Kütahya'da Kur'an-ı Keri·m'i· Güzel Okuma Yarışması - Son Dakika
Güncel

Kütahya'da Kur'an-ı Keri·m'i· Güzel Okuma Yarışması

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, liseler arası "Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması" düzenledi.

30.05.2017 13:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, liseler arası "Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması" düzenledi.

Belediye Kültür Sarayı'nda erkekler ve kızlar kategorisinde düzenlenen yarışmada, jüri üyeliğini Müftü yardımcıları Mehmet Uzunca ve Mehmet Aslaner ile Kütahya Anadolu İmam Hatip Lisesi meslek dersleri öğretmenleri Ömer Karahan ve Hasan Kafalı yaptı.

14'ü kız, 19'u erkek olmak üzere toplam 33 öğrencinin katıldığı yarışmada, kızlar kategorisinde Necip Fazıl Kısa Kürek Anadolu Lisesi öğrencisi İclal Çakıcı birinci, Seyitömer Çok Programlı Lisesi öğrencisi Fatma Çakır ikinci, Nafi Güral Fen Lisesi öğrencisi İrem Özdemir üçüncü oldu.

Erkekler kategorisinde ise Ali Güral Lisesi öğrencisi Burhan Ünal birinci, Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Ahmet Mücahit Yıldız ikinci, Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Süleyman Mert ise üçüncü oldu.

Öğrencileri tebrik eden Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, yaptığı konuşmada, Ramazan'ın oruç ayı olduğu kadar aynı zamanda Kur'an ayı olduğuna kaydetti.

Vali Nayir, "Ramazan ayına denk gelen Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması ayrı bir mana, ayrı bir özellik kazanmış oluyor. Her şeyden önce öğrencilerimizin sosyal cesaretini tebrik etmek istiyorum. Yeni başlayan yarışmanın gelecek yıllarda daha gelişerek yerini bulacağını, öneminin daha iyi anlaşılacağını tahmin ediyorum." diye konuştu.

Daha sonra Vali Nayir ile İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kütahya'da Kur'an-ı Keri·m'i· Güzel Okuma Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement