Kuşadası'nda Tarihi Ev Yangınının Faturası Ağır - Son Dakika
Güncel

Kuşadası'nda Tarihi Ev Yangınının Faturası Ağır

Kuşadası\'nda Tarihi Ev Yangınının Faturası Ağır

Kuşadası’nın tarihi evlerini kül eden yangının boş metruk bir evden çıktığı iddia edildi.

02.01.2016 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuşadası'nın tarihi evlerini kül eden yangının boş metruk bir evden çıktığı iddia edildi. Dehşet dolu saatlerin ardından Kuşadası'nda büyük korkuya neden olan yangın sonucu 2'si boş 9 ev, 3 iş yeri tamamen, 3 evde kısmen yandı.

Kuşadası'nın en eski yerleşim bölgelerinden biri olan Alacamescit Mahallesi'nin kentsel sit alanı içerisindeki eski evlerde dün akşam saat 17.00'de çıkan yangın ancak 3,5 saat sonra kontrol altına alınmıştı. Yıldız Sokak'ta birçoğu koruma altında olan eski evlerde meydana gelen yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy'un talimatıyla Kuşadası Emniyet Müdürlüğü ve Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi tarafından soruşturma başlatıldı. Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, yangının boş ve metruk bir evden çıkmış olabileceği ihtimali üzerinde durulduğunu ancak, polis ve itfaiyenin yaptığı soruşturmanın ardından yangının kesin çıkış nedeninin belirleneceğini söyledi. Yangının ardından evleri yanan 7 ailenin otellere yerleştirildiğini ve Kaymakamlık Sosyal Yardım Vakfı tarafından mağduriyetlerin giderilmesi için çalışma başlatıldığını kaydeden Kaymakam Aksoy, "Evleri yanan vatandaşlarımızın ilk etapta kış günü barınma ve diğer ihtiyaçlarının karşılanması için çalışma başlattık. Bir yandan da hem polis, hem itfaiye soruşturmayı sürdürüyor. Evleri ve iş yerleri yanan vatandaşlarımızın zararlarının da tespitini yapıyoruz. Mağdur olan vatandaşlarımıza gerekli desteği vereceğiz" dedi.

Kuşadası'nın ilk yerleşim bölgeleri arasında yer alan eski evleriyle ünlü Alacamescit Mahallesi Yıldız Sokak'taki yangın dün akşam saat 17.00 sıralarında başlamıştı. Yaklaşık 3,5 saat süren yangına zamanında müdahale edilmemesinin ardından kısa sürede diğer evlere sıçrayan yangının daha da büyümemesi ve çevredeki diğer evlere sıçramaması için İzmir, Aydın, Söke, Germencik ve Davutlar itfaiyeleri de müdahalede bulundu. Yangın nedeniyle birbirine bitişik Alacamescit ve Camiatik Mahallesi'ndeki 6 sokak araç trafiğine kapatıldı. 3,5 saatin ardından destek ekiplerinin gelmesiyle alevlerin bitişikteki diğer tarihi evlere sıçraması önlendi ve ardından yaşanan yangın tehlikesi kontrol altına alındı. 3,5 saat boyunca tüm Kuşadası'na korkulu anlar yaşatan yangın sonucu 2'si boş 9 tarihi ev ve 3 iş yeri içindeki eşyalarla birlikte tamamen, 3 ev de kısmen yandı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kuşadası'nda Tarihi Ev Yangınının Faturası Ağır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement