Kuşadası'nın eski mahallesi, ilçenin modern yüzü oldu - Son Dakika
Güncel

Kuşadası'nın eski mahallesi, ilçenin modern yüzü oldu

Kuşadası\'nın eski mahallesi, ilçenin modern yüzü oldu

Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Kuşadası Belediyesi işbirliğinde ilçenin merkezi konumunda olan Türkmen Mahallesi'nde yürütülen alt yapı çalışmaları tamamlandı.

25.06.2020 13:23  Güncelleme: 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Kuşadası Belediyesi işbirliğinde ilçenin merkezi konumunda olan Türkmen Mahallesi'nde yürütülen alt yapı çalışmaları tamamlandı. Yaklaşık 30 yıldır hizmet görmeyen bölgedeki yol yapım işlerinde de sona gelindi. Belediye Başkanı Ömer Günel, Türkmen Mahallesi'nin Kuşadası'nın modern yüzü olacağını söyledi.

Kuşadası Belediyesi, Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin de verdiği destekle ilçede uzun yıllardır hizmet görmeyen Türkmen Mahallesi'nde başlattığı alt yapı ve üst yapı çalışmalarını tamamladı. Çalışmalar kapsamında bugüne kadar bölgeye 2 bin 990 metrekare sıcak asfalt döküldü. 3 bin 205 metrekare parke, 2 bin 471 metrekare bordür taşı döşendi. ASKİ ekiplerince su ve kanalizasyon hatlarının da yenilendiği sokaklarda doğalgaz, telefon, internet ve elektrik gibi alt yapı işleri de bitirildi.

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ise Umut, Özer Türk, Çalıkuşu, Gülistan, İnce, Huzur, Mert Sevgi, Varlık, Bağkur, Alkış, Tavaslı, Topaltı, Müdafaa, Sevinç, Zeybek, Veysel, Turgut, Güven, Ülgen ve Ünlü sokaklardaki parke taşı döşeme çalışmasını tamamladı. Çubukçu, Kulalıoğlu ve Sümbül sokaklara sıcak asfalt döküldü. Ayrıca Güven, Ünlü, Elmalı ve Yağbasanlı sokakların kesiştiği noktalara yağmur suyu ızgarası döşendi. 7/24 esasına göre çalışan ekipler, önümüzdeki günlerde Okul, Emginler ve Elmas Sokaklarda yol yapım çalışmasına başlayacak.

"Daha yeşil bir Kuşadası"

Aydın Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Türkmen Mahallesi'nde yürütülen çalışmalar, alt yapı ve üst yapı ile de sınırlı kalmadı. Kuşadası Belediyesi'ne Bağlı Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, 50'nci yıl caddesi üzerinde yer alan Alev Atak parkını da baştan aşağıya yeniledi. Çalışmalar kapsamında parktaki plastik çocuk oyun grubu ahşap malzemeli oyun grubu ile değiştirildi. Peyzaj düzenlemesi yapılan parka ahşap oturma grupları eklendi. Toplam bin 416 metrekare alan üzerine kurulu olan Alev Atak Parkı böylece hem çocukların hem de Kuşadalılar'ın daha iyi ve kaliteli vakit geçirebileceği bir yer haline geldi.

"Kuşadası'nın en büyük destekçisi Çerçioğlu'dur"

Türkmen Mahallesi'ndeki çalışmaların çok kısa bir süre içerisinde tamamlanacağını belirten Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel "Aydın Büyükşehir Belediyesi ile ilçemizin merkezi konumundaki Türkmen Mahallesi'nde başladığımız alt yapı çalışmaları tamamlandı. Üst yapı çalışmalarında da sona gelindi. Gece, gündüz, hafta içi, hafta sonu demeden çalışan ekiplerimiz yoğun bir emek harcadı. Türkmen Mahallesi, baştan aşağı yenilenen sokakları ile Kuşadası'nın modern yüzü olacak. Kuşadası'nın en büyük destekçisi Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu ve Büyükşehir bürokratlarına çok teşekkür ederim" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kuşadası'nın eski mahallesi, ilçenin modern yüzü oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.

  • Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza
    02:49 Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Yapılan kontrollerde toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulanırken, 16 bin 587 kişi sorgulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı. Ayrıca 110 araç trafikten men edildi.

  • Düzce'de Ramazan Ayında Kural Tanımayan Sürücülere Cezai İşlem Uygulandı
    02:46 Düzce'de Ramazan Ayında Kural Tanımayan Sürücülere Cezai İşlem Uygulandı

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Trafik denetimlerinde 94 okul servisi, 281 motosiklet ve 7 bin 721 araç kontrol edildi. Toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı.


Advertisement