Kuşadası'ndan Dünyaya Şeftali İhracatı Başladı - Son Dakika
Yerel

Kuşadası'ndan Dünyaya Şeftali İhracatı Başladı

Kuşadası'ndan dünyaya şeftali ihracatı başladı " Early Fresh " cinsi en kaliteli şeftali Kuşadası bahçelerinden, dünyaya ihraç ediliyorAYDIN - Aydın'ın şeftalisiyle ünlü Kuşadası ilçesine bağlı Davutlar Mahallesinde halk arasında 'Tezeren' adıyla bilinen 'Early Fresh' cinsi yılın ilk...

18.05.2019 17:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuşadası'ndan dünyaya şeftali ihracatı başladı

" Early Fresh " cinsi en kaliteli şeftali Kuşadası bahçelerinden, dünyaya ihraç ediliyor

AYDIN - Aydın'ın şeftalisiyle ünlü Kuşadası ilçesine bağlı Davutlar Mahallesinde halk arasında 'Tezeren' adıyla bilinen 'Early Fresh' cinsi yılın ilk şeftalisinin hasadı ve ihracatı başlandı. Hasatta üreticiyi yalnız bırakmayan Kuşadası belediye Başkanı Ömer Günel şeftali toplayan çiftçiyi bahçelerinde ziyaret etti.

Turizm kenti olarak bilinen ancak şeftalisi ve mandalinası ile de ünlü Kuşadası'nın Davutlar Mahallesi meyve üretiminde iç pazar ve ihracatta da önemli bir yere sahip. En iyi ilk hasat şeftalisine sahip Kuşadası şeftalisi; aroması, kokusu ve şekliyle de diğer şeftalilerden farklılık gösteriyor. Kuşadası Davutlar'da yaklaşık 25 bin dönüm arazide şeftali üretimi yapılan bölgede bu yıl 20 bin ton rekolte bekleniyor ve neredeyse tamamı ihraç edilecek.

Turizm ile anılan Kuşadası'nın tarımsal alandaki pek çok faaliyetinin yeterince anlatılamadığı ve tanıtılamadığını belirten belediye başkanı Ömer Günel, "Kuşadası Davutlar da toprağımızın yapısı ve sahip olduğumuz mikro iklimimiz nedeni ile ürettiğimiz şeftalinin hasadı diğer bölgelere göre daha erken yapılıyor. Mayıs ayının ilk haftalarında hasadımız başlıyor. Bu ne demek turizm kenti olarak sezonu açıp sizleri ağırlamadan önce şeftalimiz ile biz sizlerin evlerine misafir oluyoruz." dedi.

Belediye Başkanı Ömer Günel, "Daha seçim döneminde çiftçilerimizi sık sık ziyaret etmiş, hatta onlara kompost gübre dağıtımı yapmıştık. Sosyal belediyeciliğin gereği olarak Kuşadası'nda yaşayan her kesimin, her bir bireyin ve hatta ağacıyla hayvanıyla her bir canlının belediye başkanı olarak meyve ağaçlarımızın, tarım arazilerimizin korunması için her türlü desteği sağlayacağım. Çiftçimizin daha kaliteli ve nitelikli tarım yapabilmesi, daha çok kazanmalarını sağlayan iç pazar arayışı ve ürününü direk kendisinin satması konularında belediye olarak ne destek verilebilecek ise tüm desteği vererek yanlarında duracağız. Her zaman destekçileri olacağımın sözünü zaten daha belediye başkanı olmadan vermiştim. Bu sözümün de arkasında durarak bugün bir yıllık emeklerinin karşılığını aldıkları en mutlu günleri olan hasat günlerinde de yanlarındayım. Çiftçimize, kentimize, ülkemize bereketli olsun." diyerek çiftçiye verdiği değeri gösterdi " diye konuştu.

Kuşadası\'ndan Dünyaya Şeftali İhracatı Başladı
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kuşadası'ndan Dünyaya Şeftali İhracatı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement