Kütahya Emniyet Müdürlüğü'nden Hırsızlık Uyarısı - Son Dakika
Yerel

Kütahya Emniyet Müdürlüğü'nden Hırsızlık Uyarısı

Kütahya Emniyet Müdürlüğü, "Www.kutahya.pol.tr" Adlı Resmi İnternet Sitesinde, Hırsızlık Olaylarına Karşı Uyarıcı Bilgilere Yer Verdi. Sitede, Hırsızlığın Yöntemi, Çeşidi ile Yakalanan Hırsızın Etkisiz Hale Getirilmesi, Soygunlara Karşı Alınacak Tedbirler Hakkında Tavsiyeler Yer Alıyor.

19.01.2008 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya Emniyet Müdürlüğü, "www.kutahya.pol.tr" adlı resmi internet sitesinde, hırsızlık olaylarına karşı uyarıcı bilgilere yer verdi. Sitede, hırsızlığın yöntemi, çeşidi ile yakalanan hırsızın etkisiz hale getirilmesi, soygunlara karşı alınacak tedbirler hakkında tavsiyeler yer alıyor.

Hırsızın evde olması durumunda polisin aranması istenen sitede şu tavsiyeler yer alıyor: "Hırsız sizin için tehlike teşkil etmeyecekse polisi arayınız. Can güvenliğiniz için hırsızla karşı karşıya gelmekten sakınınız. Sakin olunuz, telaşlanmayınız. Hayatınızın her şeyden değerli olduğunu unutmayınız. Hırsızın cezasını vermeye yeltenmeyiniz. Aksi halde kanun önünde suçlu duruma düşebilirsiniz. Mevcut durumu muhafaza ediniz. Çünkü polisin geldiğinde hırsıza ait parmak izi alacağını ve diğer delilleri toplayacağını unutmayınız."

Ev soygunları ile ilgili olarak sitedeki öğütler ise şöyle: "Geceleri perdelerinizi mutlaka kapalı tutunuz. Kapınıza dürbün koyunuz. Kapınızın çevresine anahtar saklama alışkanlığını bırakınız. Evde olmadığınızda ışıklarınız evde olduğunuz izlenimini versin. Komşularınızla iyi dialog içinde olunuz. Pencereniz yüksekte ise, yakınında tırmanılabilecek malzeme bırakmayınız. Apartmana gelen yabancı şahıslara kim olduklarını ve ne aradıklarını sorunuz. Kapınızın ziline isim yerine apartman numaranızı veya isminizin sadece baş harflerini koyunuz. Alt katlar için, pencerelerinize parmaklık yaptırınız. Ancak bunlar üst katlara tırmanılabilecek şekilde olmasın. Değerli eşyalarınıza tanıtıcı işaretler koyun. Bahçe ve balkon kapılarını kilitli bulundurun. Hiç tanımadığınız biri geldiğinde içeri almayın. Büyük miktarda nakdi evinizde bulundurmayın. Eviniz uygun yerde ise bahçede köpek besleyin. Kapılarınız, kilitleriniz ve pencereleriniz sağlam olsun. Değerli eşyanızı camdan görülebilecek yerde bırakmayın. Evde olsanız dahi kapı ve pencerelerinizi açık bırakmayın. Kapı komşunuza dahi kısa süreli gitseniz kapınızı kilitleyin. Yeni taşındıysanız, kapı kilitlerini değiştiriniz. Evinizdeki elektronik eşyaların seri numaralarını yazıp saklayın. Evde sağlam kasa yoksa, çok kıymetli mücevherat bulundurmayın. Kısa süreli evde olmayacağınız zaman bir odanın ışığını açık bırakın. Otopark görevlisine oto anahtarı ile birlikte ev anahtarını teslim etmeyin. Yatmadan önce kapı ve pencerelerin kapalı olup olmadığını kontrol edin. Evinizin civarında dolaşan şüpheli kişiler gördüğünüzde polise bilgi verin. Evden uzun süreli ayrıldığınızda, gazete ve mektuplarınızı bir komşunuz alsın. Kapı anahtarınızı paspas altı, ayakkabı içi, elektrik ve su saati yanı gibi yerlerde saklamayın. Evinizin bahçesi varsa pencerelerine korkuluk koyun veya önüne dikenli çalı türü bitki ekin. Evden uzun süreli ayrıldığınızda, size ulaşılabilmesi için komşunuza adres ve telefon bırakın. İmkanınız varsa değerli eşya ve mücevherlerinizi videoya kayıt yaparak veya fotoğrafını çekerek saklayın. Evinizden uzun süreli ayrılacaksanız, güvenilir bir komşunuza anahtar bırakıp evi kontrol etmesini isteyin."

(EFE)

19.01.2008 12:20 TSİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya Emniyet Müdürlüğü'nden Hırsızlık Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement