Kut'ül Amare Anma Programı Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Kut'ül Amare Anma Programı Düzenlendi

Kut\'ül Amare Anma Programı Düzenlendi

Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri tarafından Kut'ül Amare anma programı düzenlendi.

30.11.2017 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Program Pınarhisar Halk Eğitim Merkezi'nde 29 Kasım 2017 Çarşamba günü düzenlendi. Programa konuşmacı olarak Araştırmacı-Yazar Alparslan KOTAN katıldı.

Programa Pınarhisar İlçe Kaymakamı Murat EREN'in yanı sıra Pınarhisar İlçe Emniyet Müdürü Hüsnü ULUS, Pınarhisar İlçe Müftüsü Abdullah KARA, Pınarhisar Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Abdulkerim ASLAN, Pınarhisar Meslek Yüksekokulu hocaları, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Programa katılanlara, salon girişinde Mevlid Kandili dolayısıyla gül suyu ve lokum ikram edildi.

Program Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Program Pınarhisar merkez camii imam hatibi İsmail YAZICI tarafından okunan Kuran-ı Kerim ile başladı. Okunan Kuranın ardından sahneye çıkan KOTAN konuşmasının başında coğrafya bilinmeden, tarih bilinemeyeceğini ifade etti.

Kotan, çarpışmaların gerçekleştiği cephelerden, karşılıklı olarak alınan esirlerin hikayelerinden bahsetti. Kuşatma altında kalan İngilizlere yardım ulaştırma çabalarının Osmanlı Ordusu tarafından nasıl engellendiklerini anlattı. Özellikle "Kendi Gelen" gemisinde ele geçirilen erzakların kıtlık çeken Osmanlı Ordusunda yarattığı sevinci ifade etti.

Kuşatma esnasında İngilizlerin Osmanlı Ordu Komutanı Halil Paşa'ya olan rüşvet tekliflerinden bahseden Kotan, Halil Paşanın bu görüşmelerde tarihe damga vuran bir tavır ortaya koyduğunu anlattı. Görüşmenin içeriğini anlatan Kotan, Halil Paşanın rüşvet teklifi karşısında "Türk namusu para ile satılamaz! Bu iş bir vatan meselesidir. Efendilerinize söyleyin biz paraya tapanlardan değiliz." dediğini aktardı.

Tarihe Kut'ül Amare Zaferi olarak geçen savaşlar sırasında İngilizler 40 bin kayıp ve esir verirken Türk birliklerinin ise 25 bin kayıp verdiğini anlatan Kotan sözlerini Halil Paşa'nın ordusuna yazdığı ordu emiri yazısıyla sonlandırdı. Sunumundan dolayı, Kotan'a plaketini Pınarhisar Kaymakamı Murat Eren takdim etti. Program İlçe Vaizi Nihat İlhan'ın duasıyla son buldu. Program sonrasında öğrencilerin hazırladığı resim sergisi gezildi. Programa katılanlara günün anısına hazırlanan magnetler ve broşürler hediye edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kut'ül Amare Anma Programı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement