Kuşların Kıskandığı Şair Cemal Süreya, Sapanca'da Anılacak! - Son Dakika
Güncel

Kuşların Kıskandığı Şair Cemal Süreya, Sapanca'da Anılacak!

Kuşların Kıskandığı Şair Cemal Süreya, Sapanca\'da Anılacak!

Saküt, karanlıkları dizeleri ve aşk imgesiyle dağıtan Cemal Süreya'yı 9 Ocak 2018 tarihinde ve saat 19.00'da, Sapanca Limon Cafe'de anmak için çok özel bir Anma Programı hazırladı.

06.01.2018 14:39  Güncelleme: 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir iddia sonucu adındaki bir harfi kaybeden, her zaman 'şapkası çiçeklerle dolu' olan Üvercinka'nın şairi Cemal Süreya için düzenlenecek Anma Töreni'nde özel bilgiler de alabilecek olan katılımcılar, 'yalnızlığın başkenti' gibi şiirsel bir coğrafyayla da ilgilerini sorgulayabilecek.

Ülkemizin en çok kentten kente savrulan sanatçılarından biri olan Süreya, şiir yazma yolculuğuna çıkmak isteyen çok sayıda şairi, şiir serüvenleri boyunca yüreklendirdi ve onlara eşlik etmesiyle de ünlü bir şair kimliğini kazandı. Adının bir harfini şiirsel bir eylemle kaybetti ama imge dünyasında hep kazanarak ilerleyen Cemal Süreya'nın bütün şiirleri Sevda Sözleri adlı kitabıyla haklı bir toplama kavuştu.

Denemeleri ve şiir üzerine yazdıklarıyla Türkçe'nin en güzel aşk sözcüklerinin savaşımcısı olan Süreya, ülkemiz şiirinin en önemli şiir dergilerinden biri olan Papirüs'ün her şeyi olmayı başarmıştı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kuşların Kıskandığı Şair Cemal Süreya, Sapanca'da Anılacak! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement