Kütahya'da 15 Temmuz Gazisine Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Kütahya'da 15 Temmuz Gazisine Ziyaret

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, protokol mensupları 15 Temmuz gazisi Ali Karayiğit'i (40) evinde ziyaret etti.

12.07.2017 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, protokol mensupları 15 Temmuz gazisi Ali Karayiğit'i (40) evinde ziyaret etti.

Ulu Cami Mahallesinde yaşayan ve ilçe Müftülüğünde memur olarak çalışan Karayiğit, kendisini ziyarete gelen Tavşanlı Kaymakamı Yüksel Kara, Belediye Başkanı Mustafa Güler, Cumhuriyet Başsavcısı Hazım Aslancı ve Tunçbilek Belediye Başkanı Agah Aşkın'ın bulunduğu heyete, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşadıklarını anlattı.

Darbe girişimin yaşandığı 15 Temmuz'da İstanbul'da inşaat işçisi olarak çalıştığını belirten Karayiğit, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Tavşanlı'dan bir arkadaşımla bilikte bir hastanenin inşaatında çalışıyordum. İnşaattan hareketliliği görünce onunla birlikte köprüye gittik. Oraya vardığımızda ateş ediyorlardı. Çok sayıda ölü ve yaralılar vardı. Köprünün üzeri kan gölü gibiydi ve çok berbattı. Gece birkaç tane daha top atışı yaptılar orada trafo vardı onu da vurdular. En son sabaha karşı bizim üzerimize atılan top mermisi tam arkamda patladı. Arkamızda da polisin toma aracını vurdular. Oradan seken şarapnel parçalarının ikisi bana isabet etti. Kulağımdan yaralanmıştım. Orada insanları gördüm bacağı kopanlar, belden aşağısı olmayanlar."

Kulağına isabet eden şarapnel nedeniyle kulağında yüzde 60 duyma kaybı olduğunu dile getiren Karayiğit, "O gece isabet eden şarapnel parçalarından birini çıkarttılar ama diğeri hala duruyor. Vurulduktan sonra zaten yere yığılmışım ve kafamdan kan geliyordu. Beni apar topar aldılar ve ambulansla Numune Hastanesi'ne kaldırdılar. Ambulansta da benim gibi 3 tane daha yaralı vardı." ifadelerini kullandı.

Karayiğit, aynı şekilde bir girişimin yeniden yaşanması durumunda canı pahasına yine aynı mücadeleyi vereceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kütahya'da 15 Temmuz Gazisine Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement