Kuşadası 3. Ulusal Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı - Son Dakika
Güncel

Kuşadası 3. Ulusal Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı

Kuşadası 3. Ulusal Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı

Çocuk Gözüyle Kuşadası ve Büyük Gözüyle Ege olmak üzere iki kategoride yapılan Kalbim Ege'de Kaldı isimli 3. Ulusal Fotoğraf Yarışması sonuçlandı.

27.10.2013 13:53  Güncelleme: 08:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuşadası Ticaret Odası tarafından Kuşadası Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneğinin (KUFSAD) desteği ile "Çocuk Gözüyle Kuşadası ve Büyük Gözüyle Ege" olmak üzere iki kategoride yapılan "Kalbim Ege'de Kaldı" isimli 3. Ulusal Fotoğraf Yarışmasını kazanan eserler açıklandı. Ulusal bazda üçüncüsü düzenlenen ve bu yıl çocukların da dahil olduğu yarışmaya yüzlerce eser katıldı ve katılan eserler jüri üyeleri tarafından tek tek incelenerek dereceye giren fotoğraflar seçildi.

Fotoğraf sanatçıları İbrahim Demirel, Merih Akoğul, TFSF Yönetim Kurulu ikinci başkanı ve İzmir Fotoğraf Sanatı derneği ve Dokuz Eylül Üniversitesi Fotoğraf Bölüm Başkanı Beyhan Özdemir, Fotoğraf sanatçısı ve eğitmeni Nilay İşlek, KUFSAD Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Aslan, Başkan Yardımcısı Oğuz Nusret Bilik, Kuşadası Ticaret Odası Disiplin Kurulu Üyesi ve Fotoğrafçı Cem Arslan'ın jüri üyesi olduğu ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu temsilcisi Zafer Gazi Tunalı'nın denetimindeki yarışmaya, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonunun da katkı ve duyuruları ile yurdun dört bir yanından katılım sağlandı.

Jürinin yaptığı değerlendirme sonunda 'Büyük gözüyle Ege' kategorisindeki yarışmada; Aydın'dan Kamil Subaşı katıldığı eserle birinci olurken, Denizli'den Mete Çimen ikinci, İzmir'den İsmet Danyeli üçüncü oldu. Sinan Kılıç, Refik Karacaoğlu ve Mehmet Sözer'in mansiyon aldığı yarışmada 50 eser de sergilemeye layık görüldü. 'Çocuk Gözüyle Kuşadası' kategorisinde ise Kuşadası'ndan katılan Ali Kurt, Selin Merve Atlı, Ege Saygan ödül almaya hak kazandı.

Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da yoğun ilgi gören ve ulusal bazda yapılan yarışmanın Kuşadası'na ilginin artmasına da katkıda bulunduğunu belirten Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan; gelenekselleşen fotoğraf yarışmasının bu yıl çocukları da unutmadığını söyledi. Akdoğan, "Geleceğin tacirleri olan çocuklarımızı da yarışmaya dahil ederek, Kuşadası'nı bir de onların gözüyle görmek istedik" dedi. Katılımın çok fazla olması ve Türkiye'nin her köşesinden, Kuşadası ve bölgemizle ilgili fotoğraflar gelmesinden duyduğu mutluluğu dile getiren başkan Serdar Akdoğan, "Aynı zamanda Kuşadası'nın tanıtımı ve fotoğraf bankamız için de önem taşıyan yarışmamızda derece alanları kutluyorum" şeklinde konuştu.

Kuşadası Ticaret Odası 3. Ulusal Fotoğraf Yarışmasında dereceye girenlere ödülleri, 12 Kasım'da düzenlenecek törenle verilecek ve aynı gün sergilenmeye değer bulunan eserlerden oluşan bir de sergi açılacak. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kuşadası 3. Ulusal Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement