Kütahya'da, 'Bayrağımızı Biz Dikelim, Siz Göndere Çekin' Projesi Başarıyla Sonuçlandı - Son Dakika
Güncel

Kütahya'da, 'Bayrağımızı Biz Dikelim, Siz Göndere Çekin' Projesi Başarıyla Sonuçlandı

Kütahya\'da, \'Bayrağımızı Biz Dikelim, Siz Göndere Çekin\' Projesi Başarıyla Sonuçlandı

Kütahya Halk Eğitimi Merkezi Giyim Kursu öğrencileri ile öğretmenleri, Kütahya’daki kamu kurumları için ’Bayrağımızı Biz Dikelim, Siz Göndere Çekin’ başlıklı proje başlattı.

09.11.2017 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya Halk Eğitimi Merkezi Giyim Kursu öğrencileri ile öğretmenleri, Kütahya'daki kamu kurumları için 'Bayrağımızı Biz Dikelim, Siz Göndere Çekin' başlıklı proje başlattı.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Davut Ezen, 'Bayrağımızı Biz Dikelim, Siz Göndere Çekin' projesi hakkında bilgilendirme yapmak ve kursiyerler tarafından dikilen Türk bayrağını takdim etmek üzere Vali Ahmet Hamdi Nayir'i makamında ziyaret etti.

Ziyarette, Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcıları Ahmet Özçelik, Nurhayat Başpınar ve giyim Öğretmeni Elif Telli de yer aldı.

Giyim Öğretmeni Elif Telli, öğretmenler Işık Güçlükol, Nermin Uygun öncülüğünde 22 kursiyerin gönüllü yer aldığı projenin 11 Eylül'de başladığını, 28 Ekim'de tamamlandığını söyledi. Elif Telli, bire bir buçuk ebatlarında dikilen Türk bayraklarında toplamda bin 600 metre kumaş kullanıldığını kaydetti.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Davut Ezen, projenin 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ortaya çıkan süreçte Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu birlik ve beraberliğe katkı amacıyla hazırlandığını dile getirdi. Davut Ezen, proje kapsamında okulların da içinde bulunduğu 160 kurum için Türk bayrağı dikildiğini söyledi.

Projede emeği geçen öğretmen ve kursiyerleri tebrik eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, "Sahip olduğumuz çok farklı kıymetler, çok fazla değerler var. Bunlardan bazıları öpülüp başa koyulan nimetler. Kur'an-ı Kerim, Cenab-ı Hakk tarafından bize ikram edilmiş en büyük nimettir. Cenab-ı Hakk'ın bizden talebi bildiğimiz, anladığımız bir şey olarak özel kıymet verir, bulduğumuzda öper başımıza koyarız. O bizim inancımızın bir temsilcisi olur. Bağımsızlığımızı temsil eden bayrak da öyledir. Yine ekmek nimetine de biz farklı bakmışız. Yerde bulursak alıp, öpüp bir duvara koymuşuz. O da farklı bir nimet. Öpüp, başa konulacak nimetler içerisinde bayrağımız, Kur'an-ı Kerim'imiz var. Başımıza koyamasak bile sonuçta başımızı koyacağımız toprağımız öyledir. Yurtdışına gittiğimizde, geri döndüğümüzde vatan toprağını öperiz. Bunların hepsi bizim sahip olduğumuz nimetlerin kıymetini anlama ve bilme açısından milletimizin özelliklerini de gösteren hususlar. Bunlara farklı bir kıymet vermişiz. Bayrak da öpülüp başa konulan nimetlerden, uğruna can verilen hususlardan biri. Kursiyerlerimize bu duyguyu tattırmak güzel bir şey. 15 Temmuz sonrasına da denk gelmesi olaya ayrı bir mahiyet, ayrı bir kıymet kazandırmış olmuş. Bu projeyi düşünen öğretmenlerimizi ve kursta emek veren öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. İnşallah dalgalandıkları yerde kursiyerlerimizin de adını dalgalandıracaklar" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Davut Ezen, Vali Ahmet Hamdi Nayir'e Halk Eğitimi Merkezi kursiyerleri tarafından dikilen Türk bayrağını takdim etti. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kütahya'da, 'Bayrağımızı Biz Dikelim, Siz Göndere Çekin' Projesi Başarıyla Sonuçlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement