Kutadgu Bilig'den Öğütler - Son Dakika
Güncel

Kutadgu Bilig'den Öğütler

Prof. Dr. İbrahim Taş, Yusuf Has Hacib Kültür Sanat Sezonu'nun dördüncü Kutadgu Bilig Okumaları'nda eserden beyitleri tercüme etti.

28.02.2017 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Taş, eserde bahsedilen insan için faydalı şeylerden ve aklın özelliklerinden bahsetti.

Yusuf Has Hacib Kültür Sanat Sezonu'nun dördüncü Kutadgu Bilig Okumaları, Esenler Belediyesi Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. Yusuf Has Hacib'in 1000. doğum yılı münasebetiyle 2016-2017 Kültür Sanat Sezonu'nu Yusuf Has Hacib Kültür Sanat Sezonu ilan eden Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü, sezona özel dördüncü Kutadgu Bilig Okumaları'nı gerçekleştirdi. Okumalar, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş öncülüğünde sezon boyunca ayda bir kez düzenleniyor.

İNSAN İÇİN FAYDALI VE FAYDASIZ ŞEYLER

Orijinal metinlerin ve Reşit Rahmeti Arat'ın Türkçe tercümesinin okunduğu dördüncü okumada, Prof. Dr. İbrahim Taş, insan için faydalı ve faydasız şeyleri ve aklın özelliklerini eserdeki beyitlerden yola çıkarak anlattı. Kutadgu Bilig'den beyitleri okuyarak açıklayan Taş, Yusuf Has Hacib'in eserinde insan için faydalı ve faydasız olan şeyleri, "Her iki dünyada da insan için faydalı olan şey, iyilik yapmaktır. İkincisi haya ve üçüncüsü ise doğru olmaktır. İnsan için faydasız olan şeyler ise; kötü tabiatlı olmak, inatçı olmak ve yalan söylemektir" ifadeleriyle anlattı. Kitapta yapılan aklın tarifinden de bahseden Taş, "Aklın yüzü güzeldir, yaşı da gençtir. Bütün iyiliklere ulaşmadaki yol odur. Nereye elini dokunsa orası düzene girer" dedi.

NİSAN AYI OKUMASI BİLECİK'TE

Nisan ayında, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş önderliğinde Bilecik'te gerçekleştirilecek. Bilecik'te gerçekleşecek okumalarda öğrencilerle birlikte Söğüt gezisi de yapılacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kutadgu Bilig'den Öğütler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement