İzmir Adli Tıp Kurumundaki otopsilerinin ardından ailelerine teslim edildi.

Kuşadası ilçesinde düzensiz göçmenleri taşıyan botun alabora olması sonucu hayatını kaybeden 9 kişinin İzmir Adli Tıp Kurumundaki otopsi işlemleri tamamlandı.

Botun batması sonucu 3 çocuğu ve eşini kaybeden Onar Rahad, cenazeleri almak için İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kendisinin sırtına alarak kurtardığı 4 yaşındaki oğlu Muhammed ile geldi.

Olayda hayatını kaybeden 7'si çocuk ikisi kadın 9 kişi ailelerine teslim edildi. Iraklı iki ailenin cenazelerinin karayolu ile Irak'a gideceği öğrenildi.

Çocuklarının ismini parmaklarına yazmış

Eşi ve 3 çocuğunun ölümüne gözyaşı döken Onar Rahad (33), AA muhabire yaptığı açıklamada, Yunanistan'a geçmek için 25 gün önce Türkiye'ye geldiklerini, daha sonra 3'ü Suriyeli 6 organizatörle iki aile için 6 bin dolar ödediklerini ifade etti.

Organizatörlerin kendilerine çok kötü davrandıklarını anlatan Rahad, tekne beklerken, gelen bota silah zoruyla bindirdiklerini ileri sürdü.

Rahad, botun alabora olduğu sırada 4 yaşındaki oğlunu sırtına alarak kurtardığını 3 çocuğu ve eşinin ise vefat ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Bizi tanımaları ve Irak'tan geldiğimizi anlamaları için Irak'ta çocuklarımın ve eşimin isimlerini parmaklarıma yazdım. Babama da Yunanistan'a belki ulaşırız, belki ulaşamayız dedim. Üç çocuğumu kaybettim sadece Muhammed kaldı."

Olay

Kuşadası açıklarında bir botun alabora olduğu ihbarı üzerine harekete geçen Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurları, arama kurtarma faaliyetleri sonucunda biri çocuk 4 kişiyi kurtarmış, 7'si çocuk 9 kişinin cesedine ulaşmıştı.

Olaydan sağ kurtulan 4 kişiden botu kullandığı öne sürülen ve organizatörlerle iş birliği yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan Suriye uyruklu M.S.E. tutuklanmıştı.

Kuşadası\'nda Botun Alabora Olması - Cenazeler Ailelerine Teslim Edildi
Kaynak: AA

Son Dakika 3.Sayfa Kuşadası'nda Botun Alabora Olması - Cenazeler Ailelerine Teslim Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement