Kut'ül Amare Zaferi Komutanı Halil Paşa Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika
Güncel

Kut'ül Amare Zaferi Komutanı Halil Paşa Mezarı Başında Anıldı

Kut'ül Amare zaferinin komutanı Halil Kut Paşa, zaferin 102. yılında Şeyh Yahya Efendi Türbesi'nin bahçesindeki kabri başında anıldı.

26.04.2018 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kut'ül Amare zaferinin komutanı Halil Kut Paşa, zaferin 102. yılında Şeyh Yahya Efendi Türbesi'nin bahçesindeki kabri başında anıldı.

Kut'ül Amare Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla Esenler ve Sultanbeyli belediyelerince ortaklaşa anma etkinliği düzenlendi.

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ile Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ve çok sayıda öğrencinin katılımıyla yapılan kabir ziyaretinde, Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından dua edildi.

"Bu zaferi unutturmayacağız ve yeni nesillere aktarılmasına katkı sağlayacağız"

Esenler Belediye Başkanı Göksu, yaptığı açıklamada, zaferin unutulmaması ve yeniden hatırlanması için hem farkındalık oluşturmak hem de tarihe vefanın gereği böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Çeşitli etkinliklerle bu zaferi hatırlatacaklarını vurgulayan Göksü, "Bu zaferi unutturmayacağız ve yeni nesillere aktarılmasına katkı sağlayacağız. Bu bizim tarihimizde önemli bir kahramanlık, Batı'nın tarihinde de önemli bir yenilgi tarihidir. Bunu yeni nesillere aktarmış olacağız." diye konuştu.

Sultanbeyli Belediye Başkanı Keskin de zaferin 102. yılında iki belediye olarak ortak program düzenlediklerini dile getirerek, "Bu zaferin başkomutanlarından Halil Kut Paşa'yı kabri başında rahmetle andık. Zaferin 100. yılıyla ilgili pek çok program düzenlendi. Biz iki belediye olarak bunu 102. yılında da devam ettiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kut'ül Amare Zaferi Komutanı Halil Paşa Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement