KÜTAHYA 19 yaşındaki Ali Rıza, 6 günde koronavirüsü yendi - Son Dakika
Güncel

KÜTAHYA 19 yaşındaki Ali Rıza, 6 günde koronavirüsü yendi

19 yaşındaki Ali Rıza, 6 günde koronavirüsü yendiKÜTAHYA'nın Gediz ilçesindeki Fırdan köyünde oturan Ali Rıza Uludağ (19), covid-19 testi pozitif çıkmasının ardından 6 günlük tedaviyle sağlığına kavuştu.

03.05.2020 09:34  Güncelleme: 07:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

19 yaşındaki Ali Rıza, 6 günde koronavirüsü yendi

KÜTAHYA'nın Gediz ilçesindeki Fırdan köyünde oturan Ali Rıza Uludağ (19), covid-19 testi pozitif çıkmasının ardından 6 günlük tedaviyle sağlığına kavuştu. Köydeki çiftçilik hayatına dönüp, ailesine tarla işlerinde yardım eden Uludağ, "Boğaz ağrım hiç geçmedi, koronavirüs olduğum belirlendi ve 6 günlük tedavinin ardından taburcu oldum. Sokağa çıkma yasaklarına uyalım evde kalalım, sağlıklı kalalım" dedi.

Gediz ilçesine bağlı Fırdan köyünde oturan Ali Rıza Uludağ, yanında kaldığı ablası ve eniştesinin covid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından evde 14 gün karantinaya alındı. 14 günlük karantina dolmadan Ali Rıza Uludağ'ın boğazında ağrılar başladı. Bunun üzerine durum sağlık ekiplerine bildiren Uludağ, 112 ambulansıyla Kütahya Evliye Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Uludağ, yapılan covid-19 testinin pozitif çıkması üzerine pandemi servisine alınıp, tedavisine başlandı. 6 gün süren koronavirüs tedavisinin ardından yapılan yeni testi negatif çıkan Uludağ, taburcu edildi.

Köyüne dönen ve ailesine tarla işlerine yardım etmeye başlayan Ali Rıza Uludağ, bahçenin dışına çıkmıyor. Uludağ hastalığı ağır geçirdiğini belirterek süreci şöyle anlattı:

" Uşak'ta çalışan eniştemde pozitif çıktı. Uşak Devlet Hastanesi'nde tedavi görürken ben de Gediz'de yalnız kalmasın diye ablamın evinde kaldım. Sonra ablamda da pozitif çıktı, ardından bende de çıktı. Eniştemde pozitif çıkınca bizi 14 gün karantinaya aldılar, 14 gün dolmadan bende de çıktı. Benim ilk önce soğuk algınlığım vardı üşümeyle ilgili hastalık belirdi. Gediz Devlet Hastanesi'ne gittim orada ilaç tedavisi gördüm. Sonra eve geldiğimde boğaz ağrım hiç geçmedi. Daha sonra 112 ambulansı aradım. Alıp götürdüler, sonra çekilen filmde ve testte covid-19 pozitif çıktı. Beni direkt Kütahya'ya sevk ettiler, 6 gün tedavi gördüm ve iyileşme sürecim başladı. Taburcu olup köy hayatıma devam etmeye başladım."

Şu anda herhangi bir rahatsızlığının kalmadığını ve sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu ifade eden Uludağ, ev karantinasının sürdüğünü söyledi. Sadece bahçesindeki tarla işlerine yardım ettiğini kaydeden Uludağ, "Bütün sağlık çalışanlarımıza, hemşirelerimize, doktorlarımıza teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Sokağa çıkma yasaklarına uyalım evde kalalım, sağlıklı kalalım. Ben en çok köydeki, hayatımı, ailemi ve evde baktığım kedimi ve köpeğimi özledim" diye konuştu.

KÜTAHYA 19 yaşındaki Ali Rıza, 6 günde koronavirüsü yendi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel KÜTAHYA 19 yaşındaki Ali Rıza, 6 günde koronavirüsü yendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement