Kütahya'daki maden sahalarında inceleme - Son Dakika
Ekonomi

Kütahya'daki maden sahalarında inceleme

Kütahya\'daki maden sahalarında inceleme

İzin ve İrtifak Daire Başkanlığı Maden İşleri Şube Müdürü Bülent Kayar, Mühendisler Meltem Güven, Yasin Çağrı Doğmuş, Gözde Güneri, Semiha Yılmaz ve Şafak Yeke'den oluşan teknik gezi heyeti Kütahya, Emet ve Tavşanlı'da bulunan sahalarda incelemelerde bulundu.

20.04.2021 13:31  Güncelleme: 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzin ve İrtifak Daire Başkanlığı Maden İşleri Şube Müdürü Bülent Kayar, Mühendisler Meltem Güven, Yasin Çağrı Doğmuş, Gözde Güneri, Semiha Yılmaz ve Şafak Yeke'den oluşan teknik gezi heyeti Kütahya, Emet ve Tavşanlı'da bulunan sahalarda incelemelerde bulundu.

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından maden tesis ve sahalarında inceleme yapmak üzere Kütahya'ya gelen İzin ve İrtifak Daire Başkanlığı Şube Müdürü ve Mühendisleri ağırlandı. Maden sahalarını yerinde görüp, madencilik ile ilgili iş ve işlemler hakkında bilgiler alan teknik gezi heyeti, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü orman alanlarında kalan izinli 4 maden tesis ve sahalarında inceleme ve değerlendirmelerde bulundu.

Linyit hammaddesini değerlendirerek, ülkenin linyit ihtiyacını karşılamak için üreten, Ömerler Yeraltı Ocağı'nda kömür üretimi yapan ve yurt ekonomisine azami katkı sağlayan Garp Linyitleri İşletmesini, Kolemanit cevheri üretimi gerçekleştiren Emet Eti Bor İşletmesini, gümüş cevherlerini ulusal ve uluslararası çevre ve teknolojik standartlara uygun olarak işletip, yatırım, üretim ve istihdama katkı sağlayan Emet Eti Gümüş Tesislerini ve doğal manyezit cevherini, sinter manyezit, bazik refrakter tuğla ve harç üreterek Türkiye ekonomisine kazandıran Kümaş Manyezit Tesislerini gezen teknik gezi heyeti yetkililerden üretim aşamaları ve çalışmalar hakkında detaylı bilgiler aldı.

Teknik gezi heyetine, Kütahya Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin, Kütahya İzin ve İrtifak Şube Müdürü Savaş Serdar Ateş, İşletme Müdürleri ve İşletme Şefleri eşlik etti. Bölge Müdürü Hasan Keskin ile Orman Genel Müdürlüğü İzin ve İrtifak Daire Başkanlığı teknik gezi heyeti maden sahaları incelemelerinde kendilerine değerli bilgiler vererek, yol gösteren Garp Linyitleri İşletmesi Müessese Müdürü Recep Çelik'e, Emet Etibor İşletme Müdürü Osman Zengin'e, Emet Eti Gümüş A.Ş. Genel Müdürü İsmalİçyüz'e, Kümaş Genel Müdürü Koçağa Türeoğlu'na katkılarından dolayı teşekkür ettiler.

Arazi programının ardından Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü binasında Bölge Müdürü Hasan Keskin'i ziyaret eden teknik gezi heyeti, Bölge Müdürü Keskin olmak üzere arazi programlarında her konuda yardımcı olan Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü personeline teşekkür etti. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Kütahya'daki maden sahalarında inceleme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Reşat Atila: Hoş gelmişler safa gelmişler Emet e 0 0 Yanıtla
  • Şırnak Belediyesi Filosuna 4 Yeni Araç Ekledi
    15:15 Şırnak Belediyesi Filosuna 4 Yeni Araç Ekledi

    Şırnak Belediyesi, 2 arazöz, kamyon ve kanal görüntüleme aracı minibüsünü filosuna kattı. Belediye Başkanı Mehmet Yarka, araçları inceledi. Yarka, halka daha kaliteli hizmet verebilmek için filolarına 4 yeni araç kazandırdıklarını söyledi. Şırnak Belediyesi'nin araç sayısı 140'a yükseldi.

  • Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvan Yetiştiricilerine Yemlik Desteği Verdi
    15:09 Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvan Yetiştiricilerine Yemlik Desteği Verdi

    Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Çifteler ilçesi ve mahallelerinde faaliyet gösteren hayvan yetiştiricilerine yemlik desteği sağladı. Toplamda 25 üreticiye verilen yemlikler, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından teslim edildi.

  • AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Muhammed Emin Demirkol Mal Varlığını Açıkladı
    14:49 AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Muhammed Emin Demirkol Mal Varlığını Açıkladı

    AK Parti Bolu Belediye Başkan adayı Muhammed Emin Demirkol, mal varlığını açıkladı. Demirkol, 8 yıl İl Sağlık Müdürlüğü görevinde bulunduğunu ve başhekimlik yaptığını belirterek, mal varlığına ilişkin bilgileri paylaştı. Mal varlığının içinde bir otomobil, arsalar ve tarlalar bulunduğunu ifade eden Demirkol, nakit kısmını da seçim döneminde harcadığını söyledi.

  • Edirne'de devlet desteğiyle kurulan 40 sera üreticilere teslim edildi
    14:49 Edirne'de devlet desteğiyle kurulan 40 sera üreticilere teslim edildi

    Edirne Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 'Edirne Örtü Altı Üretim Alanlarının Revizyonu' ve 'Sera Kurulumu' projeleri kapsamında kurulan 40 sera, törenle üreticilere teslim edildi. Edirne Valisi Yunus Sezer, törende yaptığı konuşmada kentte üretimin teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı. Vali Sezer, sera alanlarının genişletilmesi ve seracılığın geliştirilmesi için çalışmaların devam edeceğini belirtti.

  • Kayseri'de Şubat Ayı İhracat Rakamları Değerlendirildi
    14:48 Kayseri'de Şubat Ayı İhracat Rakamları Değerlendirildi

    Kayseri Sanayi Odası, Ticaret Odası ve Organize Sanayi Bölgesi başkanları, şubat ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi. Şubat ayında ihracatlar bir önceki yıla göre yüzde 17,7 artarak 314 milyon 61 bin dolar olarak gerçekleşti. Mobilya en çok ihracat yapılan sektör olurken, Irak en çok ihracat yapılan ülke oldu. Kayseri'nin ihracat başarısının sürdürülebilir olması için destek gerektiği vurgulandı.

  • Kırşehir İl Özel İdaresi, köylere 420 çöp konteyneri dağıtımına başladı
    14:47 Kırşehir İl Özel İdaresi, köylere 420 çöp konteyneri dağıtımına başladı

    Kırşehir İl Özel İdaresi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından alınan 2 milyon 500 bin lira değerindeki 420 çöp konteynerini köylere dağıtmaya başladı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Avşar, çevre düzeni ve temizlik hizmetlerinin önemine vurgu yaparak, konteynerlerin temininde destek olan Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan'a teşekkür etti.


Advertisement