Kuşadası'nda Yavru Yunus Kıyıya Vurdu - Son Dakika
Güncel

Kuşadası'nda Yavru Yunus Kıyıya Vurdu

Kuşadası\'nda Yavru Yunus Kıyıya Vurdu

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde ölü yavru yunus kıyıya vurdu.

02.11.2016 21:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde ölü yavru yunus kıyıya vurdu.

Yavansu Mahallesi Sahil Siteleri mevkisinde kıyıda bir yunus gören mahalle muhtarı Hasan Demirel, durumu yetkililere bildirdi.

Olay yerine gelen Eko Sistemi Koruma ve Doğa Severler Derneği yetkilileri, yavru yunusun öldüğünü belirledi.

Dernek Başkanı Bahattin Sürücü, yaptığı yazılı açıklamada, kıyıda bulunan yunusun sağ gözünde derin bir yara izi olduğunu, karın bölgesinde de bazı izlerin oluştuğunu gözlemlediklerini kaydetti.

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Veterinerlik Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serap Birincioğlu ile görüştüklerini belirten Sürücü, "Yavru yunusa nekropsi yapılması için Veterinerlik Fakültesine götürdük. Muayenesi yapılan yunusun, 1 metre 15 santimetre uzunluğundaki Tırtak (Delphinus delphis) türü yavru yunus olduğunu tespit ettik. Yunusun sağ gözünün tamamen parçalandığı, uzun zamandır aç kalmasından dolayı midesinin boş ve bağırsaklarında ishal olduğu saptandı. Yavru yunusun, muhtemelen bir cisimle vurularak gözünde meydana gelen yaralanma sonucunda aile bireylerinden ayrı kaldığı ve beslenememesinden dolayı yaşamını yitirdiği düşünülmektedir." ifadelerini kullandı.

Açıklamada, IUCN (Dünya Doğayı Koruma Birliği) tarafından nesli tehlike altındaki türler listesinde olan Tırtak türü yunusların Türkiye kıyılarında yaşamını sürdürdüğü ve Kuşadası Körfezi'nde de yoğun bir şekilde görüldüğü, bu sevimli memelilerin, Türkiye'nin taraf olduğu uluslararası anlaşmalarla koruma altında ve avlanmalarının kesinlikle yasak olduğu belirtildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kuşadası'nda Yavru Yunus Kıyıya Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement