Kusursuz Kongre - Son Dakika
Spor

Kusursuz Kongre

Kusursuz Kongre

Sarı-lacivertli kulüp, Türk spor tarihinin en büyük ve görkemli genel kurul toplantısında mükemmel bir sınav verirken, Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük birleştirici tavrıyla büyük takdir topladı.

04.06.2018 02:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe Kulübü, Ali Koç'un başkan seçildiği Türk spor tarihinin en büyük ve en görkemli kongresinde adeta gövde gösterisi yaptı. Ülker Stadı'nda iki gün süren olağan genel kurulda ciddi manada hiçbir olumsuzluk yaşanmazken, Aziz Yıldırım başkanlığındaki eski yönetim yaptığı hazırlıklar ve organizasyonla herkesin alkışını topladı.

Genel kurulun ilk günü Aziz Yıldırım ve Ali Koç'u destekleyen gruplar tribünde ayrı ayrı oturtuldu. Spor Şube'ye bağlı polisler ve özel güvenlik birimleri statta hiçbir olumsuzluğun yaşanmasına izin vermedi.

Ülker Stadı'na dün sabah saatlerinden itibaren tam 22 bin kongre üyesi geldi. Sarı-lacivertliler kongre kimlik kartlarını aldıktan sonra son derece sağlıklı bir ortamda oylarını kullandı. Bu sırada Ali Koç ve Aziz Yıldırım destekçileri arasında hiçbir gerilim yaşanmadı. Kongrenin ardından Aziz Yıldırım'a destek verenler stattan ayrılırken, Ali Koç için oy kullanan kongre üyeleri stadı adeta bayram yerine çevirdi.

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük kongredeki birleştirici tavrı ve yönetim tarzıyla büyük takdir topladı. Başkan Ali Koç'un kongre sonrası özel olarak teşekkür ettiği Vefa Küçük deyim yerindeyse orkestra şefi gibi genel kurul buluşmasını yönetirken, zirvenin huzur içinde gerçekleşmesinde çok büyük pay sahibi oldu.

Rekor kırıldı

Sabah saat 10.00'da başlayan kongreye büyük ilgi vardı. Sabahın erken saatlerinde kuyruklar oluştu. Fenerium tribününde bulunan 8 merdivenin tamamı tıklım tıklım doldu, kuyruklar görüldü. Saat 17.00'a kadar kapılar açık tutulurken, 7 saatlik bu sürede yoğun bir kalabalık oluştu. Kongreyi izlemek isteyen kongre üyeleri daha sonra Migros ve Okul Açık tribünlerinde bekletildi.

Tarihinde ilk kez bir statta kongre gerçekleştiren Fenerbahçe'de özel bir uygulama yapıldı. Kongre üyeleri oy verdikten hemen sonra kongre platformundan çıktı. Büyük bir hareketliliğin olduğu stada, kongre üyesi dışında kimse alınmadı.

Hem Fenerbahçe hem de Türk spor tarihinin en kalabalık kongresi oldu. Sarı-lacivertli kulübün daha önceki rekoru 2013'te Mehmet Ali Aydınlar ile Aziz Yıldırım arasında yaşanan başkanlık seçiminde olmuş, 9 bin 380 oy kullanılmıştı. Bu kez tam 2 katından fazla sayıda kongre üyesi oy kullanmaya gelerek yeni bir rekor kırıldı.

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Kusursuz Kongre - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement