Kütahya'da gerçeği aratmayan maden ocağı tatbikatı-1 - Son Dakika
Güncel

Kütahya'da gerçeği aratmayan maden ocağı tatbikatı-1

Kütahya'da gerçeği aratmayan maden ocağı tatbikatıEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı (ETKB) tarafından organize edilen ve Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürlüğü'nün de katıldığı Kütahya'nın Tavşanlı ilçesindeki ulusal maden tatbikatında senaryo gereği göçük altında kalan 157...

13.11.2019 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'da gerçeği aratmayan maden ocağı tatbikatı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı (ETKB) tarafından organize edilen ve Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürlüğü'nün de katıldığı Kütahya'nın Tavşanlı ilçesindeki ulusal maden tatbikatında senaryo gereği göçük altında kalan 157 işçiden 139'u, gerçeği aratmayan koşullarda kısa sürede ocaktan çıkarıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı (ETKB) tarafından organize edilen ve Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürlüğü'nün üstlendiği ulusal maden tatbikatı, Kütahya Valiliği, AFAD, UMKE, Kütahya Emniyet Müdürlüğü, Tavşanlı ilçesindeki Afet Koordinasyon Kurulu'nun katılımı ile birlikte Garp Linyitleri İşletme Müdürlüğü Tunçbilek Ömerler Yer Altı Ocağı'nda sabah saatlerinde başladı. Tatbikatı Kütahya Valisi Ömer Toraman, Alay Komutanı Mustafa Çekiç, AFAD Kütahya Müdürü Ahmet Ali Artun, İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç, TKİ Genel Müdür Yardımcı Mehmet Uygun, GLİ İşletme Müdürü Recep Çelik de izliyor. ETKB Bakan Yardımcısı Şeref Kalaycı'nın da canlı olarak Bakanlık Acil Durum Kriz Yönetimi Merkezi'nden izlediği tatbikat, Türkiye'de bu ölçekte yapılan ilk olma özelliğini taşıyor. Tatbikatta bakanlığın Soma ve Ermenek gibi yer altı kazalarının ardından insiyatif alarak yapmış olduğu çalışmalar, tatbikatlar ile acil durum bilincinin geliştirilmesi hedefleniyor.

SENARYO 157 İŞÇİ GÖÇÜK ALTINDA

Kütahya'nın Tavşanlı İlçesine bağlı Tunçbilek Beldesi'ndeki Ömerler Yer Altı Ocağı'nda sabah saat 9.30 sularında başlayan tatbikatta senaryo gereği 157 işçi göçük altında kaldı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda arama ve kurtarma ekibi sevk edildi. Maden ocağında kalan işçiler için hemen çalışmalar başlatıldı. Kısa sürede göçük altındaki 157 işçiden 139'una ulaşılarak çıkarıldı. Kütahya Valisi Ömer Toraman, gerçeği aratmayan koşullarda yapılan tatbikatın başarıyla devam ettiğini ifade ederek, 'Garp Linyitleri İşletmesi Ömerbey yer altında bu sabah 09.30 itibariyle bir göçük ihbarı alınması üzerine ilk müdahale gerçekleştirildi. Personel takip sisteminden teyit edildiği üzere olayın meydana geldiği saat itibariyle 157 personelimiz ocak içerisinde bulunuyordu. Olayın meydana geldiği andan itibaren bunların tahliyesi için arkadaşlar gayret gösterdiler. Şu ana kadar 139 madencimizin sağlıklı bir şekilde tahliyeleri gerçekleştirildi. Ocakta kaldığı düşünülen 18 arkadaşımıza ise ulaşma çalışmaları devam etmektedir. Bunlardan muhtemel yaralı olma durumlarına göre ekiplerimiz gerekli müdahaleleri yapacaklardır. Teknik olarak tedbirleri işletme müdürlüğü tarafından alınmıştır. Ümit ediyoruz en kısa zamanda da kalan 18 madenci kardeşimize ulaşırız ve tahliyelerini sağlarız dedi.

Tatbikatta senaryo gereği maden ocağındaki göçükten çıkarılan işçiler, kurtarma ekiplerince ambulanslara taşındı. Ocakta kalan diğer işçilere ulaşmak için çalışmalar devam ediyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kütahya'da gerçeği aratmayan maden ocağı tatbikatı-1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'ta meydana gelen depremde Muhsin Yazıcıoğlu Cami'nin dışında hasar oluştu
    22:13 Tokat'ta meydana gelen depremde Muhsin Yazıcıoğlu Cami'nin dışında hasar oluştu

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremde Sivas'ın Şarkışla ilçesindeki Muhsin Yazıcıoğlu Cami'nin dışında bulunan mermer bloklarda hasar meydana geldi. Şarkışla Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, depremin ilçede hissedildiği ancak herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığı belirtildi. Cami yapısında herhangi bir hasar oluşmadığı ve depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinin iletilmesi gerektiği ifade edildi.

  • Depremzede yaşlı kadın korku dolu anları anlattı
    22:11 Depremzede yaşlı kadın korku dolu anları anlattı

    Tokat'ta meydana gelen depremden kaçarken yaralanan yaşlı kadın, yaşadığı korku dolu anları anlattı. Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde, Nazile Yeşilkaya ocakta madımak yemeği yaparken üstüne betondan tuğlalar düştüğünü ve bayıldığını ifade etti.


Advertisement