Kuşlu: "Kahramanlarımızın Hayatı Düşmanlarımıza Uyarı Gibi" - Son Dakika
Güncel

Kuşlu: "Kahramanlarımızın Hayatı Düşmanlarımıza Uyarı Gibi"

Diriliş Başkanları Derneği İstanbul İl Başkan Yardımcısı Orkun Kuşlu, akrabası olduğu Milli mücadele Kahramanı Üsteğmen Gazi Kara Fatma’nın hayatının hem dosta hem düşmana bir mesaj olduğunu belirterek, "Saygıyı sonuna kadar hak eden böyle bir kahramanın adını çorba ismi yapmak isteyenler bile var" dedi.

17.03.2016 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diriliş Başkanları Derneği İstanbul İl Başkan Yardımcısı Orkun Kuşlu, akrabası olduğu Milli mücadele Kahramanı Üsteğmen Gazi Kara Fatma'nın hayatının hem dosta hem düşmana bir mesaj olduğunu belirterek, "Saygıyı sonuna kadar hak eden böyle bir kahramanın adını çorba ismi yapmak isteyenler bile var" dedi.

Tarihin en büyük zaferlerinden biri olan 18 Çanakkale Zaferi öncesinde Milli mücadele Kahramanı Üsteğmen Gazi Kara Fatma'nın akrabası Diriliş Başkanları Derneği İstanbul İl Başkan Yardımcısı Orkun Kuşlu, "Erzurumlu bir kadının destansı mücadelesinin bugün bu ülkede yaşayan herkese örnek olmasını diliyorum. Yıllarca önce gerektiği zaman bu yüce milletin ferdi olan bir hanımın nasıl meydanları düşmana dar ettiğini de hatırlatmak istiyorum. Bugün bin bir türlü oyunla kardeşi kardeşe düşman edenler, onların oyunlarına alet olanlar bunu çok iyi bilmeli" dedi.

"EŞİ VE ÇOCUKLARI ŞEHİT OLDU YİNE DE DURMADI"

Gazi Üsteğmen Kara Fatma ve yakınlıklarıyla ilgili konuşan Kuşlu, "Milli mücadele kahramanı Fatma Seher Erden, bilinen adıyla Gazi Üsteğmen Kara Fatma benim büyük teyzemdir. Sülalesi olarak kız kardeşinden olan yeğenleri yani bizler kaldık. Eşi ve iki oğlu, tüm yakınları, komşuları çevresindeki eli silah tutan neredeyse herkes milli mücadelede şehit olmuş. Bütün kayıplarına rağmen cepheye gitmekten gözü korkmamış, cesaret ve kararlılıkla yakın çevresinden bulduğu kadın ve erkeklerle küçük bir savunma çetesi kurmuş. Düşmana karşı pek çok cephede savaşmış, defalarca yaralanmış ama sırf geri hizmete alınmamak ve beraber cepheye geldiği insanların şevki düşmesin diye rapor almamış. Bursa'nın Yunan işgalinden kurtuluşunda rol oynamış. Böyle bir kahramanın yakını olmaktan onur duyuyorum" dedi.

"PATENT ENSTİTÜSÜNE BAŞVURUP ADIYLA ÇORBA MARKASI ALAN BİLE VAR"

Araştırmacı Yazar İlknur Bektaş'ın Genel Kurmay Kaynakları ve Milli Savunma Bakanlığı belgeleri ile ortaya koyduğu 'Milli Mücadelede Bir Kadın Üsteğmen Kara Fatma' kitabı sayesinde bu gerçeklerin gün yüzüne çıktığını belirten Orkun Kuşlu, "Sayın Bektaş'ın dört buçuk yıl süren titiz çalışlarıyla teyzemizin kayıp mezarı bulundu. Kendisi çok zorluklar yaşasa da maaşını Kızılay'a bağışlayan Kara Fatma'nın vefasına karşılık Kızılay Genel Müdürlüğü, Üsteğmen Kara Fatma'nın anıt mezarının yapımını üstlendi. Emek verenlerden ve özellikle yazar İlknur Hanımdan Allah razı olsun. Fakat vefayı çok görüp kendisini öne atmak isteyenlerin kullandıkları bir isim olmasından dolayı da rahatsızlık duyuyorum. Kara Fatma adıyla patent enstitüsüne çorba adı olarak başvuranlar, romanlarını yazanlar var. Ben kahramanlarımızın belirli gün ve haftalar dışında gerçekten anlayan yorumlayan çalışma ve düşüncelerle anılmasını bekliyorum" ifadelerini kullandı.

"HAİNLERE VE ZALİMLER, KİMLERİN ÇOCUKLARI TORUNLARI OLDUĞUMUZU UNUTMASIN"

Ankara'daki bombalı saldırıyı kınadıklarını belirten Diriliş Başkanları Derneği İstanbul İl Başkan Yardımcısı Orkun Kuşlu, "Hainlere şunu söylemek istiyorum Bizler bu vatan uğruna canını evlatlarını eşini ailesini kaybeden ve kaybetmeyi göze almış insanların torunlarıyız. Kimsenin iyiliğinden başka bir şey istemeyiz ama düşmanları, hainleri ve zalimleri affetmeyiz. Derneğimiz zalim Esed için ülkemize muhacir olarak gelen Suriyeli kardeşlerimizden 571 tanesinin noter imzalı dilekçeleri ile Lahey'e gidip, Zalim Esed hakkında suç duyurusunda bulunulacak. Ayrıca Diriliş Başkanları Derneği, Dünyada bir ilki gerçekleştirerek "Halkın Anayasası - Benim Anayasam" isimli boş bir kitap bastırıp, halka dağıtacak ve halktan bedelsiz kargo ile geri toplanacak ve ilk defa Halk, kendi anayasasını yazacak" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kuşlu: 'Kahramanlarımızın Hayatı Düşmanlarımıza Uyarı Gibi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement