Kütahya'dan Bayırbucak Türkmenlerine Un Yardımı - Son Dakika
Yerel

Kütahya'dan Bayırbucak Türkmenlerine Un Yardımı

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği Kütahya Şubesi aracılığıyla temin edilen un yüklü tır, Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

29.12.2015 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği Kütahya Şubesi aracılığıyla temin edilen un yüklü tır, Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

İHH Kütahya Şube Başkanı Mustafa Yenipazar, yardım dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, yardım etmenin, insanlık ailesinin bir ferdi olmanın gereği olduğunu söyledi.

Komşusu açken tok yatmamayı şiar edinmiş bir anlayışın temsilcileri olduklarını belirten Yenipazar, şöyle konuştu:

"Hemen yanı başımızda komşumuzdan öte bizim ailemizden kabul edebileceğimiz Suriye bölgesindeki kardeşlerimizin, savaş felaketinin yanında zorlu kış şartlarında hayatlarını devam ettirebilmeleri bölgeye yapılan insani yardımlara bağlı. Eğer bizler onları unutmazsak onlar bu kışı zor da olsa geçirebilecekler. Kütahya olarak biz iyiliklerimizi, hayırlarımızı bölge halkına ulaştırmaya devam ediyoruz. Bugün İHH Kütahya Şubesi ve Fırıncılar Odasının ortak çalışması neticesinde fırıncı kardeşlerimizin bir tır dolusu ununu bölgeye ulaşmak üzere yola çıkaracağız. Nasip olursa çok yakın zamanda ilçelerden topladığımız yardımları da bölgeye ulaştırmak üzere yola çıkaracağız inşallah."

Kütahya Fırıncılar Odası Başkanı Murat Duran da yardıma muhtaç insanlara her zaman yardım ettiklerini ve etmeye de devam edeceklerini dile getirdi.

Yardım tırı, yapılan duanın ardından bölgeye gönderildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kütahya'dan Bayırbucak Türkmenlerine Un Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement