Kütahya'da "Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni" - Son Dakika
Güncel

Kütahya'da "Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni"

Kütahya'da, şehit komiser yardımcısı Ahmet Durmaz'ın ailesi ile gazi Piyade Uzman Çavuş İsmail Durna'ya (30) devlet övünç madalyası ve beratı verildi.

17.03.2016 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'da, şehit komiser yardımcısı Ahmet Durmaz'ın ailesi ile gazi Piyade Uzman Çavuş İsmail Durna'ya (30) devlet övünç madalyası ve beratı verildi.

Vali Şerif Yılmaz, İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda düzenlenen törende, 2013 yılında Diyarbakır'da göreve giderken geçirdiği trafik kazası sonucu şehit olan komiser yardımcısı Durmaz'ın 13 yaşındaki oğlu Abdullah Ahmet Durmaz ile 2011'de Hakkari'nin Çukurca ilçesinde zırhlı askeri aracı kullandığı sırada terör örgütü mensuplarının döşediği mayına çarparak yaralanan gazi Durna'ya madalya ve beratlarını teslim etti.

Törendeki konuşmasında, terörle mücadelenin aralıksız yürütüldüğünü belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bugün hala aynı acılara tanıklık ediyor, aynı karalılıkla terörle mücadele ediyoruz. Hainlerle ilgili yapılan mücadelede görev alan tüm arkadaşlarımıza Allah güç kuvvet versin. Bu millet vefalı bir millettir. Sizler artık milletin evlatlarısınız, bu millete emanetsiniz ve hiçbir zaman yalnız değilsiniz. Çanakkale'de 250 bin şehit verdik. Bugün birlik ve beraberliğimizi bozmak için dış güçlerin maşası haline getirilen bir örgüt vasıtasıyla topraklarımız parçalanmaya çalışılıyor ancak bizler Milli Mücadele ruhuyla ülkemizin topraklarını korumaya, bayrağımızı dalgalandırmaya, ezanın ilelebet bu topraklar üzerinde okunması için mücadeleye devam edeceğiz."

Törene, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Celal Başoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Uğur, İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülnaz, şehidin ve gazinin yakınları katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kütahya'da 'Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement